Le ne maradj róla: idén év végéig még gyönyörű lakásod lehet CSOK-kal, ráadásul 5 évig nulla fűtésszámlával!

Jól hangzik igaz? Hiszen a CSOK támogatásokat akkor lehet igazán kihasználni, ha új építésű lakást veszünk. Egy lakáshitel mellett pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit költünk rezsire. Mai cikkünkben egy olyan lehetőséget hozunk, ahol az első 5 évben a fűtésszámlát el is felejthetjük, de utána sem kell magas árat fizetnünk érte.

Mint ismeretes, 2023. december 31-ével megszűnik a CSOK az 5000-nél nagyobb lakosú településeken, így aki egy olyan nagyvárosban szeretne lakást vásárolni, mint például Szeged, annak érdemes minél hamarabb élnie a lehetőséggel.

A szegedi családoknak, családalapítást tervező fiataloknak ajánljuk a Cédrus Liget lakóparkot, mely a belváros szívében, az Árkád közelében épült fel és hatalmas, parkosított zöld felülettel rendelkezik. Innen minden elérhető távolságban van, nem kell az agglomerációból vagy a kertvárosból befuvarozni a gyerekeket a legjobb óvodákba, iskolákba, és a bevásárlás, ügyintézés is könnyen lebonyolítható, ugyanakkor mégis adott a zöldövezet.

A lakások mindemellett hatalmas teraszokkal is rendelkeznek, és annak ellenére, hogy a lakópark zöld parkja mindenki számára nyitott, a belső udvar az utca szintje alá süllyesztve teljes nyugalmat garantál a körülötte elhelyezkedő lakások számára, melyet kizárólag a leendő lakók tudnak megközelíteni. Itt, és az épületek többi szintjén is számos CSOK-ra alkalmas lakás van még a kínálatban.

Mekkora támogatást kaphatok 1, 2 vagy 3 gyerekre?

De nézzük most meg kicsit részletesebben a támogatásokat, és hogy milyen esetben, mekkora lakás vásárlására tudjuk őket felhasználni.

CSOK:

  • 1 gyermek esetén legalább 40 nm-es lakást kell vásárolni, melyre 600 ezer forint támogatás,
  • 2 gyermek esetén legalább 50 nm-es lakást kell vásárolni, melyre 2 millió 600 ezer forint támogatás,
  • 3 gyermek esetén legalább 60 nm-es lakást kell vásárolni, melyre 10 millió forint támogatás vehető fel.

CSOK-hoz igényelhető államilag támogatott lakáshitel:

Kizárólag CSOK mellé igényelhető, max. 25 évre felvehető, a futamidő végéig fix 3 százalékos kamattal elérhető lakáshitel többgyermekes családok részére.

– 2 gyermek esetén max. 10 millió Ft,

– 3 vagy több gyermek esetén max. 15 millió Ft.

A CSOK és a CSOK hitel már meglévő gyermekekre és tervezett gyermekekre is igényelhető. Már meglévő gyermekeknél minden 25 év alatti eltartott gyermek számít, így a kedvezmény egyetemistákra is felvehető. Tervezett gyermekek esetében csak házaspárok igényelhetik a támogatást, ha az anya még nem töltötte be a 40. életévét.

Babaváró kölcsön 

A Babaváró kölcsönt a gyermekvállalás előtt álló házaspárok igényelhetik. A 10 millió forint értékben felvehető kölcsön szabad felhasználású és kamatmentes, akár önerőként is felhasználható új építésű lakás vásárlására. A Babaváró kölcsönt nem kell visszafizetni, ha a 3. gyermek időben megszületik.

Áfa visszatérítés és illetékkedvezmény

A CSOK-ot felvevők részére mindezek mellett még Áfa visszatérítés és illetékkedvezmény is jár.

5 évig nulla fűtésszámla

A Cédrus Liget lakóparkban, amellett, hogy a családosok kihasználhatják az otthonteremtési támogatásokat, az első 5 évben még fűtésszámlát sem kell fizetniük, ugyanis ezt a fejlesztő átvállalja minden lakótól, ami nagy segítség, különösen azok számára, akik hitellel vásárolták meg lakásukat. Ám a fűtésszámla az első 5 év letelte után sem lesz magas, ugyanis a Cédrus Ligetben geotermikus fűtésrendszer biztosítja a fűtést, ami a legtöbb hasonló, új építésű beruházásban alkalmazott levegő-víz hőszivattyús rendszereknél sokkal energiahatékonyabb.

