Legyen saját tavad! Kiváló lehetőség Budapest agglomerációjában!

Szigetszentmiklós Budapest agglomerációjában található, csupán fél órára a fővárostól. Ebben a városban vált eladóvá egy bányató, mely alkalmas lehet szabadidős tevékenységek végzésére, mint például horgászás, csónakázás. A tó szép, csendes környezetben, kiválóan megközelíthető helyen található, turisztikai célra ideális.

A elérhető Pestről a Szigetszentmiklós-Csepel lehajtótól autóval 10 perc alatt. Emellett az M0 autópályától légvonalban 2 kilométerre, közúton 5,5 kilométerre helyezkedik el. A tó a hajdani “Szigetszentmiklós-kavics” nevű bányatelken folytatott bányászati munkálatok során létrehozott bányató. A bányászati tevékenységet azonban 2012-ben felfüggesztették és 2015-ben a területet beterítő bányatelek is törlésre került.

A szinte téglalap alakú, nyugati oldalán két benyúló félszigettel. Vízfelülete 19,5 hektár, víztérfogata 839.900 köbméter. A tófelszín legnagyobb szélessége körülbelül 350 méter, maximális hossszmérete pedig 590 méter. A bányatónak felszíni vízfolyással nincsen közvetlen kapcsolata, a vízfelületre eső csapadékon kívül a tó vizét felszín alatti talajvíz táplálja.

A tó partja sűrű növényzettel benőtt, a tájrendezés után a növényvilág  a partszakaszt birtokba vette, a természetközeli állapot a tó teljes kerületén jelen van. A parti rézsűk műszaki-biztonsági szempontból teljesen biztonságosak. Az átlagos vízmélység 4,3 méter, azonban a legmélyebb pontja a bányatónak több mint 7 méter. A tó üzemeltetése szempontjából a tófenék egyenletlensége nem jelent hátrányt, tökéletesen megfelelő környezetet biztosít a vízi élőlények számára.

A rengeteg lehetőséget rejteget magában sportolási és szabadidős  tevékenységek terén. Kiváló befektetés csónakázótó vagy horgásztó kialakítására, a helyiek körében már jelenleg is közkedvelt és aktív horgászati helyszín. A közeli lakóterületek folyamatosan bővülnek, így akár ideális lehet egy szabadidőpark létrehozására is a terület.  Szigetszentmiklós építési szabályzata szerint jelenleg a tó nem beépítésre szánt terület, de a településrendezési terv módosításával a tervezett fejlesztésnek megfelelően változtatható.

A tó délnyugati  oldalán az elektromos hálózat elérhető, további közmű nincs az övezetben.

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Az Együtt volt politikusa Kovács Alex Gáborral a Tiéd a Belváros jelöltjével szemben győzedelmeskedett az V. kerületi előválasztáson.

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

A Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégia nagyon eltérő részletezettségű és konkretizáltsági szintű.

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

© 2024 (v2.202102)