Újjávarázsolt polgári ház, modern lakásokkal Angyalföldön

A lakáskeresés olykor sok stresszel járhat, hiszen nehéz elhatározás, hogy új építésű ingatlanba szeretnénk-e fektetni vagy használt lakás mellett döntsünk. Az előnyök és a hátrányok mindkét esetben felmerülnek, és ritkaságszámba megy, ha rátalálunk arra a lakásra, amiben élvezhetjük a korszerű, modern technológiák nyújtotta kényelmet egy klasszikus, romantikus stílusú környezetben. A XIII. kerületben, Angyalföldön található polgári ház, a Magnólia Ház azonban pontosan ezeket az elemeket ötvözi, méghozzá tökéletes harmóniában.

Új építésű lakások között keresgélve, jellemzően magasabb árakkal találjuk szemben magunkat, és az újonnan megvalósuló projektek letisztult, minimalista stílusvonalai talán rideg és barátságtalan hatást is keltenek, így sokszor egy használt lakás felújítása jobb választásnak tűnhet.

A régi építésű házakban ugyan megtalálhatjuk a klasszikus stílusjegyeket, a nagy belmagasságot és a gyönyörű építészeti sajátosságokat, ami által a nagypolgári életérzést napjainkban is megélhetjük, de jellemző, hogy ezekkel együtt jár az elavult fűtésrendszer és szigetelés, és ezáltal a magasabb fenntartási költség is.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mégis mi a helyes döntés? A Kartács utcában frissen felújított Magnólia Ház például tökéletes válasz lehet, hiszen a 100 éves épület teljes korszerűsítése során figyelembe vették, hogy a modern igények megvalósulása mellett megőrizzék az eredeti, klasszikus elemeket is. A míves korlátok, a homlokzati díszek és az eklektikus ablakok restaurálása úgy történt, hogy egykori fényükben lássuk őket, továbbra is átérezzük a korabeli hangulatot, mintha csak frissen csöppentünk volna bele a XIX. századi életbe.

Ugyanakkor az újépítésű lakások pozitívumai is megvalósulnak az épületben. A házközponti fűtési rendszer modern kialakítása révén a lakások fenntartási költsége alacsonyan marad, a lakásonkénti külön hőmennyiségmérő és hőfokszabályzó, illetve a hőszigetelt nyílászárók szintén ezt segítik. A korszerűsítés jegyében épült ki a felújított, dongaboltozatos pincében a fitneszterem és az infraszauna is, illetve a 12 személyes lift, ami segíti a közlekedést az emeletek között.

A társasház mindössze 68 lakást kínál változatos méretekben, így akár családosok, akár első lakást vásárló fiatalok is megtalálják itt a számításaikat. A legfelső szinten akár teraszos, loft jellegű, duplex lakásokra is lecsaphatunk. A kis lakásszámnak köszönhetően lehetővé válik, hogy egy összetartó, családias lakóközösség alakuljon ki. A belső udvar 300 m2-es kertje biztosítja a kellemes, zöld környezetet, ahol szomszédunkkal vagy barátunkkal kisebb sétát tehetünk, elbeszélgethetünk egy nehéz munkanapot követően.

Az épület megközelíthetősége is problémamentes, hiszen csak pár percre találjuk a Béke teret, ahonnan buszok, villamosok közlekednek a város több pontjára és a Göncz Árpád városközpont is a közelben van, ahol az M3-as metróra szállhatunk fel. Bevásárlóközpontok, kávézók, cukrászdák, gyógyszertár és üzletek szintén elérhető távolságban vannak, ha pedig zöld övezetben kapcsolódnánk ki, akkor a Margit-sziget és a Városliget is pillanatokon belül elérhető tömegközlekedéssel.

Elhelyezkedésének okán és alacsony rezsije miatt érdemes itt befektetés céljából vásárolni, hiszen az ilyen típusú lakások nagyon keresettek a bérlői piacon. Ráadásul ez a projekt már 100%-ban kész van, rendelkezik használatbavételi engedéllyel, míg minden más lakásra éveket kell várni a kerületben. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a lakások legtöbbje már elkelt, mindössze 13 lakás maradt, ezért érdemes sietnie annak, aki nem szeretne lemaradni erről a remek lehetőségről.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a Krímben lendült támadásba

Ukrajna a Krímben lendült támadásba

Ezek történtek csütörtök reggelig az orosz–ukrán háborúban.

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Többet szánnak egészségügyre és nemzetpolitikára is.

A Várnegyed újabb fordulata: V. Naszályi Márta feljelenti Sára Botondot

A Várnegyed újabb fordulata: V. Naszályi Márta feljelenti Sára Botondot

Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. Most például a polgármester saját hírlevelet indított a Fidesz miatt.

Ha Izraelt meg tudják védeni a rakétáktól, Ukrajnát miért nem lehet?

Ha Izraelt meg tudják védeni a rakétáktól, Ukrajnát miért nem lehet?

Ezt a kérdést teszik fel az ukránok, miután a rakéta-hiány miatt nem tudtak megakadályozni egy orosz légicsapást, amiben több mint egy tucat civil vesztette életét. Napi összefoglaló a háborúból.

© 2024 (v2.202102)