Ingatlan tanácsadói karrier? Így érdemes belevágni!

Néhány évvel ezelőtt hatalmas lendületet kapott az ingatlanpiac, ráadásul nem csak az ingatlanok iránti kereslet nőtt, hanem az egyre intenzívebben változó gazdasági környezetben felértékelődött a naprakész piacismeret, ez pedig magával hozta, hogy még több ingatlanos szakemberre lenne szükség. A jelenlegi gazdasági helyzet, – mint minden más területen-, itt is okoz még némi fejtörést, de abban már most biztosak lehetünk, hogy jó ingatlan tanácsadókra mindig igény lesz, akár eladásról akár vételi szándékról beszélünk.

Nem késő tehát belevágni, hiszen rengeteg előnye van az ingatlan tanácsadó karriernek, csak hogy néhányat említsünk: kiemelkedő jövedelem lehetősége, változatos feladatkör és rugalmas időbeosztás. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a szakmáról, sőt egy ígéretes lehetőséget is hoztunk, ha izgalmas új kihívásokat keres és építené saját vállalkozását.

Mit csinál egy ingatlan tanácsadó?
Egy ingatlan vásárlása vagy eladása mindig komoly döntés az emberek életében, amit rutin és naprakész piaci ismeretek nélkül még nehezebb meghozni. Az ingatlan tanácsadók az ehhez szükséges szakértelmet birtokolva és alkalmazva segítik az ügyfeleket ingatlan értékesítése és vásárlása során. Röviden megfogalmazva felmérik az igényeket és legjobb tudásuk szerint igyekeznek megtalálni rá az optimális megoldást. Ehhez hozzátartozik sok más kisebb feladat is, mint a szerződéskötéshez szükséges teendők lebonyolítása, a személyes találkozók szervezése, marketing feladatok. A munka tehát sokkal szerteágazóbb, mint azt elsőre gondolnánk, de a változatos feladatkör mellett sok más előnnyel is bír a szakma.

Miért éri meg ingatlan tanácsadóként dolgozni?

Az egyik legnagyobb előnye az ingatlan tanácsadó pozíciónak egyértelműen a rugalmas időbeosztás. Ez persze nem azt jelenti, hogy elegendő 1-2 órát dolgozni naponta, ha sikeres tanácsadóvá akar válni valaki, de az biztos, hogy nincs szigorú szabály a munkaidő tekintetében. A rugalmas időbeosztás mellett természetesen a kiemelkedő jutalék lehet a másik legnagyobb motiváció. A jutalékos rendszernek köszönhetően a bevételnek nincs felső határa, minden leginkább azon múlik, mennyi munkát és időt fektet bele valaki. Emellett persze rengeteget lehet tanulni, többek között az ingatlanpiaci folyamatokról.

Ki dolgozhat ingatlan tanácsadóként?

A megfelelő szakmai képesítéssel – ami egy tanfolyam keretein belül elvégezhető – bárki dolgozhat ingatlan tanácsadóként lakhelytől és kortól függetlenül, az érettségi és erkölcsi bizonyítvány megléte azonban elengedhetetlen a képesítéshez. Jó választás lehet annak is, aki egyetem mellett végezhető kötetlen munkát keres. De nem csak az időbeosztás tekintetében jellemző a rugalmasság, hiszen ezt a szakmát az ország minden pontján lehet végezni. Egy ingatlanközvetítő legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a jó kommunikációs készség és az önállóság is.

Hol és hogy érdemes nekifogni az ingatlan tanácsadó karriernek?

A legegyszerűbb módja a szakma elsajátításának, ha olyan közvetítői hálózatot választunk, ami minden szakmai támogatást biztosít, kezdve a tanfolyamokon át a piacképes és átlátható működésen keresztül a kiépített szervezetig. A sikerhez persze elengedhetetlen az elhivatottság és a tanulás, de nagyon sok múlik azon is, hogy hol kezdi el a munkát egy ingatlan tanácsadó. Minél inkább professzionális és megbízható cég áll a tanácsadó mögött, annál nagyobb eséllyel lesz sikeres az adott szakember.

Az OTP Ingatlanpont már több mint négy éve teljesen papírmentesen működik. A digitális ügyintézés nem csupán az adminisztrációt teszi rugalmassá, de a teljes működés, minden adminisztrációs lépés átláthatóvá és visszakereshetővé válik, ami az ügyfelek számára is értéket képvisel. A dinamikusan növekvő hálózat folyamatosan keres új kollégákat, legyen szó akár tapasztalt senior szakemberről, pályakezdőkről, egyetem melletti munkát kereső fiatalokról vagy rugalmas munkaidőt igénylő álláskeresőkről. Az OTP Csoport magas márkaismertsége jelentősen hozzájárul az értékesítési folyamat sikeréhez, ráadásul ingatlanközvetítő hálózata nagy volumenű ingatlan állománnyal rendelkezik. Az országos hálózatnak köszönhetően az ország bármely pontjáról végezhető a munka. Az anyagiakat tekintve is igencsak kedvezőek a lehetőségek. Az OTP Ingatlanponton keresztül a jelentkezők kedvezménnyel vehetnek részt a középszintű ingatlanvagyon-értékelő és közvetítői tanfolyamon, a piacvezető ingatlan közvetítő hálózatok közül pedig a legmagasabb tanácsadói jutalékot biztosítják.
Az OTP Ingatlanpont nem csak az elindulást, hanem az életre szóló karrier lehetőségét is biztosítja a tanácsadók számára.

A cikk megjelenését az OTP Ingatlanpont Kft. támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)