Vigyázz nehogy rád is lecsapjon a rezsidémon!

Lakáspiac: sokkal többen hirdetnek, de egyre kevesebben adnak el – ez derül ki az Ingatlantájolo.hu hirdetési portált is üzemeltető Otthontérkép Csoport friss gyors-elemzéséből, amely már a legfrissebb, szeptember végi adatokat is tartalmazza. Érdeklődő van a piacon, de egyre fontosabb a jól működő, sokakat elérő hirdetés, mert a tényleges vételi szándékkal keresők óvatosabbak, számuk megritkult.

Az Ingatlantájolo.hu hirdetési portált is üzemeltető Otthontérkép Csoport rendszeresen felméri azt, hogy hogyan alakul portáljain az elérhető ingatlan-kínálat. A múlt év azonos időszakához képest  átlagosan  14% növekedett az eladó családi házak száma, (ha csak az első hónapjaihoz viszonyítjuk, akkor is 10 százalékkal több). 

„Úgy tűnik, hogy az emberek többsége szabadulni próbált azoktól a nagy, energiafaló házaktól és azon nagyobb lakásoktól, ahol a rezsicsökkentés részleges visszavonása, illetve az egyre drágább és időigényesebb felújítás, korszerűsítés túlzottan nagy terhet jelentene” – fejti ki Ballagó Antal. Az Otthontérkép Csoport ügyvezetője aláhúzza: az infláció, a dráguló hitelek, az egekbe szökő energiaárak és felújítások költségeinek egy-két év alatti duplázódása egyesével is megnehezítené a nagyobb, korszerűtlen otthonok eladását, de így, együttesen gyakorlatilag azt jelentették, hogy augusztusra-szeptemberre egyszerűen befagyott a piac. Ezek a nagyobb otthonok – különösen a 2022 nyarára kialakult, elképzelt, elméleti kínálati árakon – eladhatatlanok.

Már egy év is lehet, mire elkel egy nagy, felújítandó lakóingatlan

Így hát a nagy és korszerűtlen, csak drágán felújítható házak és lakások esetén az értékesítési idő még jobban megnövekedett. A pár hónapja jellemző 3-6 hónapról 6-12 hónapra nőtt az értékesítéshez szükséges idő. És ezt sem úgy kell elképzelni, hogy a tulajdonos az eredeti elképzeléseinek megfelelő „álom áron” vásárlót talál. Inkább az a jellemző, hogy az infláció miatt, és az irreálisan magas többi kínálati ár miatt, a többség még 6-9 hónap elteltével sem könnyen látja be, hogy nem ér annyit otthona, mint gondolta volna. 

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!

Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely hat partneroldalunkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

Például egy 110 millió forint értékűnek gondolt házra vagy lakásra könnyen lehet, hogy manapság legfeljebb csak 85 millió forint körül van komoly érdeklődő. Így, ha valaki – tegyük fel – az irányárat hosszú hónapokon keresztül 100 millió forint felett tartja, akkor akár hónapokig nem jön még nézelődő sem a hirdetésre, nemhogy komoly szándékokkal érkező vevőjelölt.

Hogyan lesz jól látható eladó/kiadó ingatlana?

Kiemelt szempont természetesen a jó árazás, amennyiben az megvan a jó hirdetésre kell koncentrálni. 

Nem árt, ha egy villámgyors működésű, modern, egyedi funkciókat kínáló oldalon hirdetünk. Ilyen – többek közt – az Ingatlantájoló.hu, ahol néhány lépésben, mindössze 1 perc alatt feladhatja hirdetését, majd választhat a különböző kiemelési csomagok közül.

Az Ingatlantájoló egyik legújabb fejlesztése, hogy itt már – a hazai ingatlanhirdetési piacon elsőként – euróban is hirdetheti ingatlanát, amennyiben azt az ingatlan elhelyezkedése vagy exkluzivitása indokolja és külföldi vevőkre is lehet számítani. Az eurós hirdetés ugyanakkor összehasonlíthatóvá válik a forintban feladott hirdetésekkel is, ugyanis a rendszer az árat az MNB napi árfolyama alapján átszámolja, és ez alapján, pénznemtől függetlenül rendezi sorba az ingatlanokat, amennyiben valaki ezt állítja be szűrési feltételnek.

Az egyedülálló háromszintű licitrendszer révén hirdetése mindig a különböző szűrési feltételek szerint beállított találati listaoldalak első helyeinek egyikére kerülhet , hiszen egyedül az Ön stratégiáján és kreditegyenlegén múlik, hogy hirdetését a lehető legjobb helyre pozícionálja.

Az Ingatlantájolón ezen kívül – a magyar ingatlanhirdetési piacon egyedülállóan –  cikket is írunk eladó ingatlanáról, amennyiben olyan kiemelési csomagot vagy extra opciót választ, mely a cikkírást is tartalmazza. A saját szerkesztőség által megírt cikk az Otthontérkép Magazinon, valamint partneroldalainkon (Infostart, Mfor, Privátbankár) jelenik meg. Ezen kívül más kiemelési lehetőségekkel is segítjük, hogy hirdetése a lehető legtöbb emberhez eljusson, így például választhat olyan kiemelési csomagot, amely social média kiemelést tartalmaz, vagy hirdetése partneroldalainkon, ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet.

Számolja ki a hitele várható terheit, kössön ingatlan biztosítást!

Az Ingatlantájoló.hu oldalon lévő kalkulátorunkkal jó közelítéssel megbecsülheti, hogy igazolt jövedelme mekkora hitel felvételét teszi Önnek lehetővé. Sőt, ezen felül immár lecserélheti sokkal olcsóbbra meglévő lakásra, vagy más ingatlanra kötött biztosítását, akár vásárol, akár lakást ad ki. Mi több partnerünk révén nálunk akár utasbiztosítást is köthet, méghozzá igen kedvező feltételekkel.

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti! 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)