A geotermikus fűtésrendszer alapja mellesleg egy nem kimerülő, örök, megújuló energiaforrás, melyet tanulmány is igazol. Így a lakók nem függenek a gáz világpiaci árától, sem semmilyen külső körülménytől, és a távoli jövőben is valószínű, hogy a geotermikus fűtésrendszerrel történő fűtés energiaköltsége megközelítőleg 30%-kal alacsonyabb lesz, mint a mindenkori gázárak. Emellett a rendkívül energiahatékony fűtésrendszer mellett ráadásul egyedileg szabályozható klímarendszerrel is felszerelik a lakásokat, így a kettő együtt több, mint 30%-os rezsicsökkenést garantál.

Befektetőknek is ideális

A Cédrus Liget lakópark lakásai természetesen nemcsak családok, hanem minden korosztály számára is ideálisak, és a befektetők is megtalálhatják itt, az általuk leginkább keresett 1-2 szobás kislakásokat. A Cédrus Ligetben azért is érdemes befektetni, mert a beruházás közelében található az egyetem több épülete is, így a lakások könnyen kiadhatóak. Ugyanakkor a lakáskiadással járó nehézségekkel egyáltalán nem kell bajlódni, akár Budapestről, vagy az ország és a világ bármely pontjáról érdemes itt ingatlant vásárolni, ugyanis a fejlesztő igény szerint a lakást 2 + 2 évre visszabérli, hogy kiadhassa, így az itt vásárolt lakás fix, havi 3200 Ft/nm biztos jövedelmet biztosít az első 4 évben tulajdonosának, anélkül, hogy ezért akárcsak a kisujját is meg kéne mozdítania.

Akár már 20% befizetésével költözhető

Külön jó hír azok számára, akiknek nem áll rendelkezésükre a teljes összeg, nem jogosultak a családtámogatásokra és a jelenlegi hitelpiaci környezetben hitelt sem tudnának felvenni, hogy a Cédrus Liget lakásai már 20% önerő befizetésével költözhetőek. Ezt a konstrukciót azoknak érdemes kihasználni, akik most még nem tudnak hitelt felvenni, de tudják, hogy néhány év múlva ez már nem lesz számukra akadály. Ugyanis ebben az esetben a fejlesztő velük egy előszerződést köt, melyben meghatározásra kerül a teljes vételár összege és kifizetésének időpontja.

Ami jó hír, hogy ezalatt az idő alatt ez az összeg nem inflálódik, vagyis tényleg annyit kell fizetni, amennyit előre meghatároztak, ugyanakkor, ha a meghatározott időpontban mégsem tudjuk megvásárolni a lakást, vagy meggondoljuk magunkat, akkor az előre befizetett összeget maradéktalanul visszakapjuk, így csak annyit vesztünk, amennyit a pénzünk ezalatt az idő alatt kamatozott volna. Így akár a szerződés aláírása után már másnap költözhetünk úgy, hogy a teljes ár kifizetéséig hátralévő időre a lakást a fejlesztőtől kibéreljük. Ráadásul a lakás nemcsak 20%, hanem akár ennél nagyobb önrész befizetésével is megvásárolható.

Igazi családi otthont keres Szegeden? A Cédrus Liget lakóparkban nagyobb lakások is várják, kifejezetten családosok számára, kertkapcsolattal vagy nagy terasszal, frekventált elhelyezkedés mellett.

A cikk megjelenését a Cédrus Liget fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkijék vizsgálódnak: ukrán katonákat végezhettek ki az oroszok?

Zelenszkijék vizsgálódnak: ukrán katonákat végezhettek ki az oroszok?

A vasárnapi az orosz-ukrán háború 648. napja volt. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó Péter bejelentése milliókat érhet a cégeknek

Szijjártó Péter bejelentése milliókat érhet a cégeknek

A K+F beruházások támogatása jelentősen nő.

Nem akárki kért bocsánatot Karsai Dánieltől

Nem akárki kért bocsánatot Karsai Dánieltől

Az eutanázia hazai legalizációjáért küzdő alkotmányjogász Facebookján számolt be minderről.

Lakossági megtakarításokat az energetikai fejlesztésekbe!

Lakossági megtakarításokat az energetikai fejlesztésekbe!

Ez az átalakulás energetikai gépből energia termelő ingatlanná már rövid távon átírja a XX. sz. olaj-gáz energiapiaci szabályait.

© 2023 (v2.202102)