Csak 60 ezer forint rezsi havonta? Nem havonta, évente!

A megújuló energia és annak profi módon történő használata, épületgépészeti kivitelezése csodát tehet. Mai cikkünkben egy olyan beruházást mutatunk be, ahol a geotermikus energiának köszönhetően a lakások fűtés-hűtés és melegvíz ellátása várhatóan nem kerül többe 60 ezer forintnál, és ez az összeg nem havonta értendő, hanem évente! Ráadásul ennek a korszerű fűtésrendszernek köszönhetően ezek a lakások allergiamentesek is.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat elsősorban Budapesten, de országosan is. A talajszondás hőszivattyúk legnagyobb előnye, hogy lényegesen hatékonyabbak, mint a levegő-víz hőszivattyúk, amelyeket ma a legtöbb új építésű társasházba beépítenek. Így ezeknek a lakásoknak a hűtése-fűtése, melegvíz ellátása rendkívül alacsony költségvetésből valósítható meg.

Ráadásul a felületfűtésnek (mennyezet- és padlófűtés) köszönhetően a rendszernek elég a föld hőjét 30-35°C-os vízzé felmelegítenie szemben a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével szemben, így a fűtés nem kavarja fel a port, ami az allergiásoknak is jó hír, a hűtés pedig szintén a felületi hőleadókon keresztül történik, tehát a légkondikkal ellentétben szintén nem kavarja fel a lakás levegőjét. Arról már nem is beszélve, hogy a megújuló energiával történő fűtésnek köszönhetően a gázszolgáltatótól teljesen függetlenné válhatnak a lakástulajdonosok, ami nemcsak egy további gázáremelés, de a szolgáltatás esetleges szünetelése esetén is jó hír.

A több, mint 20 éves tapasztalatnak köszönhetően az Ökoházak cégcsoport kiváló referenciákkal rendelkezik, a tavaly átadott Márton utcai projektjükben az elmúlt egy évben a fűtés-hűtés és melegvíz előállítás költsége nem haladta meg lakásonként a 60 ezer forintot, éves szinten. Ugyanezzel a technológiával épül most és hasonló lakásszámú a Dagály Ökoház is a XIII. kerületben, így várhatóan ebben a beruházásban is hasonlóan alacsony lesz a lakások rezsije.

A Dagály Ökoház Vizafogón, a Karikás Frigyes utcában épül, a kerület központjához és a Duna-parthoz is egyaránt közel. Így nemcsak a lakópark energiaellátása, de az elhelyezkedése is kivételes, hiszen a közelben megtalálható minden lényeges szolgáltatás a bevásárlási lehetőségektől az oktatási intézményekig, kiváló a közlekedés – az M3 metró Forgách utcai megállója csak néhány perc séta – és rengeteg park, valamint a Duna is a közelben található, így a levegő sokkal tisztább, mint a belső kerületekben. Innen a Göncz Árpád városközpont, a Váci úti irodafolyosó, a Duna Plaza, a Margit-sziget, a Népsziget és számtalan sportolási lehetőség is könnyen elérhető, a Duna-part és a Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda pedig mindössze 500 méter a Dagálysétány utcán végigsétálva.

A Dagály Ökoházban 40 lakás épül, a kis lakásszámnak köszönhetően várhatóan a lakóközösség is összetartó, családias lesz. A lakáskínálatban mindenféle lakásméret szerepel, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat, a földszinti lakásokhoz magánkertek is kapcsolódnak, az emeleti lakások legtöbbje erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a legfelső, 6. emeleten pedig egy nagy teraszos, penthouse lakás is kialakításra kerül. Az épület földszintjén egy üzlethelyiség és tárolók is helyet kapnak, a pinceszinten beállóhelyeket alakítanak ki az autók számára.

Ha tehát Ön valójában környezetbarát, alacsony rezsijű, egészséges, allergiamentes otthont keres, ráadásul mindezt a XIII. kerület egyik legjobb részén, akkor itt garantáltan megtalálja.

A cikk megjelenését a Dagály Ökoház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)