Pécsi albérletmustra: sok eszkimó, kevés és drága fóka

Egyetemi városok albérletpiacát vizslató sorozatunkban megérkeztünk Pécsre, ahol bizony nem lesz könnyű dolga annak, aki jó helyen, jó áron, jó lakásban szeretné biztosítani lakhatását a következő tanévre. Mutatjuk, miket találtunk.

Hat fő számára 170 négyzetméter

Bár alaprajzot nem közöl a hirdetés, a szöveg szerint 3 nagy hálószobában akár hat fő részére kiadó ez a 170 négyzetméteres lakás. Az elhelyezkedésre igazán nem lehet panasz: a Széchenyi tér mellett, a Munkácsy Mihály utcában van az ingatlan.

A harmadik emeleti lakás egy liftes társasházban helyezkedik el, és a három nagyméretű hálószoba mellett hatalmas konyha-étkező-nappalival, két fürdőszobával, külön mosókonyhával és WC-vel, beépített szekrényekkel, helyiségenként külön klímával várja leendő lakóit. Az ára sem szerény: 400 ezer forint plusz rezsi havonta.

Majdnem-hotel az egyetem közelében

Érdekes ez a hirdetés is, ahol az alábbi 16 négyzetméteres, egy franciaágyas szobát ajánlják az egyetemi épületek közelében. A hirdetésből kiderül, hogy az épületben 14 másik kiadó szoba található, amelyek mérete 1-4 ágyas között változik.

Ez a már-már hotel (vagy menő kollégium) szintű szállás a földszinten található közös konyha használatát is tartalmazza, és a leírás szerint mindegyik szoba légkondicionált, bútorozott, illetve televízióval felszerelt. A szobákhoz tartozik egy-egy külön fürdőszoba is. A 80 ezer forintos bérleti díjon felül a költségekre (rezsi, internet, takarítás) havi fix 50 ezer forintot kell fizetni.

Egy személyes lakás az orvosi kar közelében

Negyven négyzetméteres, másfél szobás ez a Mezőszél utcai szép állapotban lévő harmadik emeleti lakás, amelyet egy fő számára kínál albérletként a tulajdonos.

Az ÁOK közvetlen közelében fekvő bútorozott lakás szép állapotban van, igényes, fiatalos, modern bútorzattal, szép festéssel és burkolatokkal. A hirdetés szerint igen kedvező elhelyezkedésű, hiszen boltok, iskolák, buszjáratok rendkívül közel, mégis csendes és nyugodt környezetben fekszik.

Rejtélyes nagy lakás 4 hálószobával, saját belső kerttel, opcionális konditeremmel

Nem mondhatnánk, hogy a hirdetés alapján teljesen világos, mit kapunk ettől a 146 négyzetméteres ötszobás, panorámás lakástól, ám ha nagyobb csapat számára keresnék, biztosan megnézném, mit tud ez az ingatlan.

A lakásnak számos vonzó tulajdonsága van: a nappaliból gyönyörű kilátás nyílik a Székesegyházra, az ingatlan belső kertjének kizárólagos használata is a lakáshoz tartozik, van padlófűtés és klíma, ráadásul opcionálisan bérelhető a földszinti terület, mely a következő extra helyiségeket foglalja magában: mosókonyha, konditerem, szauna, fürdő, boros pince. Ki tudna erre nemet mondani? Ez már nem is lakás, hanem egy birodalom.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)