Azonnal beköltözhetsz ebbe a díjnyertes, dunai panorámás házba!

Ki ne álmodna arról, hogy vízparti otthonban élhessen, ahol az ablakokból, a teraszból is a víz látványa tárul elé? Aki erre vágyik, annak van egy jó hírünk. Nemrég adtak át egy Duna-parti lakóprojektet Vizafogón, amely több rangos építészeti díjat is megnyert, ráadásul azonnal költözhető.

Az egyetlen rossz hír az, hogy már csak 13 lakás maradt a Foka-öböl partján épült Danubio lakóparkban, ami nem is csoda, hisz az egyedi designnal megálmodott épületben nemcsak Dunára, vagy budai hegyekre, vagy a Rákos-patakra panorámás lakásokat találunk, hanem a lobbyból és a teljesen üvegfelületű liftből is a Duna látványában gyönyörködhetünk.

A beruházás ideális helyen valósult meg, egyik oldalról a Duna, másik oldalról az öböl, harmadik oldalról a Rákos-patak határolja. 13. kerületi elhelyezkedéséből adódóan közlekedési kapcsolatai is kiválóak, hiszen a 3-as metró vonala Budapest egyik fő ütőerének számít. Ugyanakkor a Váci úti irodafolyosó a közvetlen közelben kínál munkalehetőségeket és egészségügyi-, oktatási intézmények, számtalan szolgáltatás, sportolási lehetőségek, parkok, játszóterek is megtalálhatók a környéken. A Danubio közvetlen környezetében pedig a Duna-part, a kikötő vagy a Rákos-patak ökológiai zöld folyosója nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

A Danubio lakópark ugyanakkor kiemelkedő műszaki tartalommal rendelkezik, ugyanis nemcsak az első osztályú hőszigetelés és a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer gondoskodik arról, hogy a lakások energiaigénye alacsony legyen, de már a tervezésnél, az épület tájolásánál is arra figyeltek, hogy a hatalmas üvegfelületeken keresztül a téli napsugarak melegéből a lehető legtöbbet profitáljon az épület, ugyanakkor a teraszokat úgy árnyékolták, hogy a nyári nap sugarai a lehető legkevésbé melegítsék fel a lakásokat.

Ennek a tervezésnek köszönhetően a lakások rezsije szinte nulla, ökológiai lábnyoma is az elérhető legkisebb és a Danubio több nemzetközi építészeti díjat is elnyert, így ez az első olyan magyar lakóingatlan fejlesztés, amelynek tervei megfeleltek a független Brit Építési Kutatóintézet környezettudatos épületminősítési rendszere által támasztott szigorú fenntarthatósági követelményeknek.

Az már csak hab a tortán, hogy ebben a páratlan projektben kifejezetten luxus kivitelezésű lakások épültek, melyek hatalmas üvegfelületeken és tágas teraszokon keresztül kapcsolódnak közvetlenül a vízparthoz, a természethez.

A cikk megjelenését a Danubio lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

Februárban néz rá a költségvetésre a kormány

Februárban néz rá a költségvetésre a kormány

Minden rendben lesz a gazdasági kormányzat szerint, várják a lakossági befektetőket.

© 2023 (v2.202102)