Igazi elbújós meseházikó egy kis faluban, közel a Balatonhoz

A Balaton-parton az elmúlt években igencsak elszálltak az ingatlanárak és cserébe mit kapunk? Tömeget, zajt, különösen, ha part menti házat keresünk, ahol szinte szó szerint az orrunk előtt húz el a vonat. Aki a balatoni nyüzsgést nem szereti, mégis közel szeretne lenni a magyar tengerhez, annak kiváló lehetőséget nyújtanak a Balaton környékének meseszép vidékéhez tartozó kisebb falvak.

Akik a Balatontól kicsit távolabb keresgélnek, azok közül sokan leragadnak a már szintén méregdrágává vált Balaton-felvidéknél, pedig a Somogyi-dombságban is érdemes szétnézni, ha valaki barátságosabb áron keresné egy csendes kis faluban új otthonát, nyaralóját, második otthonát vagy épp befektetési lehetőséget. Ezúttal Kerekibe látogattunk el, ahol egy csodaszép, panorámás, vintage stílusban berendezett házat kínálnak eladásra.

Kereki egy 534 lakosú kis település a Siófoki járásban, közvetlenül Kőröshegy mellett. Területén áthalad a Kaposvár-Szántód közti út, de leggyorsabban az M7-es autópályáról Kőröshegy felől lehet megközelíteni, az autópálya lehajtótól pár percre fekvő település Budapestről mindössze egy óra alatt elérhető.

A községben több látnivaló is található, mint például a Balatoni Madárkert vagy a Kereki Dínó Park, és itt található Fehérkő vára is, mely az idén egy látogatóközponttal is kiegészült, melyhez kerékpárút vezet egyenesen a Kőröshegyi völgyhídtól. Ezen kívül a környék is számtalan látnivalóval, kirándulási lehetőséggel kecsegtet, nincs messze a Kőröshegyi Levendulás, lovaglási lehetőségek, kalandpark, gokart is található a közelben. A Balaton-part 6,5 km-re van, a szántódi rév autóval néhány perc alatt megközelíthető, így az északi part is könnyen elérhető, az Igali Gyógyfürdő pedig mind a 4 évszakban kellemes kikapcsolódást nyújt.

Az épület egy 3850 nm-es telken kapott helyet, melyen saját erdő is található. A telek nagyon szép teraszos kialakítású, medencével, szaletlivel, teraszokkal, különböző pontjairól 360 fokos panorámával. A hosszú telek tetejéről a Balaton is látható a Völgyhíd pilléreivel szegélyezve, illetve a domboldalból, a teraszokról a szemközti dombokra is csodás panoráma nyílik, ahonnan a naplemente látványában is gyönyörködhetünk, háttérben az ősmagyar lovakkal. A ház egész nap körbenapozott, gyönyörű világos terekkel hívogat.

Az ingatlan egy régi, vályogból épült parasztház, melyet eredeti stílusához illeszkedően gyönyörűen felújítottak. Az eredeti nyílászárókat is meghagyták, felújították, gyönyörű spalettákat is kaptak. A nyílászárók akár tovább újíthatóak, ha erre igény van (így is jól funkcionálnak), illetve természetesen igény esetén cserélhetőek is.

Az elmúlt években először kettő, majd az idén egy harmadik apartmant alakítottak ki benne. Az apartmanház eddig is extrán magas hozamot biztosított tulajdonosának, de még mindig van lehetőség további apartmanok kialakítására, így a hozam akár már néhány millió forint ráfordítással is megduplázható.

Jelenleg két apartman található a földszinten, az egyik 2 szobával, nappali + konyhával, étkezővel, fürdőszobával, WC-vel és saját terasszal rendelkezik, míg a másikban egy hatalmas szoba + nagy konyha, fürdő, WC kapott helyet, ehhez az apartmanhoz szintén saját terasz kapcsolódik.

A harmadik apartmant idén alakították ki a tetőtérben, itt egy nagy térben helyezkedik el a nappali, étkező, konyha, plusz kialakításra került két szoba, amiből az egyik közel 30nm alapterületű. Ehhez az apartmanhoz tartozik egy kiváló méretű fürdőszoba és WC is.

