Költözz egyszerre négy tuti budai strand közelébe, és bármikor csobbanhatsz egyet

A nyár beköszöntével a legtöbben arról álmodozunk, hogy a strand közelében éljünk, ahol a forró napokon csak ki kell lépnünk az ajtón, és máris a hűsítő vízben találjuk magunkat. Ez azonban csak keveseknek adatik meg. Most viszont bemutatunk egy olyan álomotthont, amely nemcsak a nyárra, hanem az év minden napjára ideális választás. Ebből a már költözhető lakóparkból ugyanis három fantasztikus budapesti gyógyfürdős strand is könnyedén elérhető: egy közismert, egy kevésbé ismert, és egy csaknem száz éves, mégis szinte teljesen rejtett gyógyvizes fürdő.

Néhány nappal ezelőtt adták át a pünkösdfürdői Buda Bright lakóparkot, amelynek lakásai 96 százalékban már gazdára találtak, még egy tucat otthon várja tulajdonosát. De miért éri meg ide költözni? A nyári kánikula kezdetén ennek néztünk utána. És azt találtuk, hogy ha valaki szeret strandolni, aligha találhatna ennél jobb lakóhelyet a városban.

A Buda Bright ugyanis az óbudai Duna-part közvetlen közelében épült fel, ahol egyébként nyaranta az önkormányzat dunai strandot is üzemeltet, de persze nincs messze a mindenki által ismert, óriási, árnyat adó platánokkal teli Római Strandfürdő sem. Szintén a környéken találjuk a kicsit kevésbé ismert, teraszos kialakításával, hűvös úszómedencéjével nyáron kiemelkedően frissítő Csillaghegyi Strandfürdő. De ami igazán különlegessé teszi a környéket az egy szinte teljesen titkos fürdőhely, a Pünkösdfürdői Strand.

A fürdő története 1934 tavaszáig nyúlik vissza, ekkor kezdtek először termálvizet kutatva próbafúrásokba a Duna partján. A kutatás éppen pünkösd napján hozott eredményt, ekkor bukkantak rá arra a langyos vízű forrásra, amely a mai napig táplálja a medencéket. És innen ered a strand, sőt, az egész környék neve is: Pünkösdfürdő. A strandot 1935-ben nyitották meg, Hajós Alfréd tervei alapján. Idén várhatóan június második felében nyitja meg kapuit a vendégek előtt. A Pünkösdfürdői Strand a helyiek jól őrzött titka, az óbudaiak mind ismerik, a városrész határán túl viszont mintha senki sem tudna róla.

Június elején a Buda Bright életében is elérkezett egy fontos mérföldkő: a lakópark építése befejeződött, a műszaki átadás is megtörtént, és az épületbe sorra érkeznek az első lakók. A projekt sikerét tükrözi, hogy a lakások 96 százaléka már elkelt, és mindössze egy tucat lakás vár még új tulajdonosára. Ezek a lakások két- és háromszobás kialakításúak, alapterületük 44 és 78 négyzetméter között változik.

A Buda Bright lakópark kialakítása során kiemelt figyelmet fordítottak a fenntarthatóságra és az energiahatékonyságra. A lakások klimatizáltak, hőszivattyús hűtési és fűtési rendszerrel ellátottak, ami biztosítja a komfortos és gazdaságos életvitelt. A közös területeken mozgásérzékelős világítás növeli az energiatakarékosságot, és az épületben alkalmazott környezettudatos megoldások hozzájárulnak a fenntartható életmód kialakításához.

A lakópark elhelyezkedése és a kiváló közlekedési kapcsolatok révén a lakók könnyedén elérhetik Budapest bármely pontját. A szentendrei HÉV és a több buszjárat közelsége, valamint a 11-es út és az M0-ás autópálya közelsége biztosítja, hogy a városon belüli és kívüli közlekedés gyors és kényelmes legyen.

A projekt mögött álló Magyar Ingatlanberuházó Zrt. hosszú távú tapasztalata és gondos tervezése garantálja, hogy a vásárlók elégedettek legyenek, a lakások megvételéhez pedig CSOK Plusz hitel is igénybe vehető.

A cikk megjelenését a Buda Bright lakópark fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)