Sármos rendőr, ijesztő fordász: lerajzolta az AI, milyenek a tipikus magyar munkavállalók

Magyarországon minden rendőr olyan sármos, mint egy filmsztár, az autószerelők pedig romantikusan álmodoznak. Legalábbis, ha a mesterséges intelligenciát kérdezzük.

Az alábbi képeket a ChatGPT generálta, a feladat az volt, hogy ábrázolja az adott foglalkozás tipikus magyar képviselőit, minden szakma esetén egy férfit és egy nőt. Ez hol jobban sikerült, hol kevésbé. 

Autószerelők – a motorház fölött lebegő 60-as évekbeli plakátlány és a holland zászlós overállt viselő sármos pasas a kép alapján nagyon romantikus hangulatban dolgoznak ezen a régi félaudin. 

Bűnözők: Valószínűleg az algoritmustanítás politikai korrektsége okán öreg és csúnya embereket egyáltalán nem volt hajlandó generálni a mesterséges intelligencia, míg meg nem kértem, hogy legyen egy pár bűnözőnk. Na itt végre elengedte magát kicsit, igaz, a férfi még mindig jobban hasonlít Indiana Jones-ra, mint a Hős utca egykori ijesztő figuráira.

Orvos: Nagyon kedves az AI-tól, hogy tett egy magyar zászlót a falra, enélkül valószínűleg nem jutna eszünkbe, hogy a kép magyar kórházat ábrázol, kivéve persze, ha a fotózás kedvéért a teljes személyzetet összeterelték ebbe az egy szobába.

Utcaseprő: Aki sokat van a szabadban, hamarabb öregszik, gondolhatta a ChatGPT az UV sugárzás bőrre gyakorolt káros hatásain merengve, majd előállította nekünk ezt a két, szimpatikus köztisztasága munkást, akiket legalább tíz, semmilyen munkát nem végző kollegájuk vesz körbe a Moavportal vállalattól.

Szobafestők: A cuki lány és sármos párja jóval kevésbé érdekes, mint háttérben meghúzódó társuk, aki a fizika minden törvényét meghazudtolva lebegő létrával dolgozik.

Tanárok: Valószínűleg épp most végeztek, és még nem jutottak el a pályaelhagyásig, más reális magyarázata nincsen annak, miért nem két, a nyugdíjkorhatáron már túllévő, fáradt és halálra terhelt pedagógust rajzolt az AI. A ChatGPT még tuti nem járt a magyar közoktatásban… 

Korrupt politikusok: Úgy látszik, hogy az algoritmus világosan értette a közelmúlt politikai üzeneteit, mert amikor korrupt politikusokra gondolt, akkor nagy dollárkötegeket álmodott melléjük. A politikai doktrináció sikeréből csak kicsit von le, hogy az AI szerint ezen a képen forint bankjegyek vannak.

Piaci árusok: Ahogy piaci árusokra terelődött a szó, vissza is röppentünk a festői 19. századba, minden valószínűség szerint onnan toppantak elénk ezek a mosolygós őstermelők. Azt viszont örömmel látjuk, hogy az árakat tekintve a 21. századi magyar valóság is visszaköszön a képen.

Kertész: Tuti a piaci árus házaspár jóbarátai a kertész és a felesége, akik nagy energiát fektetnek a rózsaszín hortenziák nevelgetésébe, és locsolókannájukból akár is jön a víz, amikor az éppen a talpán áll.

Rendőr: Egyikük polgár (illetve polgar), másikuk profession, és mai felszerelésük ellenére olyanok, mint akik egy 1956-os filmből léptek ki, de az ember ne legyen válogatós, ha ChatGPT szerint a magyar rendőrök minimum olyan sármosak, mint George Clooney.

Szakács: Az hagyján, hogy milyen jóképű a fiú és szép a lány, de még a serpenyőjük is megáll a levegőben!

Ügyvéd: Csinosak, jól szabott ruhát viselnek, és irodájukban még Justícia mérlegét is megtaláljuk, nyilvánvalóan nem lehet a foglalkozásuk más, mint ügyvéd.

Takarító: Szegény ősz úr derekára nézve nem lehet valami kíméletes ez a rövidke nyelű felmosó, pláne, hogy a mop másik oldalán is van egy nyele, ami nagyon speciális munkavégzést igényelhet. A kislánynak mennyivel könnyebb dolga van a mikroszálas portörléssel! 

Bolti eladó: Magyarországon minden bolt úgy néz ki, mint egy kézműves delikátesz és egy minimál-dizájnú biobolt szerelemgyereke, és ehhez kell passzolnia az eladóknak is.

Fodrász: Nem szeretném tudni, mit csinálnák azok a hajcsimbókok ott a háttérben, viszont a fodrászlány helyében nagyon vigyáznék, mert az az olló elég ijesztő a mosolygós kollega kezében.

Ha a kedves olvasó épp álláskeresés közben kapcsolta ki egy kicsit az agyát az AI segítségével, javasoljuk, hogy mindenképpen nézzen szét hazánk egyik legrégebbi állásgyűjtő oldalán, a jobinfo.hu-n, ahol több ezer álláslehetőség közül válogathat.

Ha pedig cégvezető olvasónk épp a fejét vakarja, hogyan találja meg gyorsan a következő munkatársát, nézze meg az oldal hirdetési csomagajánlatait és kérjen egyedi árajánlatot a jobinfo.hu ügyfélszolgáltattól!

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Ezt az X-en jelentette be.

© 2024 (v2.202102)