Pihenj mesebeli körülmények között a Dunakanyarban!

Ha üdülővásárlásról van szó, akkor a Dunakanyar festői környezete kétségtelenül az egyik legnépszerűbb hely, hiszen itt egyszerre nyújtanak felfrissülést a dunai strandok, kínálnak túrázási lehetőséget a Börzsöny-, a Visegrádi- és a Pilis-hegység vadregényes, erdős tájai, és a történelem is megelevenedik a Visegrádi Várban vagy az Esztergomi Bazilikában, Szentendre pedig valóságos kis ékszerdoboz a Duna-partján. Mai cikkünkben innen, Kismarosról hozunk egy hangulatos kis faházat, erdős telken, igazán mesebeli környezetből, ugyanis az ingatlan a Futrinka utcában található.

Bármily meglepő ugyanis a Futrinka utca nemcsak gyermekkorunk egyik kedvenc bábfilmjében létezik, de hazánk több településén is megtalálható. Így például a Verőce és Nagymaros között, a 12-es főút mentén elhelyezkedő község, Kismaros Börzsönyliget részén is. 

Börzsönyliget Kismaros üdülőtelepe, ahol alacsony az állandó lakosok száma. Területét két turistaút a sárga jelzésű (Kismaros-Szokolyai út-Börzsönyliget-Gálhegyi út Csömöle-völgy-Riezner-forrás-Nacsapéreg hegy völgye-Boglya kő-Kóspallag-Nagybörzsöny) és a zöld jelzésű (Kismaros-Szokolyai út-az egykori Cserkészház-vízművek-Nagy Morgó-hegy-Gál-hegy-Szárazfák-Szent Gál föld-Kismaros-Kóspallag műút-Törökmező-Zebegény) utak szelik keresztül. Legfontosabb nevezetességei A Gál-hegy lábánál, a Szuttai dűlőben található, 1955 körül épült ciszterci monostor és temploma, a Testvér-forrás és a Riezner-forrás, valamint a közelében található az 1790 körül épült nagymorgói Erdészház. Területén fut keresztül a Kismarosról, a Török-patak mentén Szokolya Királyrétig vezető Királyréti Erdei Vasút.

A hegyvidéki, erdős, 1077 nm-es telken egy 34 nm-es faház kapott helyet, mely összesen két helyiségből áll. Az épület téliesített, falait és mennyezetét szigetelték, egy éve lett felújítva a belső elektromos hálózat. A padló járólappal burkolt, az ingatlan kandallóval vagy elektromos fűtéssel fűthető, egy tisztasági festés után azonnal birtokba vehető. Az ingatlan nincs rákötve a víz- és csatornahálózatra, a telken található mellékhelyiség és kerti zuhany. A vízellátás vízgyűjtő, víztisztító berendezéssel és házi vízművel oldható meg, a legközelebbi közkút kb. 700 méterre van.

A telek körbekerített bár a kerítés egy-két helyen javításra szorul, területén egy három oldalról zárt féltetős autóbeálló, egy víz tárolására is alkalmas pincehelyiség, egy tároló és fatárolók találhatók. A telek belterületi, kivett hétvégi ház, udvar besorolású, az ingatlanhoz vezető út első része aszfalt, utána durva kővel leszórt út, az utolsó pár száz méter földes kavicsos, de személyautóval járható.

Ez a kis hegyvidéki, erdei lak, kis ráfordítással igényesen kialakított üdülővé varázsolható, ahol Budapesttől mindössze egy órára pihenhetjük ki hétvégenként a hétköznapok fáradalmait.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)