Elképesztő! Micsoda faszerkezetes kis házak találhatók országszerte!

A faszerkezetes házak amellett, hogy esztétikailag is rendkívül vonzóak és egyediek, még számos előnnyel is járnak. Ilyennek tekinthető például az, hogy hőszigetelési tulajdonságaik sokkal kedvezőbbek, ezáltal alacsonyabb fűtési költségekkel is kell számolni, mint egy téglaház esetében. Emellett a hasznos lakótér is általában számottevően nagyobb, ha összehasonlítjuk egy azonos alapterületű téglaházzal. Mi most találtunk néhány faszerkezetes házat az országban, amikre érdemes minél hamarabb lecsapni!

Vácszentlászlón egyedi tervezésű rönkház

Pest megyében, Vácszentlászlón egyedi tervezésű és kivitelezésű családi ház került eladó állapotba. Vácszentlászló természetközeli és átmenő forgalomtól mentes részén épült fel a 131 m2-es, nappali + 3 hálószobás rönkház. Az ingatlan kiváló hang és hőszigeteléssel bír, belső terei pedig igazán egyediek. A galéria jelenleg tárolásra használt, de további lakórész is kialakítható igény szerint. A ház fűtéséről geotermikus fűtés – és kandalló, valamint villany kazán is gondoskodik, a meleg víz ellátását pedig villanybojler biztosítja. A beépített konyha teljes felszereltséggel, mosogatógép, páraelszívó, elektromos sütő és főzőlap, illetve a hálószobában található nagyméretű gardróbszekrény a vételár részét képezi. Központi vízlágyító rendszerrel és riasztó rendszerrel felszerelt az ingatlan. A telek locsolását fúrt kút biztosítja. Az ingatlan mellett egy 945 m2-építési telek található, amely szintén megvásárolható a házzal együtt.

Hajdúszoboszlói rönkház a természet lágy ölén

Hajdúszoboszlón, egy 65 m2-es kanadai rönkház is várja az új tulajdonosát, ahol természeti környezetben élvezheti a mindennapokat. A ház rendkívül sok előnnyel rendelkezik, különösképpen a hőtároló kapacitása kiemelkedő. Különösen élhetővé válnak a terek a fának köszönhetően, hiszen a túl sok párát a fa képes magába szívni, ha pedig túl száraz a levegő, akkor a falakból megfelelő mennyiségű párát juttat a levegőbe és lélegzik. A masszív falak olyan akusztikus tulajdonságokkal rendelkeznek, ami például a zene minőségét is javítják. Mivel a falak belső része is látható marad, a fa erezettsége, színe, illata olyan nyugodtságot és harmóniát kölcsönöz, amivel egyetlen meszelt fal sem rendelkezik. Szakszerűen kezelve és karban tartva akár évszázadokig is tartósak maradnak és sokáig értékálló marad az ingatlan. Ráadásul tűzbiztos is, mert tűz esetén a rönkök vastagságukból adódóan nem tudnak meggyulladni, mivel amikor a felszín 1-2 cm vastagon elszenesedik, az alatta levő réteg már nem kap oxigént az égéshez.

Balatonlellén barátságos vendégház

A Csiszta-Gyógyfürdőtől 200m-re helyezkedik el a buzsák-csisztapusztai vendégház, egy csendes, nyugodt utcában. Magában a házban 9 szoba, 2 konyha + étkező, 3 fürdőszoba, 3 wc, 2 folyosó, 2 erkély illetve medencére néző fedett terasz található. Az ingatlan jellegéből adódóan gyönyörű, faszerkezetes ingatlan, az épület mögött pedig lehetőség van a parkolásra. A gyönyörűen parkosított udvarban kiülő, grillező, növények illetve medence is kialakításra került. Ráadásként pedig az ingatlan a teljes berendezéssel a vételár részét képezi, és a jelenlegi tulajdonos a teljes vendégkörét is továbbadja. Remek lehetőség tehát befektetésként, nyaralónak, vendégháznak, vagy akár családi háznak több generáció számára is.

Ráckevén új építésű rönkház

A Budapesttől 40 km-re található Ráckevén a Dunához közel egy új építésű rönkház várja az új tulajdonosát. A város rendkívül népszerű részén található az ingatlan, amihez egy 289 m2 nagyságú udvar is hozzátartozik. Az aszfaltozott úton megközelíthető lakóházban a tervek szerint nappali + étkező + konyha, hálószoba gardrób, fürdőszoba és wc valamint galéria kerül kialakításra. A fűtést 5 kw-os napelem rendszer fogja működtetni. A hirdetésben szereplő ár a kívülről szerkezetkész állapotra vonatkozik, tehát a külső rönkborítás felhelyezésre került már, illetve a külső nyílászárókat is beszerelték. A teljesen kész állapotban a vételár 59.900.000 Ft, ami továbbra is igen kedvező a kiváló elhelyezkedését tekintve. A horgászatra, vízi sportokra, fürdésre is alkalmas ráckevei Duna gyalog mindössze pár perc sétával elérhető.

Debrecenben praktikus kis házikó

Debrecen-Méhészkertben egy nettó 37 m2-es, bruttó 54 m2-es, alápincézett ház vásárolható meg egy hatalmas, 2950 m2-es telekkel. A főúthoz közvetlen közeli utcában található a telek a házzal, amihez földút vezet.  Az ingatlan beton alapon, könnyűszerkezetes fából épült falazatú, hullámpala tetőfedéssel. A házban egy nagy közös helyiség, benne nappali-étkező-konyha és egy kis szoba áll rendelkezésére az új tulajdonosnak. Külön bejárattal a teraszról a fürdőszoba érhető el. A 15 m2-es száraz pince a vegyestüzelésű kazán helyszíne, illetve tárolásra is alkalmas a terület. Maga a környék csendes és nyugodt, az ingatlanhoz tartozó telek pedig gazdálkodásra is alkalmas. Ezáltal akár hétvégi vagy hobbi teleknek vásárolná, netalán lakhatás céljából érdekelné, mindenképpen remek választás lehet ez a házikó! 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

© 2024 (v2.202102)