Csúcslakások szinte rezsi nélkül: négy különleges projekt

Szeretnél vadonatúj lakásban lakni, de nem szeretnél csilliókat költeni a rezsiszámlákra a sokféle közösségi szolgáltatás miatt? Akkor e heti ingatlanválogatásunkat neked állítottuk össze, mert ezúttal olyan egyedi, színvonalas újépítésű projekteket kerestünk, ahol az energiafogyasztás nulla közelében marad.

Metrodom Green

A IX. kerületi Metrodom Greenben találkoznak a közösségi és városi élmények és a környezetbarát megoldások. Az 50% feletti zöldterületi arány, a zöld homlokzat, a negyed hektáros belső park, a vízgyűjtő rendszer, a napelemek, a minden egyes autóbeállóhoz kiépített saját elektromos töltőállomás mind-mind a fenntartható életstílust támogatják – ahogy az AA energiabesorolás is, ami még az eddigi csúcskategóriának tartott “közel  nulla energiaigényű” otthonoknál is kevesebb energiát használ.

A Metrodom Green lakópark 2022-ben elnyerte az European Property Awards fenntarthatósági díját a kategóriájában, ezzel tanúskodva kimagasló minőségéről és kiválóságáról. Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

Metrodom River

A Metrodom River egy kivételes elhelyezkedésű vízparti projekt, ahol a természet közelsége és a frekventált elhelyezkedés egyaránt érvényesül. A beruházás ráadásul családbarát szolgáltatásokkal, a lakóparkon belüli családi bölcsődével, önkormányzati fenntartású óvodával és számtalan közösségi térrel, valamint szupertakarékos fűtésrendszerének és okosotthon rendszerének köszönhetően energiatakarékos lakásokkal várja új lakóit.

A nagyszerű lokációnak és az alacsony fenntartási költségeknek köszönhetően ezek a lakások befektetési célra is kiválóak, hiszen a tulajdonos nagyon könnyen találhat bérlőt, különösen, hogy a lakásokat még vonzóbbá teszik a lakóparkban elérhető közösségi szolgáltatások, mint például a közösségi tetőterasz és a grill terasz, a kilátó- és napozóteraszok és a kávézó, illetve a fitneszterem, infra- és finn szauna, valamint a közösségi csónakház.

Danubio

A Foka-öbölnél felépült Danubio lakópark lakásaiból tényleg csak néhány lépés a Duna-part, és az egész épületet úgy tájolták, hogy legtöbb lakása a Dunára, a Foka-öbölre vagy a budai hegyekre legyen panorámás. A Danubio teraszai ráadásul az egész házon végigfutnak és üvegkorláttal rendelkeznek, így itt valóban semmi nem zavarja a páratlan kilátást.

Elhelyezkedése mellett a Danubio okos tervezése is igazán figyelemre méltó, ugyanis az épület tájolásánál és a tervezésnél nemcsak azt vették figyelembe, hogy a lehető legnagyobb üvegfelületen lehessen élvezni a dunai panorámát, hanem arra is ügyeltek, hogy a nyári nap sugarai a lehető legkevésbé melegítsék fel az épületet, míg a téli nap sugaraiból a lehető legtöbbet profitáljon a lakópark. A lakások energiatakarékosságát ezen felül hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer biztosítja, így az ingatlanok rezsije szinte nulla és ökológiai lábnyoma is az elérhető legkisebb.

Buda Bright

A Buda Bright tervezése során különleges figyelmet fordítottak arra, hogy rengeteg természetes fény jusson be, és az alapterületet praktikusan használják ki. Az egyediség is fontos szempont volt, így a lakások nem egy kaptafára épültek, számtalan elrendezési variáció közül választhatnak a leendő tulajdonosok. Mindegyik lakáshoz tartozik erkély vagy terasz, ahol egy hosszú nap végén lazíthatunk, és élvezhetjük a panorámát.

Buda Bright

A lakópark nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra és az energiahatékonyságra, a teljes épület B besorolása mellett A+ kategóriás lakásokat is találunk. A modern építészeti megoldások és a klimatizált, hőszivattyús fűtési rendszerrel ellátott lakások nemcsak a kényelmet szolgálják, hanem alacsonyan tartják a havi költségeket és hozzájárulnak a fenntartható életmódhoz is.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Ezt az X-en jelentette be.

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok millió honfitársunk lakik társasházban. Egyikük nagyon elkeseredetten írta meg a történetét.

© 2024 (v2.202102)