Hogyan NE kapj állást? Az álláskeresők 7 legnagyobb baklövése

Azon gondolkozol, hogy megméreted magad a munkaerőpiacon? Mielőtt nekiállsz hirdetéseket böngészni és pályázatokat beadni, olvasd át az alábbi hét pontot is, hogy biztosan elkerüld az álláskeresők legnagyobb – és leggyakrabban elkövetett – baklövéseit.

Az alábbi pontok némelyike őszintén szólva megdöbbentő, ám a HR szakemberek egyöntetűen állítják, hogy rendszeresen előfordulnak. Ha nem szeretnéd azonnal nullára írni az elhelyezkedés esélyét, soroljuk, mit ne csinálj.

Nem mész el az interjúra

Meglepő, hogy sokakban ez egyáltalán felmerül, de akkor kezdjük ezzel: az állásinterjún nem megjelenni nem bocsánatos bűn. És ezen az sem segít, ha öt perccel korábban küldesz egy smst. Ezzel ráadásul nem csak az aktuális lehetőséget veszíted el, de hosszú távon is árthatsz a professzionális hírnevednek.

Elkésel

Ahogy az ezer éves mondás tarja: a pontosság a királyok udvariassága. Ha már az interjúról is elkésel, azzal kétségeket támasztasz megbízhatóságoddal és szervezőkészségeddel kapcsolatban. Ha mégis késésre kerülne sor, mindenképpen értesítsd időben az interjúztatót.

Szarvashibák vannak az önéletrajzodban

Az önéletrajzod az első benyomás, amit a munkáltató rólad kap. Helyesírási hibák, rendezetlen formátum, vagy a hiányos, illetve egymásnak ellentmondó információk azonnal rossz benyomást keltenek. Ha új vagy a pályán, kérj meg valakit, hogy ellenőrizze önéletrajzodat, mielőtt elküldöd.

Felkészületlenül érkezel

A munkáltató azt várja, hogy tudd, mire jelentkezel, és ismerd a vállalatot. Ha teljesen fogalmatlanul érkezel, az azt mutatja, hogy nem veszed komolyan a lehetőséget, vagy nem vagy elég motivált a munkára.

Érdektelennek tűnsz

Az érdektelenség jelei – mint a cég vagy a pozíció iránti előzetes felkészülés hiánya, illetve, ha az interjún nincsenek releváns kérdéseid – azt sugallják, hogy nem vagy elkötelezett a lehetőséggel kapcsolatban. Ez negatívan befolyásolhatja az interjúztató döntését, akik nyilván egy lelkes új munkaerőt keresnek.

Csak a pénz érdekel

Bár a fizetés fontos tényező, ha az interjún túl korán hozod fel, vagy túlzottan hangsúlyozod, az azt mutathatja, hogy a munka kicsit sem érdekel, kizárólag a pénz. Ezzel csökkentheted az esélyeidet a pozíció elnyerésére.

Nem megfelelő a megjelenésed

Az öltözködési stílusodtól a kommunikációs készségeidig minden befolyásolhatja az interjúztató véleményét. A rosszul megválasztott és/vagy nem tiszta öltözet, erőtlen, nyegle kézfogás, vagy nem megfelelő testbeszéd mind negatív benyomást kelthetnek rólad. Szánj időt arra is, hogy ezekre felkészülj a nagy nap előtt.

További tippeket találasz a jobinfo.hu blog oldalán, illetve önéletrajzot is generálhatsz nagyon egyszerűen az álláskeresői profilodban. Új funkcióként pedig megjelent a fizetés alapú hírlevél, erre itt tudsz feliratkozni.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Meglepő helyekre látogat el Putyin, újabb drónok csapódtak be Ukrajnában

Meglepő helyekre látogat el Putyin, újabb drónok csapódtak be Ukrajnában

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

A kamatplafon sem hozta meg a kedvet a lakáshitelekhez

A kamatplafon sem hozta meg a kedvet a lakáshitelekhez

Egyelőre nem hozta el a remélt fellendülést a lakáshitelek piacán a kamatplafon bevezetése.

Válság ide vagy oda, a köztévé mindig megkapja a maga százmilliárdját

Válság ide vagy oda, a köztévé mindig megkapja a maga százmilliárdját

Annyi pénzt kap a közmédia, hogy alig bírja elkölteni. A válogatott sikerének gazdasági haszna lehet. Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM műsorában.

Virgácsot kaphat a forint Mikulásra, ha így folytatja

Virgácsot kaphat a forint Mikulásra, ha így folytatja

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére reggelhez képest a bankközi devizapiacon.

© 2023 (v2.202102)