Összességében tehát 3db nappali van az épületben, melyek közül a kettes apartman nagy szobája hálóként is funkcionál, plusz 4db nagy, átlagosan 20 nm-es szoba, 3db fürdőszoba és 3 db WC képezi az ingatlan egészét. Az apartmanház vintage stílusban, egyedi bútorokkal és ötletekkel lett felújítva, berendezve; elhelyezkedése, megjelenése okán is egyedi a piacon és sok vendéget vonz.

Az ingatlannal további tervei is voltak a tulajdonosnak, a tetőtér egy része még beépíthető és egy jelenleg tárolóként funkcionáló épületrész is átalakítható lakótérré. Ezen kívül tervben volt még egy hatalmas domboldalba beereszthető terasz kialakítása. A további fejlesztések eredményeképpen egy igazi nagy apartman komplexumot lehet a már most is nagy alapterületű ingatlanból létrehozni, melynek berendezésében a lakberendezéssel is foglalkozó tulajdonos tanácsot is tud adni, illetve a ház jelenlegi berendezése is megvásárolható igény szerint. A bővítéseknek és a továbbfejlesztési lehetőségeknek itt gyakorlatilag csak az új tulajdonos képzelete szabhat határt, az ingatlanon panorámás wellness ház, saját kertben gyermek kalandpark, további szeparálható ingatlanok, vagy további egyedi teraszok is kialakíthatók, gyönyörű kilátással.

A ház fűtése jelenleg fatüzelésű, elektromos elemekkel kiegészítve. Gáz a telken belül van, jelenleg csak szüneteltetve van a gázellátás, mivel régen gázkonvektor fűtés volt, így a gázt vissza lehet vezetni igény esetén. Ugyanakkor a fa tüzeléssel kiválóan meg lehet oldani a fűtést, légbefúvásos rendszerrel kiegészítve, ami a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, különösen, hogy a fűtéshez szükséges fa nagy részét a telek kitermeli. Ezen kívül a tetőtérben klíma is felszerelésre került a meleg nyári napokra, illetve a hűvösebb napokra gondolva.

A villanyt három fázisra bővítették, így a jövőben akár napelem is telepíthető, ez igény esetén még tovább bővíthető. A telken és a faluban csatorna nincs, ezt jelenleg egy emésztő oldja meg.

A telekre rengeteg gyönyörű növényt ültetett a tulajdonos, meggy, cseresznye, alma félék, mogyoró, dió, szilva, barack, naspolya és még sok más jól termő gyümölcsfa termését élvezheti majd az új tulajdonos, illetve rengeteg hely maradt még igény szerint további növények ültetésére, így akár az önellátás is biztosítható.

Az ingatlan tehát ideális azoknak, akik néha elvonulnának a világ elől, és egy Balaton közeli csodás, panorámás házban élveznék a csendet, ugyanakkor a gyönyörű táj és a nyugalom a vendégeket is vonzza, így befektetés céljára is ideális és jól jövedelmező lehetőséget biztosít.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Visszaszólt a MÁV: aránytalan lépéseket akartak az osztrákok?

Visszaszólt a MÁV: aránytalan lépéseket akartak az osztrákok?

A railjet vonatok korlátozottan közlekednek októberben - most reagált a MÁV. 

Rácz András fontos kijelentést tett az orosz mozgósításról

Rácz András fontos kijelentést tett az orosz mozgósításról

Idén már nem lesz.

Mészáros Lőrincék hivatalosan is újabb bankkal bővültek

Mészáros Lőrincék hivatalosan is újabb bankkal bővültek

AZ MBH Csoport ismét növekedett.

A fenyegetésnél többre lenne szükség, hogy csökkenjenek az üzemanyagárak

A fenyegetésnél többre lenne szükség, hogy csökkenjenek az üzemanyagárak

A kérdés, hogy a tavaly már megbukott ársapka jön vissza, vagy van más eszköz a magyar politikusok tarsolyában?

© 2023 (v2.202102)