Csalj ki több pénzt az ingatlanból! Érdemes saját magad értékesíteni az ingatlant?

Az ingatlanközvetítők kiemelt szerepet töltenek be az ingatlanpiac működésében. Ők azok, akik összekötik az eladókat és vevőket, és segítenek a sikeres ingatlantranzakciók lebonyolításában. Ugyanakkor sok magánszemélyben negatív érzéseket váltanak ki az ingatlanközvetítők, olykor kérdéses az őszinteségük és a hozzáadott értékük is.

Ez a cikk megvizsgálja, miért érdemes saját magunknak értékesíteni az ingatlant, és bemutat néhány gyakorlati megoldást a saját értékesítésre. 

Kommunikációs problémák

Gyakran tapasztalható kommunikációs nehézség a magánszemélyek és az ingatlanközvetítők között. A magánszemélyek nem mindig kapnak elegendő és pontos, szakmai információt az ingatlanokról vagy a tranzakció folyamatáról. Ez zavarokhoz és bizalmi problémákhoz vezethet, mert a tulajdonosok szeretnék pontosan tudni, hogy mi vár rájuk az ingatlanvásárlás vagy -értékesítés során.

Magas költségek

Az ingatlanközvetítők által felszámított díjak és jutalékok gyakran túl magasnak tűnnek a magánszemélyek számára. A magánszemélyek hajlamosak úgy gondolni, hogy ezek az összegek aránytalanul magasak a nyújtott szolgáltatásokhoz képest. Emellett a magánszemélyek számára nem világos, hogy a díjszerkezet milyen alapon kerül kialakításra.

Kevés átláthatóság és objektivitás

Az emberek gyakran bizalmatlanok az ingatlanközvetítők objektivitásának hiánya miatt. A magánszemélyek szeretnének biztosra menni, szeretnék látni, hogy az ingatlanközvetítő valóban az ő érdekeiket tartja szem előtt, és nem az ingatlant eladó vagy bérbeadó fél érdekeit képviseli. Az is gyakori probléma, hogy az ingatlanokról szóló információk, árajánlatok vagy ajánlatok nem mindig pontosak vagy hiányosak. Pl.: az adott ingatlant több helyen hirdetik, azonban más más árral (pláne ha nem egy hanem több közvetítőnek ad megbízást a tulajdonos) ez további kérdéseket vet fel.

Hosszadalmas és bonyolult folyamatok

Az ingatlanközvetítési folyamat sokszor hosszadalmas és bonyolult. A bürokrácia és a papírmunka rengeteg időt és energiát emészt fel, és frusztrációt okozhat mind a kereső mind az eladó személyek számára. Az ingatlanügyletek hosszú ideig eltarthatnak, ami az emberek türelmét próbára teszi.

Megoldások és javaslatok

Az ingatlanközvetítők helyett saját magunk értékesíthetjük az ingatlant, és ezzel elkerülhetjük a fenti problémákat. Az Ingatlantájoló.hu felületén gyorsan, néhány nagyon egyszerű lépésben adhatjuk fel hirdetésünket

Néhány lehetséges megoldás és javaslat

Magánszemélyként fontos odafigyelnünk a kommunikációra és pontos tájékoztatásra.

A közvetlen kapcsolattartás és az átfogó információ adás segíthetnek elnyerni a potenciális vevők bizalmát.

Az átlátható és tisztességes árképzés szintén sokat segít a helyzeten. A magánszemélyeknek átláthatóan kell kommunikálniuk az ingatlan értékét és az árképzést. Az árazásnak reálisnak és a piaci árakhoz igazodónak kell lennie. 

Kerüld el az árfolyamkockázatot! Hirdess euróban!

Az Ingatlantájolón akár euróban is megadhatjuk a hirdetett ingatlan árát. Ez különösen akkor előnyös, ha az ingatlanunk olyan helyen található, ahol külföldiek is előszeretettel vásárolnak, például Budapest belvárosi, egyetem közeli részeiben, a Balaton partján vagy éppen az osztrák határ mellett. Az árak euróban történő hirdetés esetén is könnyen összehasonlíthatóvá válnak, ugyanis a rendszer az MNB napi árfolyama alapján átszámolja az árat, így az forintban is látható lesz az érdeklődők számára, és az ár szerinti listázásnál is pénznemektől függetlenül teszi sorrendbe az ingatlanokat. Ezzel ráadásul az árfolyamkockázatot is elkerülhetjük.

