Ezek a legdurvább hibák, amiket ingatlaneladás során elkövethetsz!

Az ingatlaneladáshoz mindenki ért. Ja nem, bocs! Csak sokan hiszik azt, hogy értenek hozzá, aztán elkövetnek néhány durva hibát, és csak pislognak, amikor a hirdetésükre egyetlen komoly érdeklődő sem érkezik. Mutatjuk, melyek azok a hibák, amelyeket mindenképp el kell kerülni.

1. Marketingre költeni felesleges!

Na igen, végül is miért is költenénk marketingre, ha egyszer vannak hirdetőoldalak, ahol ingyen is hirdethetünk. Igaz, a legtöbb helyen az ingyenes hirdetéshez nem lehet képet feltölteni, de hát minek az, a mi ingatlanunk amúgy is annyira rendkívüli, hogy biztosan elkel kép nélkül is – gondolhatják sokan. Pedig a képek elengedhetetlenek a hatékony hirdetéshez. Ezért is érdemes a sok éve a piacon lévő, sokak által látogatott Ingatlantájolót választani, ahol hirdetésünkhöz 5 képet is feltölthetünk ingyenesen. Azonban nem érdemes napi 2-3 kávé árát megspórolni azon, hogy nem vásárolunk kiemelési csomagot, amellyel már 20 kép feltöltése is lehetővé válik, sőt most a kiválasztott csomag mellé még ajándék kreditek is járnak az adott időszakra! Az ajándék krediteket pedig felhasználhatjuk arra, hogy az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, 3 szintű licitrendszerével hirdetésünket a listaoldalak élére pozícionáljuk.

 

Hirdess most és a választott kiemelési csomag mellé ajándék krediteket is kapsz az adott időszakra, amelyekkel hirdetésedet a lista oldalak élére pozícionálhatod.

 

2. Gyorsan lőjünk néhány képet, nem baj, ha nem tökéletes!

Ha valamit, hát a fényképezést egyáltalán nem szabad elkapkodni. Ne gondoljuk azt, hogy néhány homályos, sötét rossz felbontású kép egy kupis lakásról majd megteszi a hatását. Igenis rendet kell rakni, ki kell takarítani és meg kell várni, hogy kiderüljön az ég és megfelelőek legyenek a fényviszonyok. És ha minden összeáll, akkor készítsünk minden helyiségről minél több képet, hogy kiválogathassuk a legjobbakat, amik majd belekerülnek a hirdetésbe. Egy nagy értékű, exkluzív ingatlan esetében pedig semmiképp se spóroljunk a profi fotóson!

3. Néhány alapadat elég a hirdetésbe!

Ez egyáltalán nem igaz, legyenek bármilyen szépek a képek, ha csak annyit írunk, hogy hány négyzetméter, hány szobás és hogy melyik kerületben van, az még édeskevés. Persze azért a ló túloldalára sem szabad átesni, és nem kell kisregényt írni az ingatlanról, mert senki sem fogja végigolvasni. Törekedjünk a tömör, ugyanakkor informatív leírásra. Tagoljuk a szöveget, hogy átlátható legyen. És éljünk a lehetőséggel, amit az Ingatlantájoló részletes adatlapjai kínálnak, töltsük ki az adatlapot pontosan és lehetőség szerint minden releváns adatot adjunk meg az ingatlanról.

Ha pedig úgy érezzük, hogy egy szimpla hirdetésbe nem fér bele az a rengeteg szép és jó, amit az ingatlanról el szeretnénk mondani, akkor válasszuk az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagját, ami már cikkírást is tartalmaz. Így az Ingatlantájoló egyik profi újságírója, velünk egyeztetve ír egy cikket eladó lakásunkról, ami az Otthontérkép Magazinon és az Ingatlantájoló partneroldalain is megjelenik. Ezen kívül, ha a 120 napos csomagot választottuk, hirdetésünk az Ingatlantájoló közösségi oldalain és partneroldalain is meg fog jelenni.

4. Kell a pénz, hirdessünk jó drágán!

Érthető, ha ingatlanunkért sokat akarunk kérni, különösen, ha épp ez az ingatlan az aktuális otthonunk, amihez egyrészt érzelmi szálak kötnek, másrészt egy új otthont szeretnénk helyette vásárolni, ami szintén nem épp olcsó. De ha eladó lakásunkat túlárazzuk, akkor csak azt vesszük észre, hogy csak telnek a hónapok, de még mindig nem kelt el. Akkor sincs azonban veszve semmi, ha az ingatlanunkat túláraztuk, hiszen bármikor lehetőségünk van árat csökkenteni, és az Ingatlantájoló Árfigyelő szolgáltatásának köszönhetően erről 24 órán belül minden potenciális érdeklődő értesülni fog, aki a miénkhez hasonló ingatlanokra állított be Hirdetésfigyelő szolgáltatást.

Akik pedig az OtthonTérkép mobilalkalmazást is letöltötték, azok azonnali push üzenetben fognak értesülni ingatlanunk árának csökkenéséről és az ingatlanunkról íródott cikk megjelenéséről is, amennyiben a 120 napos csomagot választottuk.

 

Töltsd le az OtthonTérkép mobilapplikációt most iOS-re vagy Androidra, hogy azonnal értesülj a legfrissebb ingatlanhírekről és arról, ha egy számodra releváns ingatlan árát csökkentették!

 

Ezért is érdemes az Ingatlantájolót választani!

Már számtalan lehetőségről szót ejtettünk, ami miatt az Ingatlantájolót érdemes választani, de egy lehetőségről még nem írtunk. Az Ingatlantájolón ugyanis euróban is hirdethetünk. Ez különösen előnyös akkor, ha ingatlanunk elhelyezkedése vagy exkluzivitása okán külföldi vevők érdeklődésére is számot tarthat, ráadásul ezáltal az árfolyamveszteséget is elkerülhetjük.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)