Duna mellett nem jó lakni?! Dehogynem, ha ilyen kéród van!

Andalognál egyet a forró nyári estéken a Duna-parton? Nem vagy egyedül! Egy vízpart közelében lévő otthon egész évben csodás dolog, na de a júliusi kánikulában aztán igazán kiélvezhetjük, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a Duna mellett lakhatunk. Heti ingatlanmustránkban most négy olyan lakóparkot kerestünk, amely vagy közvetlenül a folyó partján található, vagy legfeljebb rövid sétatávolságra.

Metrodom Green Lakópark

A Vágóhíd és a Vaskapu utcák kereszteződésében, a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház és a Duna-part közelében épül a Metrodom Green lakópark egyedülálló energiatakarékos megoldásokkal. Központi elhelyezkedése ellenére ez a lakópark a nyugalom szigete, hiszen egy negyed hektáros belső kert, egy 10-12 méter széles, ’L’ alakú külső kert, az alacsonyabb szárnyakat borító intenzív zöldtető és a külső homlokzaton végigfuttatott zöld növények garantálják a természetközeli környezetben történő pihenést feltöltődést.

Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

Metrodom River Lakópark

A Metrodom River egy valóban közvetlen Duna-parti lakópark, amelynek keleti kapuja a lágymányosi Duna-parton épülő sétányra nyílik, és amelynek központi eleme a víz, melynek üdítő, nyugtató hangja és látványa a kertben és az épületeken belül is mindenhol megjelenik valamilyen formában.

A lakópark nyugati és keleti bejáratát összekötő, az épületek közt kanyargó széles sétány mentén például mindenhol kisebb-nagyobb díszmedencéket és csobogókat létesítenek, és az épületeken belül található, 5 emelet magas mediterrán növényzettel beültetett átriumokba is kerül egy-egy csobogó. A gyerekeket a kertben vizes elemekkel is felszerelt játszótér várja, a közösségi csónakház pedig minden lakó számára lehetőséget kínál, hogy túrakajakokkal felfedezhesse a Dunát. A Metrodom River ezen kívül még számtalan közösségi- és gyerekbarát szolgáltatással várja lakóit, így például egy magánbölcsőde és egy önkormányzati fenntartású óvoda is helyet kap a lakópark területén belül.

Danubio Lakópark

A Danubio lakópark igazán tökéletes helyen, Vizafogón, a Foka-öbölnél épült fel, egyik oldalról a Duna, másik oldalról az öböl, harmadik oldalról pedig a Rákos-patak határolja. A lakások gyönyörű panorámával rendelkeznek, a lakópark pedig kiváló közlekedési kapcsolatokkal bír, és munkahelyek, oktatási-, egészségügyi intézmények, számtalan szolgáltatás, sportolási lehetőségek, parkok, játszóterek is megtalálhatók a közelében.

A páratlan elhelyezkedésen és az energiatudatosságon kívül a Danubio kiemelkedően magas luxus színvonalat is nyújt a lakások kialakítását illetően, és már felépült, tehát azonnal költözhető. Érdemes azonban sietni, ugyanis már csak 15 lakás maradt a kínálatban.

Buda Bright lakópark

A Buda Bright az óbudai Duna-part közvetlen közelében épült fel, építése júniusban befejeződött, a műszaki átadás is megtörtént, és az épületbe sorra érkeznek az első lakók. A projekt sikerét tükrözi, hogy a lakások 96 százaléka már elkelt, és mindössze kilenc lakás vár még új tulajdonosára. Ezek a lakások két- és háromszobás kialakításúak, alapterületük 44 és 78 négyzetméter között változik.

Ha szereted a vizet, érdemes ellátogatnod erre, ebből a lakóparkból ugyanis ilyenkor nyáron négy strandot is pikk-pakk elérsz, ebből kettő olyan, mintha az óbudaiak szigorúan őrzött titka lenne, amit nem osztanak meg senkivel – persze érthető, így biztosan nem lesz tömeg.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Ezt az X-en jelentette be.

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok millió honfitársunk lakik társasházban. Egyikük nagyon elkeseredetten írta meg a történetét.

© 2024 (v2.202102)