A lakásfelújítás nehézségei, avagy három eladó ingatlan, ahol pazarul sikerült a korszerűsítés

Manapság egyre többen vásárolnak régebbi stílusú ingatlant és döntenek a lakásfelújítás mellett. Habár sok esetben rengeteg munkával és idővel jár, de sokszor olcsóbban ki lehet alakítani egy kifogástalan állapotú, minden igényt kielégítő, designos ingatlant, nem mellesleg hatalmas pozitívuma, hogy szinte mindent a saját igényeink szerint tudunk kialakítani.

A felújítás egy hosszú és komplikált folyamat, azonban vannak, akiknek ezek ellenére is sikerült vadonatúj, luxus kategóriás otthont kihozni az ingatlanjaikból. Mai válogatásunkban erre a sémára kerestünk példákat, és felsoroltunk néhány gyakori nehézséget, amelyekkel a renoválás során találkozhatunk.

Költség

Az egyik legnagyobb kihívás a költségvetés kezelése. Az építőanyagok, munkaerő, szakemberek bére és különféle engedélyek költségesek lehetnek, és könnyen túlléphetik az eredeti tervezett összeget.

Időzítés

A felújítások időigényesek lehetnek, és a projekt elhúzódása zavaró lehet, különösen, ha az ember közben a lakásban él. Számos előre nem látható tényező befolyásolhatja az időzítést, például szállítási késések, rossz időjárási viszonyok, hosszabbított engedélyeztetési folyamatok stb.

Váratlan problémák

Amikor a régi épületet bontják vagy felújítják, előfordulhatnak váratlan problémák, mint például rejtett károk, penész, elektromos vagy vízvezeték-hibák, amelyek növelhetik a költségeket és késleltethetik a munkát.

Döntéshozatali folyamat

A sok tervezési döntés, színválasztás, anyagok kiválasztása stb. fejfájást okozhatnak, különösen akkor, ha az ember nincs tisztában az építészet vagy a belsőépítészet alapjaival.

A következőkben mutatunk néhány ingatlant, ahol remekül sikerült a felújítás:

A Bazilika közvetlen közelében, egy 158 nm-es, első emeleti, részben utcai részben udvari kilátású, magas minőségben felújított lakás vált eladóvá. Az ingatlanban két hálószoba, egy tágas amerikai konyhás nappali, két fürdő, valamint egy vendég wc kapott helyet. A lakás teljesen felújított, villanyvezetékek, vízcsövek, lefolyók ki lettek cserélve, emellett az összes bútor új, kizárólag magas minőségű. Az ajtók, ablakok eredetiek, restauráláson estek át. Fűtése gáz cirkó, amit mobil termosztátok és radiátorok egészítenek ki. A ház 1893-ban épült és jelenleg is kiváló állapotban van, a bejárati kapu restaurálva, a villanyszekrény vadonatúj, valamint minden lakó részére elérhető grill terasz és lift van. A környéken számos étterem található, Bazilika, Parlament, Szabadság tér séta távolságra.

 

Budapest belvárosában, az V. kerületben vált eladóvá egy 9 nm-es, felújított ingatlan.
A lakás csodálatos igen magas színvonalú belsőépítészeti elképzelés alapján lett berendezve. A nappali és a dolgozó szoba igen barátságos látványt nyújt, a konyha modern hightech stílusú. A fürdő olasz stílusban lett berendezve luxus igényekhez alkalmazkodva, a háló teljes nyugalmat áraszt, mert kellemes kárpittal ellátott bútorok találhatóak benne. A korszerűsítés során többek között padlófűtés, egyedi fa nyílászárók, hűtő-fűtő klíma és riasztórendszer is beszerelésre került.

Eladó a XIII. kerületben egy belsőépítészeti tervek alapján teljesen újraépített, két erkéllyel rendelkező lakás. A társasház egy gyönyörű, századforduló után épült, polgári társasházban található. Az ingatlant az alapokig visszabontották, majd minden apró részletre kiterjedően átalakították. A teljes villamos és gépészeti hálózat megújításra került, a nyílászárókat fa szerkezetekből újra gyárttatták. Az ingatlanban egy helyiségben kapott helyet a konyha-étkező és a nappali. A vizesblokk egy fürdőszobából, valamint egy különálló wc-kézmosóból áll. A lakás a XIII. kerület kulturális központjában, galériák, kávézók, és a Budapest Jazz klub tőszomszédságában található. A közelben minden elérhető amiért a város élhető és szerethető.

Mindenki, aki lakásfelújításba kezd, előzetes tervezéssel, alapos kutatással és megfelelő szakmai segítséggel könnyebbé teheti a projektet, és minimalizálhatja a felmerülő nehézségeket.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

Februárban néz rá a költségvetésre a kormány

Februárban néz rá a költségvetésre a kormány

Minden rendben lesz a gazdasági kormányzat szerint, várják a lakossági befektetőket.

© 2023 (v2.202102)