Ne pazarold az időt közlekedésre! Szuper használt lakások Bel-Budán

Budán lakni jó ideje valamiféle presztizst jelent – egészen addig, amíg ki nem derül, hogy otthonunk nem valamelyik hegy tetején található, hanem a Margit körút, az Alkotás út vagy éppen a Bécsi út közelében. Akkor gyakran jönnek a lesajnáló pillantások, na meg a megjegyzés, hogy jaaaa, ott. Pedig Bel-Budán remek lakások vannak, érdemes errefelé is nézelődni.

A budai kerületek belső részein lakni klassz dolog, ez bátran merem állítani, sokáig éltem az Átrium mozi közelében, és minden percét imádtam. Először is: zseniális a közlekedés, aki itt él, annak nem kell autó, villamossal, metróval, gyalog vagy bringával mindenhol pikk-pakk ott terem. Másodszor is: minden van sétatávolságban. Harmadszor pedig: tele van a környék szuper helyekkel, ahonnan az ember a buli végén egyszerűen csak hazasétál.

Ebben a válogatásban ezért most kifejezetten Bel-Budai lakásokat kerestem. Mutatunk itt csodálatosan felújított kis lakást és szerető új tulajdonosát (és a teljes felújítást) váró idősebb, ám érdekes adottságú otthonokat is.

Csili-vili kislakás a Millenáris közelében

Bármelyik lakberendezési magazinban megállná a helyét ez a 44 négyzetméteres, igazán érdekes kialakítású lakás, amely az épület legfelső emeletén található, ráadásul a folyosón egyedüliként, így közvetlen szomszédok sincsenek. Jó példa arra, hogy egy ilyen egyáltalán nem könnyű alaprajzból – az egész lakás gyakorlatilag egy cső, igaz, legalább nem csak a végén vannak ablakok – is milyen sokat ki lehet hozni megfelelő kreativitással.

eladó lakás Millenáris

A nappali végében kialakított hálófülke olyan, mint az okos lány a Mátyás király mesében: le is van választva meg nem is, ezzel pedig úgy tudták elkülöníteni az alvásra szánt teret, hogy nem nyomja agyon a szobát egy plusz fal. A konyha és a fürdő csodaszép, pakolóhelyek vannak, ráadásul még egy plusz tároló is tartozik a lakáshoz.

Szintén pici, szintén csinos de a Mom közelében

A maga 43 négyzetméterével nagynak éppen nem mondható ez a másfél szobás lakás, mégis tágasnak és jól használhatónak érződik a képeken. A szépen felújított lakásban jó méretű a nappali és szintén nem kicsi a külön hálószoba, cserébe icipici de csinos a konyha és a fürdő.

Eladó lakás Mom közelében

Szintén plusz érték, hogy tartozik hozzá saját pincerész, márpedig minden kis lakás esetében dupla kincs a plusz tárolóhely. A Mom környéke pedig tudja azt, amit minden jó Bel-Budai lakásnak tudnia kell: közel van több villamos és busz is, bevásárlóközpont sétatávolságban, a környékbeli kis utcákban pedig minden szolgáltatást megtalálni.

Nagyobb, felújítandó kapás a Kapás utcában

Az előző két lakás beleférne ebbe az egybe, ez a Kapás utcai ingatlan több, mint 80 négyzetméter, van benne három és fél szoba, és annyira érdekes az alaprajza, hogy a hozzám hasonló felújítás-mániások a tíz ujjukat megnyalják a láttán. Ha valakinek például nem kell ilyen sok hálószoba, el lehet gondolkozni, hogy a hallt hozzácsapjuk a legnagyobb szobához, a cselédszobát meg a konyhához, aztán, ha nagyon úgy adja ki, akkor az egészet össze is nyithatjuk, és máris lesz egy csaknem 45 négyzetméteres tánctermünk, ahol kényelmesen elfér a konyha-étkező-nappali. De a két blokk persze külön is maradhat.

Eladó lakás Kapás utca

Valószínűleg nem könnyű kimókolni a hálószobák ideális elrendezését, az alaprajzból kiindulva ez valószínűleg egy saroklakás, így az egyik szoba fala ívelt, ami gyönyörű, csak bútorozni nem egyszerű, a másikban pedig egy fura hegyesszögű sarokkal gyűlik majd meg az új tulaj baja. Mindent összevetve viszont ez egy érdekes lakás, az ötödik emeleten van, világos, és tartozik hozzá kis erkély is.

Vissza a Mom közelébe

32 négyzetméteren nem könnyű használható tereket kialakítani, de ebben a pici, felújított lakásban úgy tűnik, sikerült. Bár az is igaz, hogy az egészen biztosan csak jelképes méretű hálófülke éppen csak felvillan a képeken, de az alapján úgy tűnik, van saját ablaka, ami máris nyerő.

Eladó lakás a Mom közelében

A leírás szerint a XII. kerület alsó, nem hegyi részén található, közlekedése remek, ráadásul egy parkos belső udvarra néz, napos, van kis terasza, saját pincéje, ráadásul két villamos és egy busz is a közelben áll meg. Mi kell még?

Felújítandó kétszobás a Margit körútnál

Végül egy újabb felújítandó lakás, ezúttal 68 négyzetméter és két szoba, és bizony lesz vele munka bőven. De ez az első emeleti ingatlan akár érdekes is lehet, bár a hirdetésből nem derül ki, hogy közvetlenül a körútra nyílnak-e az ablakok. A fotók alapján talán nem, szinte mindegyik előtt fákat látni.

Eladó lakás Margit körút

Igazi jó alapanyag kreatív lakásátalakítóknak, a hosszú folyosóból biztosan lehetne valamennyit okosabban hasznosítani, és a lakás tele van szép, eredeti részletekkel, mint a hatalmas, csaknem négy méteres belmagasság és az ehhez társuló gyönyörű, régi nyílászárók – talán az új tulajdonosnak módjában áll ezeket megőrizni és eredeti pompájukba visszaállítani.

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Pressmann: Magyarország nyíltan arra kéri az Egyesült Államokat, hogy állítsa le Ukrajna katonai támogatását

Pressmann: Magyarország nyíltan arra kéri az Egyesült Államokat, hogy állítsa le Ukrajna katonai támogatását

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete X-oldalán szerdán megosztott videójában beszélt erről.

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Egy év kellett hozzá, de hivatalosan is a Kreml mellé költözött vissza Budapestről a Nemzetközi Beruházási Bank.

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

© 2024 (v2.202102)