Duna mellett nem jó lakni?! Dehogynem, ha ilyen kéród van!

Andalognál egyet a forró nyári estéken a Duna-parton? Nem vagy egyedül! Egy vízpart közelében lévő otthon egész évben csodás dolog, na de a júliusi kánikulában aztán igazán kiélvezhetjük, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a Duna mellett lakhatunk. Heti ingatlanmustránkban most négy olyan lakóparkot kerestünk, amely vagy közvetlenül a folyó partján található, vagy legfeljebb rövid sétatávolságra.

Metrodom Green Lakópark

A Vágóhíd és a Vaskapu utcák kereszteződésében, a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház és a Duna-part közelében épül a Metrodom Green lakópark egyedülálló energiatakarékos megoldásokkal. Központi elhelyezkedése ellenére ez a lakópark a nyugalom szigete, hiszen egy negyed hektáros belső kert, egy 10-12 méter széles, ’L’ alakú külső kert, az alacsonyabb szárnyakat borító intenzív zöldtető és a külső homlokzaton végigfuttatott zöld növények garantálják a természetközeli környezetben történő pihenést feltöltődést.

Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

Metrodom River Lakópark

A Metrodom River egy valóban közvetlen Duna-parti lakópark, amelynek keleti kapuja a lágymányosi Duna-parton épülő sétányra nyílik, és amelynek központi eleme a víz, melynek üdítő, nyugtató hangja és látványa a kertben és az épületeken belül is mindenhol megjelenik valamilyen formában.

A lakópark nyugati és keleti bejáratát összekötő, az épületek közt kanyargó széles sétány mentén például mindenhol kisebb-nagyobb díszmedencéket és csobogókat létesítenek, és az épületeken belül található, 5 emelet magas mediterrán növényzettel beültetett átriumokba is kerül egy-egy csobogó. A gyerekeket a kertben vizes elemekkel is felszerelt játszótér várja, a közösségi csónakház pedig minden lakó számára lehetőséget kínál, hogy túrakajakokkal felfedezhesse a Dunát. A Metrodom River ezen kívül még számtalan közösségi- és gyerekbarát szolgáltatással várja lakóit, így például egy magánbölcsőde és egy önkormányzati fenntartású óvoda is helyet kap a lakópark területén belül.

Danubio Lakópark

A Danubio lakópark igazán tökéletes helyen, Vizafogón, a Foka-öbölnél épült fel, egyik oldalról a Duna, másik oldalról az öböl, harmadik oldalról pedig a Rákos-patak határolja. A lakások gyönyörű panorámával rendelkeznek, a lakópark pedig kiváló közlekedési kapcsolatokkal bír, és munkahelyek, oktatási-, egészségügyi intézmények, számtalan szolgáltatás, sportolási lehetőségek, parkok, játszóterek is megtalálhatók a közelében.

A páratlan elhelyezkedésen és az energiatudatosságon kívül a Danubio kiemelkedően magas luxus színvonalat is nyújt a lakások kialakítását illetően, és már felépült, tehát azonnal költözhető. Érdemes azonban sietni, ugyanis már csak 15 lakás maradt a kínálatban.

Buda Bright lakópark

A Buda Bright az óbudai Duna-part közvetlen közelében épült fel, építése júniusban befejeződött, a műszaki átadás is megtörtént, és az épületbe sorra érkeznek az első lakók. A projekt sikerét tükrözi, hogy a lakások 96 százaléka már elkelt, és mindössze kilenc lakás vár még új tulajdonosára. Ezek a lakások két- és háromszobás kialakításúak, alapterületük 44 és 78 négyzetméter között változik.

Ha szereted a vizet, érdemes ellátogatnod erre, ebből a lakóparkból ugyanis ilyenkor nyáron négy strandot is pikk-pakk elérsz, ebből kettő olyan, mintha az óbudaiak szigorúan őrzött titka lenne, amit nem osztanak meg senkivel – persze érthető, így biztosan nem lesz tömeg.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)