Most már igazán jöhetne az a beígért kellemes 20 fok! – Mutatjuk, mi hol tudnánk a leginkább élvezni a hűsölést

Az emberek nagy részének már elege lett a nyárból, főleg azoknak, akik amúgy sem kedvelik a melegebb hónapokat. Félreértés ne essék! Imádjuk a nyarat, azonban természetesen a jóból is megárt a sok, most már jöhet a kellemes 20 fok.

Ahogy beköszönt az ősz, bizonyára mindannyian elképzeljük magunkat egy erdő széli őszi kis kuckóban, ahol a természetközeliség és a friss levegő a jellemző. Mai cikkünkben ilyen, és ehhez hasonló ingatlanokat mutatunk be, és ismertetjük a természetközeli élet előnyeit és hátrányait egyaránt. Az erdő szélén élni egy vonzó lehetőség lehet sok ember számára, különösen azok számára, akik szeretik a természetet, a csendet és a nyugalmat, azonban fontos figyelembe venni néhány dolgot:

Környezetvédelem és természetközelség

Az erdő szélén élve közelebb vagy a természethez, és lehetősége nyílik megőrizni és támogatni a környezetet. Ebben a környezetben élvezheted a friss levegőt és az állatok, növények közelségét.

Csend és nyugalom

Itt általában kevesebb zaj és zavaró tényező található, ami segíthet a stressz csökkentésében és a relaxációban.

Aktív életmód

Az erdőszéli élet gyakran lehetővé teszi a szabadban történő tevékenységeket, mint például túrázás, biciklizés, futás stb. Ez elősegítheti az egészséges életmódot.

Autonómia

Az erdőszéli élet gyakran jelentős függetlenséget és önfenntartó életstílust eredményezhet, mivel az erőforrásokhoz való hozzáférés korlátozott lehet, és a kertészkedés, az állattenyésztés és az alternatív energiaforrások használata is gyakori lehet.

Történelmi múltú ingatlan

Első helyen egy gyönyörűen felújított, medencés, patakparti, erdőszéli, Grófi múlttal büszkélkedő malomépületet és két vendégházat hoztunk, melyek eladóvá váltak Pécselyen, a Zádor-vár mellett. A lakóterek egyedi megoldásokkal, az eredeti hangulatot és – az épület 40%-ában – az 1000 éves falakat meghagyva kerültek felújításra. A malomhoz tartozó telek területe 1996 m2, előröl murvás út, nyugatról és északról a patak és az erdő határolja. A lakóépületek helyiségei jól átgondoltak, 10 szoba és 6 fürdőszoba kapott helyet. A helyiségek összesen három épületben találhatóak, ezek pedig nem más mint a kétszintes főépület, egy egyszintes apartman, valamint egy kétszintes kisház. Fontos megemlíteni, hogy az ingatlanhoz 1000-1200 éves borospince tartozik. A kertben épített medence, kerti grill, 20 nm-es pergolás kiülő a kemencénél, 20 nm-es hátsó pihenő rész az erdő felé nézve, üvegház, valamint patakparti híd található. Ez az ingatlan a béke szigete, itt minden igényt kielégítő környezetben tudsz feltöltődni, a patak és az erdő illatát magadba szívva, a medencéből az erdő vizét nézve. Ajánljuk ezt a ritka lehetőséget mindenkinek, aki egy különleges ingatlanra vágyik.

Azonban az erdő mellett való életnek vannak kihívásai is:

Távolság az alapvető szolgáltatásoktól

Az erdőszéli élet távol lehet a városoktól és a központoktól, így az alapvető szolgáltatások, mint például az egészségügyi ellátás vagy az iskolák nehezen elérhetők lehetnek.

Természeti veszélyek

Az erdő szélén élve ki vannak téve a természeti veszélyeknek, például erdőtüzeknek vagy áradásoknak.

Csendes, madárcsicsergős hely

Következő helyen Szentendréről, a Kada-csúcs tövéből hoztunk egy 1115 nm-es telken lévő, előkertes, 1987-ben épült, majd 2018-ban felújított, bruttó 210 nm-es, nettó 180 nm-es, 6+1 félszobás, nagy teraszos, két erkélyes, dupla komfortos, kombi-cirkó fűtéses, cserépkályhás, 3 szintes, panorámás, délkeleti fekvésű, remek elrendezésű, önálló, eladóvá vált családi házat az erdő szélén. A felújítás során az épület új tetőt három rétegű új ablakokat, kőzetgyapot szigetelést és új burkolatokat kapott. Az előkertben terasz kapott helyet, a hátsó kertből közvetlen a kijárás az erdőbe. Amennyiben csendes, madárcsicsergős helyen szeretne élni, ezt az ingatlant mindenképpen ajánljuk a figyelmébe.

Az erdőszéli életmód egyéni preferenciák és körülmények függvénye. Fontos gondolkodni azokról a szempontokról, amelyek számodra fontosak, és megfelelnek-e a természetközeli élet nyújtotta lehetőségek és kihívások az igényeidnek és céljaidnak. Érdemes alaposan megtervezni és felkészülni, mielőtt döntesz az életvitelről.

A hely, ahol borospince tartozik az ingatlanhoz

Utolsó helyen Pusztavám településen kínálnak eladásra egy 5 754 nm-es telken elhelyezkedő, 2 szintes, 115 nm-es hasznos alapterületű családi házat, amiben 5 szoba található gázkazán fűtéssel, valamint vegyes tüzelésű másodlagos fűtéssel és tájra néző kilátással. A házban két szinten 4 hálószoba, két fürdőszoba és egy mellékhelyiség, konyha, nappali, valamint egy 15 éve épített étkező található. A fűtésről egy gázkazán, illetve egy vegyes tüzelésű kazán gondoskodik, a földszinten ezenkívül két cserépkályha is található. Ablakai hőszigetelt fa ablakok, az ajtók tölgyfából készültek. Az épület egy része alatt pince van. A házhoz tartozik egy nagy méretű két beállásos garázs, valamint egy borospince présházzal. Az udvar egyik felét hatalmas tölgyfák teszik árnyékossá, míg másik fele napos, akár gazdálkodásra is alkalmas, termő gyümölcsfákkal. Jó időben kiváló kikapcsolódást nyújt a szaletliben elfogyasztott ebéd vagy vacsora, illetve a terméskőből épült tűzrakó, mely szalonnasütésre és bográcsozásra is alkalmas.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A fenyegetésnél többre lenne szükség, hogy csökkenjenek az üzemanyagárak

A fenyegetésnél többre lenne szükség, hogy csökkenjenek az üzemanyagárak

A kérdés, hogy a tavaly már megbukott ársapka jön vissza, vagy van más eszköz a magyar politikusok tarsolyában?

Közbeszerzést írt ki a BKK

Közbeszerzést írt ki a BKK

Több szerződés is lejár, ezek helyére keresnek újakat.

Új korszak kezdődik januárban az üvegvisszaváltásban

Új korszak kezdődik januárban az üvegvisszaváltásban

Közeledik a 2024-es év, vele pedig az új kötelező visszaváltási rendszer is.

© 2023 (v2.202102)