Éljen díjnyertes házban, a Duna partján!

Különösen szerencsésnek mondhatja magát, aki vízparton élhet, de a fővárosban ez igen keveseknek adatik csak meg. Mai cikkünkben azonban egy olyan beruházást mutatunk be, amely nemcsak a Duna partján épült, de energiatudatos fejlesztésének okán számos rangos nemzetközi díjat is elnyert.

A Danubio lakópark Vizafogón, a Foka-öböl mellett, egy olyan területen valósult meg, melyet egyik oldalról a Duna főága, másik oldalról az öböl, harmadik oldalról a Szilas-patak határol. A gyönyörű zöld és vízparti környezet már önmagában is figyelemreméltó, de emellett még a kiváló infrastruktúra, a 3-as metró és a Váci úti irodafolyosó, valamint az oktatási-, egészségügyi intézmények, játszóterek, bevásárlási- és szórakozási lehetőségek közelsége is tovább emeli a környék színvonalát.

A Danubio mindemellett csodás panorámával és magasszintű műszaki megoldásokkal is csábít. Az egész házat úgy tájolták, hogy legtöbb lakásából a Dunára, a Foka-öbölre vagy a budai hegyekre nyíljon csodás panoráma, de a többi lakás is a Szilas-patak ökológiai zöldfolyosójára vagy a lakópark zöld kertjére néz, de még az üvegfalú liftekből és a lobbyból is a Duna látványában gyönyörködhetünk.

Ezen kívül a tájolásnál figyelembe vették a nap járását is, így a szinteket egymáshoz képest eltolták, és az egész épületen körbefutó teraszokat úgy alakították ki, hogy a nyári napsütés a lehető legkevésbé melegítse fel az épületet, míg a téli napsütés fényéből és melegéből a lehető legtöbbet profitáljanak a lakások. A lakóparkban a tájolás mellett első osztályú hőszigetelés és hőszivattyús hűtés-fűtés rendszer biztosítja, hogy a lakások fenntartása minimális költséggel és környezetterheléssel járjon.

A kiváló tervezésnek köszönhetően a Danubio több rangos nemzetközi díjat is elnyert, így ez a lakópark lett az első olyan magyar lakóingatlan fejlesztés, amelynek tervei megfeleltek a független Brit Építési Kutatóintézet környezettudatos épületminősítési rendszere által támasztott szigorú fenntarthatósági követelményeknek.

A páratlan elhelyezkedésen és az energiatudatosságon kívül ráadásul a projekt még kiemelkedően magas luxus színvonalat is nyújt a lakások kialakítását illetően, és már felépült, tehát azonnal költözhető. Érdemes azonban sietni, ugyanis már csak 13 lakás maradt a kínálatban.

A cikk megjelenését a Danubio lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)