Részletesen be kell, hogy mutassuk az ingatlant, beleértve a méreteket, állapotot, környezeti tényezőket és egyéb releváns információkat. Az ingatlantajolo.hu oldalon teljesen részletes adatokat is megadhatunk, melyek kereshetőek is. Az őszinte és pontos tájékoztatás segít a vevőknek megbízható képet kapni az ingatlanról.

A fentiek alapján látható, hogy a magánszemélyeknek számos előnye lehet abban, ha saját maguk adják el az ingatlant. A közvetlen kommunikáció, az átlátható árazás, a részletes információk és az egyszerűsített folyamatok segíthetnek elérni a sikeres ingatlantranzakciókat. 

Tehát, ha az ingatlan értékesítését fontolgatod, érdemes mérlegelni és megtalálni a legmegfelelőbb megoldást az igényeidhez és a helyzet adottságaihoz igazodva.

Az Ingatlantájoló a fentieken kívül még számos extra szolgáltatással is vár, hogy hirdetésedet tényleg a célcsoportod igényeire szabhasd.

 

A sikeres eladás célja lebeg a szemed előtt? Akkor ne hagyd ki az euróban hirdetés lehetőségét se! Az Ingatlantájoló számos egyéb szolgáltatása mellett ez is azt segíti elő, hogy minél hamarabb új tulajdonos élvezze az otthonodat!

 

Ingatlanod akár egy magazinban is szerepelhet!

Úgy érzed magazinba illő a ingatlanod? Az Ingatlantájolónál ez sem lehetetlen, ugyanis a megfelelő hirdetési csomag kiválasztásával, amely a cikkírást is tartalmazza, eladó ingatlanodról cikk készülhet, amely megjelenik az Otthontérkép Magazinban, ezen kívül még 6 partneroldalunkon is. Neked nincs más dolgod, mint kiválasztani a megfelelő hirdetési csomagot, ezek után profi újságíró kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot, és Veled folyamatosan egyeztetve készül el a cikk. Ezek után már csak várnod kell az érdeklődő telefonhívásokat.

Légy Te az első!

Törj a listaoldalak élére, és legyen a Te hirdetésed az első. Az Ingatlantájoló 3 szintű licitrendszerével az alapértelmezett vagy területi keresésnél vagy bármilyen sorbarendezett keresésnél is a Te hirdetésed lehet az első a listaoldalon, ez kizárólag a Te taktikádon múlik. A licittel magánszemélyként is épp annyi esélyed lesz az élre törni, mint a kisebb vagy nagyobb hirdetőirodáknak.

 

A találati listák élét tűzted ki célul? Az Ingatlantájolón ez könnyebb, mint gondolnád, hiszen az egyedülállóan innovatív és nagyszerű ár-érték arányú licit szolgáltatásnak köszönhetően ez percek alatt megoldható. Lehetővé teszi, hogy a magánhirdetők épp ugyanakkora eséllyel induljanak, mint  az ingatlanközvetítő irodák.  

 

További előnyök

Csomagjaink megvásárlásával további előnyökhöz is juthatsz. Választ akár csak a legkisebb, 14 napos csomagunkat, hogy kipróbáld a szolgáltatást, és máris 20 kép feltöltése válik lehetővé, aminek stratégiai jelentősége van az ingatlaneladásnál, de választhatsz 30, 60 vagy 120 napos csomagjaink közül is. A kiválasztott csomagtól függően hirdetésed akár facebook oldalunkon vagy partneroldalainkon is megjelenhet.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Még mindig lehet pályázni innovatív egészségügyi projektekkel

Még mindig lehet pályázni innovatív egészségügyi projektekkel

Még öt napig adhatják le pályázatukat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által kiírt Egészségértés Díj 2023-ra jelentkező egészségügyi intézmények és civil szervezetek.

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

© 2023 (v2.202102)