Figyelem! Senkit ne tévesszenek meg ezek a huncutságok, ha ingatlaneladásra adja a fejét

Aki valaha már értékesítette az ingatlanát, az tisztában van azzal a ténnyel, hogy nem minden megy karikacsapásra és különösen akkor, ha egyedül szeretne megbirkózni minden egyes feladattal. Néha csábító tud lenni, hogy a terheket átvállalja tőlünk egy ingatlanközvetítő, ugyanakkor komoly összegeket szakíthatnak le az eladási árból és sokszor célszerű mégis önállóan felvállalni az ingatlaneladás minden terhét. Vannak olyan huncutságok, amiket nem mindenki tud az ingatlanközvetítőkről, ezért ezeket most összegyűjtöttük, hogy sokkal tudatosabban vágjon bele bárki az eladási folyamatba. És ha már itt tartunk, akkor azt is megsúgjuk, hogy mik lehetnek a megoldások arra, hogy biztos sikere legyen abban az esetben is, ha önállóan vág ebbe bele. 

  • A piszkos anyagiak

Azt ugye már említettük is, meg persze egyértelmű, hogy az ingatlanközvetítők sokszor komoly összegekkel tudnak megkarcsúsítani minket. Továbbá az egyedül értékesítés mellett szól az is , , hogy ha alkudozásra kerülne a sor, akkor ezt sokkal rugalmasabban tudja kezelni, különösen, ha nem sürgős az ingatlaneladás. 

  • Megbízhatóság

Az emberek fejében általánosságban is él egy olyan előítélet az ingatlanközvetítőkről, miszerint megbízhatatlanok, és csak az egyéni érdekeiket figyelembe véve, sokszor mások kárára kötnek üzleteket. Így plusz pozitívum lehet, ha személyesen a tulajdonostól kapnak tájékoztatást az érdeklődők. Habár azt azért ki kell emelni, hogy a megfelelő kiállás és jó tárgyalóképesség elengedhetetlen ehhez a feladathoz, így ha nem éreznénk magunkban a határozottságot és azt, hogy célravezetően tudnánk képviselni az érdekeinket, akkor érdemes ismerősök vagy családtagok segítségét kérni, akik már tapasztaltabbak az ingatlaneladás területén. 

  • Mi élvez elsőbbséget?

Nyilvánvalóan, ha egy ingatlanközvetítő foglalkozik az eladó ingatlanunkkal, akkor azt egészen biztos elkönyvelhetjük, hogy nem a mi kis lakásunk vagy családi házunk fog prioritást élvezni és lassabb lehet az eladási folyamat annál, mintha önállóan vennénk a kezünkbe az irányítást.

  • Hogyan hirdeti? 

A szerződésekben kikötés szokott lenni, hogy kifejezetten csak azon az áron adhatja el az ingatlant, amit előre megszabnak, azonban megtörténhetnek olyan esetek is, hogy néhány közvetítő kevesebb összegért hirdeti, hogy minél hamarabb megszabaduljon a tehertől. Ez ugyanakkor értelemszerűen szabálysértés, és ha ilyet tapasztal, akkor azonnal jelentse.

Mi lehet tehát akkor a megoldás? 

Legyen kreatív, álljon elő innovatív ötletekkel és olyan oldalakon hirdessen, ahol garantált a nagyszámú látogatottság. Az Ingatlantájoló például azon hirdetőfelületek közé tartozik, ami évtizedes tapasztalatával megkérdőjelezhetetlenül a hirdetési portálok élvonalába tartozik. A jó stratégiai döntésekkel bizonyosan villámgyorsasággal képes eladni az ingatlanát.

Milyen stratégiai döntések kellenek? 

  1. Gyorsítsa meg az eladást egy hirdetői csomaggal

Az oldalon az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a feltöltés rendkívül felhasználóbarát és csak pár percet vesz igénybe, ami után elképesztő egyszerűséggel képes választani egy hirdetői csomagot is, amellyel potenciálisan megnöveli az eladás sikerét. Az oldalon rendkívül kedvezményesen lehet most megvásárolni a csomagokat, amelynek mindegyikével 20 kép feltöltése válik elérhetővé, és ez kiegészül további különleges lehetőségekkel is. Ha a megfelelő hirdetői csomagot választja, akkor partneroldalainkon illetve Facebook oldalunkon is hirdetjük az ingatlanát, hogy még nagyobb vásárlóréteghez jusson el.

  1. Írasson cikket az ingatlanáról

A minél több megjelenési felület egyenlő a minél nagyobb sikerességgel, és miért ne élne egy olyan egyedülálló ajánlattal, ahol profi és tapasztalt, szakmai újságírók írnak az ingatlanáról egy cikket. A megírt cikket az Otthontérkép Magazin felületén tesszük közé, emellett Facebook oldalunkon, valamint további 6 partneroldalunkon is hirdetjük, amik között olyan vezető gazdasági és közéleti oldalak is vannak, mint az mfor.hu, privatbankar.hu, infostart.hu. 

  1. Maradjon tartósan a keresési listák élén

Az Ingatlantájolón igazán innovatív módon 3 szintű licitrendszerrel könnyítik meg a felhasználók helyzetét, így akár magánszemélyként vagy ingatlanközvetítő irodaként regisztrál, akkor is egyenlő esélyekkel indul azért, hogy a találati listában az Ön ingatlana kerüljön az élmezőnybe. 

Minél hamarabb szeretne továbbadni az ingatlanán? Az Ingatlantájolón ez hihetetlen egyszerűséggel megvalósulhat, hiszen a korszerű és remek ár-érték arányú licit szolgáltatást is annak érdekében hoztuk létre, hogy minél kevesebb gonddal, de annál nagyobb sikerességgel működjön az értékesítési folyamat. 

A kreditek vásárlásával tudja licitálni az ingatlanát, ami biztosítja, hogy akár alapértelmezett módon, akár területileg specifikusan böngésznek az érdeklődők, esetleg sorbarendezett funkciót használnak, akkor is az Ön hirdetése jelenik meg az elsők között.

  1. Hirdessen euróban

Az Ingatlantájolón nem csak forintban hirdetheti az ingatlanát, de akár euróban is, és ennek számos előnye van. Egyrészt ezáltal elkerülhető az árfolyamveszteség, másrészt a külföldi célcsoportot is jobban képes általa elérni. A rendszer az MNB napi árfolyami adatait felhasználva váltja át forintba az ingatlanok árát és az ár szerinti listázásnál is a találatokat a pénznemektől függetlenül sorrendbe rendezi. 

Mindenképpen szeretné minél hamarabb eladni az ingatlanát, igaz? Akkor semmiképpen se hagyja ki az euróban hirdetés lehetőségét se! Az Ingatlantájolón rengeteg szolgáltatás segíti Önt abban, hogy ne kelljen hónapokat várni az eladásra, hanem a lehető leghamarabb továbbadjon az ingatlanán!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

© 2023 (v2.202102)