Ezeket az ötleteket dobd be, ha most tervezitek a gyerekszobát!

Manapság egyre inkább fontos a szülők körében, hogy a gyerekszobát úgy alakítsák ki, hogy az passzoljon a gyermek személyiségéhez valamint neméhez egyaránt, ezen kívül oda kell figyelniük arra is, hogy biztonságos és inspiráló legyen, hiszen gyermekeik itt fogják tölteni a szabadidejük legnagyobb részét.

Ötletes kialakítás

Legelső példánk a fentebb említett kritériumokhoz kapcsolódóan, egy XIII. kerületi eladó lakásból származik, ahol jó átgondoltsággal alakították ki a fiúk hálószobáját, hiszen a helytakarékosság érdekében a szobában egy emeletes ágy kapott helyet, aminek a felső szintjét egy háló zárja el a maximális biztonság érdekében.

Az inspiráció igen fontos a kisgyermekek életében, hiszen ekkor alakul ki az egyéniségük, ezáltal érdemes a szobájukba olyan kiegészítőket csempészni, ami valahogyan kapcsolódik hozzájuk, emellett fejlesztő hatással lehet személyiségükre.

Már a pólyában dizájnosan!

Vannak szülők, akik már a baba születése előtt alapos átgondoltsággal tervezik meg a babaszobát, és alig várják, hogy megérkezzen legújabb lakhelyére az újszülött. Ezekben az esetekben általában a baba neme szokott lenni a fő inspiráció, emellett a szülő személyes stílusa is nagyban közrejátszik a tervezésben.

Ezekben az esetekben nagyon szép babaszobák szoktak létrejönni, hiszen a szülőknek hatalmas boldogság a legkisebb csöppség környezetét is sajátossá alakítani. Hoztunk erre egy remek példát Budapestről a 6. kerületből, ahol egy gyönyörű babaszobával várják a legújabb női családtagot.

A színek harmóniájában

Mikor már a gyerkőc nagyobb, nemtől függetlenül választhatunk színeket a szobába, ugyanis ekkor már kialakul egy sajátos személyiség, ahol a lurkók maguk döntenek arról, milyen is legyen a szobájuk falának színe. Különös, de a kék szín a fiúk és a lányok körében is egyaránt divatos szín, talán mert egy igazán élettel teli színről beszélünk, ami nagyon jól kombinálható.

Ezt a színt választották ebben a szentendrei családi ház, szobájában is, ahol a kék tapétát jól párosították letisztult kiegészítőkkel. A kék és a fehér ötvözete természetesen mindig egy jól bevált színkombináció.

Erre utal a következő fotó is, ahol egy fiú szobáját rendezték be, hasonló színkombinációkat alkalmazva.

Nagylányos letisztultság

Minden fiatal lány életében eljön az a pont, amikor a babarózsaszín, játékokkal teli hercegnős szobát, valami sokkal felnőttesebb környezetté varázsolnák. Ebben az esetben szoktak színre lépni a nagy tükrök, a sminkasztalok, és a tágas ruhásszekrények. Ilyenkor már a legtöbb tinédzser egy letisztultabb dizájnt választ magának, amiről tudja, később is jól fogja érezni magát ebben a környezetben.

Találtunk Szentendrén egy eladó családi házat, ahol pont egy ilyet szobával találtuk szembe magunkat.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)