Csak az juthat előre az irodapiacon, aki többet nyújt, mint amennyit feltétlenül muszáj!

Bérelhető irodák egy frekventált elhelyezkedésű, közepesen korszerű irodaházban? Ez ma már nagyon kevés a bérlőkért folytatott harcban!

Nincs könnyű dolguk az ingatlanfejlesztőknek, ha a bérlők igényeinek és a jogszabályi környezet minimum elvárásainak is meg akarnak felelni. Különösen, hogy a Covid óta kialakult piacon már rég nem elég csak a minimumot nyújtani.

Fel kell venni a versenyt! És hogy sokakban ez még mindig nem tudatosult, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a BRF legutóbbi irodapiaci jelentése szerint az üresedési ráta 2023 második negyedévében már 12,6%-on áll, ahogyan arról mi is beszámoltunk. Ez még önmagában nem lenne baj, hiszen volt már ennél lényegesen rosszabb is ez a mutató, az igazi problémát nem a mennyiség, hanem a minőség jelenti, azaz kevés olyan irodaterület van, amilyet keresnek a bérlők.

A bérlők ma már sokkal tudatosabbak, az elhelyezkedésen és az irodahelyiség méretén túl, fontos számukra a rugalmasság, a területtel együtt járó szolgáltatások, a fenntarthatóság és az alkalmazottak véleménye is. Ezeknek a komplex igényeknek a kiszolgálásához pedig fejleszteni kell!

 

Jelenleg kevés új irodaház épül, befékeztek a fejlesztők, ugyanakkor fenntarthatóság szempontjából már a 10 éves épületek is elavultnak számítanak. Sokan hajtanak végre kisebb fejlesztéseket, pl. LED világításra cserélik a világítótesteket, de ezek még nagyon kevesek az EU Taxonómia és az ESG-irányelveknek való megfelelés szempontjából, amelyek a vállalkozásokra már 1-2 éven belül is komoly terheket fognak róni. És a bérlői elvárás is egyre nő az energia, azaz a gáz- és az áramfogyasztás csökkentését szolgáló beruházások iránt. A magasabb szintű fenntarthatósági igények kiszolgálására már energiapiaci szakértőkre és komplex, automatizmusukra és IT megoldásokra épülő, rendszerszintű fejlesztésekre van szükség, melyek részben vagy egészben a saját energiaforrásokra is építenek.

Emellett fontos néhány lépéssel mindig a versenytársak előtt járni, mindig kicsivel többet nyújtani, mint amennyi a minimum elvárás, és nem mindegy az sem, hogy a kiadásra kínált irodaterületeinket hol hirdetjük. Ehhez érdemes egy megbízható partnert keresni, mint például a megújult irodahaz.info, ahol a látogatók a letisztult és átlátható felületen sokkal könnyebben megtalálják hirdetését.

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

Februárban néz rá a költségvetésre a kormány

Februárban néz rá a költségvetésre a kormány

Minden rendben lesz a gazdasági kormányzat szerint, várják a lakossági befektetőket.

© 2023 (v2.202102)