Zöldövezeti, sportos élet, zöld otthon és zöld hitel – így duplán spórolhatsz!

Bár mostanság inkább még fagyok vannak, ritkán hó is esik, de ilyenkor is jobb a zöld természethez közel élni, semmint egy nagyváros beton- vagy tégla-rengetegében. Kiszabadulnál, elbújnál, vagy csak többet mozognál a szabadban? Hoztunk egy tippet.

Tavasszal azután még nagyobb az öröm, ha a fű, valamint a bokrok és a fák zöldülni kezdenek, már annak, aki szerencsés módon a zöldövezetben lakhat, közel a természethez, de mégsem túl távol a nagyvárostól.

Szerencsére aki környezetkímélő, ezért alacsony rezsijű, új lakást választ, annak a hitele is zöld lehet, a jegybanki Zöld Otthon Program révén ami 2,5 százalékon fixált kamatot jelent akár 25 évre, akár 70 milliós hitelösszegig. Mivel a következő évek inkább a kamatok (és a törlesztő részletek) emelkedéséről, valamint a lakások árának növekedéséről szólnak, így, aki csak teheti, értelemszerűen igyekszik mielőbb megvenni az új lakást, mielőbb felvenni a hitelt (amíg a kedvezményes keret tart).

Most azoknak hoztunk tehát egy angyalföldi tippet, akik környezetkímélő, azaz igen alacsony energiaköltséggel fenntartható új otthont keresnek és a pimaszul olcsó, államilag támogatott zöld hitel lehetőségét is ki szeretnék használni.
Ők tehát nem csak az alacsonyabb rezsin, de az alacsonyabb, végig fix törlesztőn is súlyos milliókat nyerhetnek a futamidő alatt egy használt lakás vásárlásával összevetve! Függően attól is, mennyire szállnak el a következő években a kamatok, illetve az építkezési költségek.

Most tehát a XIII. kerületben a Rákos-patak parthoz és magas fákhoz közel, nagy zöldfelületek közelében, két ütemben épülő Uptown lakóparkot ajánljuk minden környezettudatos vásárló figyelmébe.

Tavaly ősszel már a második ütem lakásainak az értékesítése is elindult, az első ütem 84 lakása mellé így további 92 lakás épül. Fontos az új esztendőben is, hogy profi legyen a kivitelező, mert így az utolsó pillanatig élvezhetjük az igen kedvező 10-90%-os fizetési ütemezést. Tehát a vételár mindössze egytizedének befizetésével most a várható infláció ellen fixálhatjuk az új otthon árát, melyet csak a 2023-ban várható átadás során kell kifizetni a második ütem esetében, ami különösen nagy előnyt jelent.

Kifejezetten vidám, fás-bokros, kertvárosias, természet közeli zöld részen, a Rákos-patak mentén épül egy meghitt, kertvárosi környéken, mégis a város magja innen könnyen elérhető. Aki errefelé keres magának új otthont, az jó ha tudja: ma már nem csak a környező utcák elegánsak, hanem a megújult patak-környéke is, ahol profi pályán sétálhatunk, kocoghatunk, bringázhatunk, tornázhatunk-nyújthatunk; a gyerekek pedig (ha vannak, vagy tervezünk csemetéket) egészen különleges és nagy mennyiségű zöld felületet kapnak, a kisebbeknek pedig ott van, ott lesz az Uptown házak zárt belső kertje.

Tehát a Rákos-patak környéke ma már közel sem elhagyott, nem rendezetlen, mint 1-2 évtizede. A patak mellett hosszú-hosszú kilométereken át, egészen a XVII. kerületi Naplás tóig kiépült egy kivilágított sétány és bicikliút. Több helyen gyermek és felnőtt játszóterekkel; sőt, több nagyobb pihenő ponton igényes, modern mosdókkal, néhol büfékkel. Tehát a sportos életmódot kedvelők és a szabadtéri kikapcsolódásokat kedvelők egyik felkapott területe lett.

Budapest XIII. kerületében, a Rákos-patak közelében, e pihentető, mégis fiatalos, lendületes környezetben található tehát az Avico Group legújabb lakóprojektje, ahol amúgy is sok új ház épült.

A fejlesztő is sok esetben az aktív életmódot hangsúlyozza kommunikációja során az otthonnal kapcsolatban, hiszen a Rákos-patak mellett sportpályát, uszodát és fitnesz centrumokat is találunk.

Az összes mai igényt kielégítő, modern, 84 lakásos társasház tehát már javában épül, és annak 92 lakásos, 2021 augusztusában elindult második üteme is megújuló energiaforrást, hőszivattyút használ, amely a téli fűtést nagyban segíti és kevesebb rezsit kell fizetni.

A lakóparkban 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást. Az első ütem lakásai pedig időpont egyeztetést követően személyesen is megtekinthetőek, mely során természetesen a maszk viselése kötelező.

A környéken elképesztően jó az intézményi felhozatal: Aldi, CBS, Penny Market, továbbá posta, rendelők és éttermek. Nem is beszélve a sok-sok sportolási lehetőségről: igen közel van ide a Fáy utcai Oxygén Wellness, valamint a Vasas hatalmas sportközpontja, az Angyalföldi Sportközpont.

Mintegy 10-12 perc sétára találhatók ide profi, bérelhető focipályák, valamint az vízi sportok kedvelőnek az új Duna Aréna és a Dagály Fürdő is szinten a szomszédban van.

A Cikk az Uptown lakóházak fejlesztője, az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

© 2024 (v2.202102)