Biztos befektetés hosszú távon? Van egy ötletünk!

Az idei év a legnehezebb, amit mindenki megérez, mert gazdasági világválság van. A történelem során mindig háborúk miatt történtek ezek a válságok. És ezt minden téren tapasztalhatjuk. Naponta drágul az élet. Éppen ezért akinek van megtakarítása annak most jött el az ideje, hogy tőkéjét valamibe befektesse. Mindenkinek a pénztárcája szabja meg, hogy mibe és hogyan fektet be.

Van, aki rövid akár napi szinten kockáztat értékpapírokban, devizában, a tőzsdén, nyersanyagban stb. De mindig azok járnak, jól, akik hosszú távban gondolkodnak. Azok a jó befektetők, akik megkeresik azokat a lehetőségeket, amihez most viszonylag olcsón juthatnak hozzá és később akár évek múlva busás hozamot hoznak. A befektető elnevezésében is benne van, hogy nincs arra ráutalva, hogy a befektetése azonnal megtérüljön, kivárja annak hasznát és így jár jól. Ami mindig értékálló, a műkincsek, az arany, a gyémánt, olaj stb. és az ingatlan. A siker orientáltsághoz kell a kockázat is.

Van, aki szeret hazardírozni vagy bejön neki, vagy bukik. Buknak üzletek, gyárak, vállalkozások, jön az eladósodás, a hitelek torlódása, a kilakoltatás és végül az öngyilkosság. Számtalan tragédiát szül a gazdasági világválság. De az okos befektetők készítenek egy befektetési portfóliót. Aszerint terveznek, tárgyalnak, cselekednek, lekötnek, vásárolnak. A portfólió szerint mindig több kosárba pakolja a tojásokat a tyúk alól, ha egy kosarat elejtene, még mindig megmaradjon neki három. Ez amolyan kockázatos és kockázat nélküli befektetési turmix a lényeg, portfóliójában különböző értékpapírok és ingatlanok is szerepeljenek. Akinek nincs annyi tőkéje, hogy szétbontsa, annak nagyon meg kell fontolnia, hogy mi az, amibe érdemes úgy befektetni, hogy semmit nem kockáztat mégis nő az értéke napról-napra! Mert valljuk be, ha pl. valaki befektet egy nagyvállalati kötvénybe és a vállalat csődöt mond, akkor mindent bukott. Tehát az értékpapírok hozadéka mindig kockázatos, hol le-, hol felmegy, de sokszor egyszerűen megszűnik különböző okok miatt A 2022-es év első negyedévében még szárnyalt az ingatlanpiac, majd szép lassan leállt. Egyértelmű, hogy a gazdasági válság sok embert bizonytalanná tett, akik ingatlant szerettek volna vásárolni, hogy vegyen, vagy kivárjon. A hitelek kamatait, az építőipar termékei folyamatosan emelkedtek, akár csak az infláció.

2023. áprilisában ismét elkezdett éledezni az ingatlanpiac. Aki vásárolni, befektetni akar, az MOST tegye meg! Elemzői vélemények szerint, mintegy 7 %-kal emelkedtek az ingatlan eladási számok, úgy, hogy az árak nem csökkentek. Van az ingatlanpiacnak egy speciális olyan szegmense, azok számára, akik nem azonnal szeretnének költözni.

 

Mi is találtunk egy remek ajánlatot befektetőknek!

Az ingatlan Budapest XVI. kerületében Rákosszentmihályon található. A XVI. kerület Budapest legbiztonságosabb része, csendes kertváros, ahol mindenhol ingyenes a parkolás, ahol nincs ingatlanadó, ahol folyamatosan fejlesztik, felújítják a középületeket, az utcákat, ahol saját színháza van, az orvosi ellátás kitűnő, számos általános és középiskola található, ahol szinte minden ház összközműves. Rengeteg a zöldterület, parkok, ahol sportolási lehetőség és biztonságos elkerített gyermekjátszóterek vannak. Az állatbarátoknak is ideális, külön futtatók, kiképző erdők, kutya panziók is üzemelnek itt, és a parkokból sincsenek kitiltva kedvenceink. A kerületnek számos sportlétesítménye is van. A Naplás-tó is itt található, ahol horgászni is lehet.

A kerület Cinkotai részén hagyományőrző házak, kiállítások, skanzen található. Mátyásföldön múlt századi kastélyok láthatóak. Sőt, saját repülőtere is van a kerületnek. A XVI. kerületben élt Bálint gazda róla neveztek el egy csodálatos emlékparkot. Az ingatlan a Rákosszentmihályi részen van, mely akár busszal vagy gépkocsival 5 percre van az Örs Vezér tértől, a buszmegálló 150 méteren belül megtalálható. Az utcák csendesek hangulatosak, tele fával jó a levegő. Rengeteg kirándulási lehetőség is van a kerületben. Árpádföldön kifejezetten új, modern luxus ingatlanok, találhatók ezt nevezik Pest Rózsadombjának!

Budapest szegmensét tekintve Buda után itt a legdrágábbak az ingatlanok. Az említett ingatlan vonzásközében rengeteg üzlet, étterem, kiszolgáló egység, szupermarket, autó szalon és javító, mosó, bank, posta stb. tulajdonképpen minden megtalálható. Egyedül álló módon itt található a Rákosszentmihályon épült olyan evangélikus templom a középkorból, ami házak közé lett építve közös fallal. A Sashalmi részen, egy szoborpark közepén emeltek egy 17 méter magas kilátót azóta kedvenc kiránduló hely lett.

Összefoglalva a kerületben rengetek látnivaló található a kellemes zöld területen kívül. A befektetésre szánt ingatlan, egy jó állapotban lévő ikerház, mely azonnal megvásárolható az alábbi feltételekkel. A piaci ár töredékéért megvásárolhatják egy idős tulajdonostól az ikerház tulajdon joga annak holtig tartó haszonélvezeti joga mellett. Sok idős nyugdíjas dönt úgy, hogy nem kíván idősek otthonába menni, vagy a családja terhére lenni, szeretne a saját ingatlanában, házában szeretne maradni és az utolsó éveit jobb anyagi körülmények között élni. A mi megbízónk is így gondolkodik, mindene a háza szépen gondozza, karbantartja.

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdekes számok a Yettelnél

Érdekes számok a Yettelnél

Évi 80 százalékos plusz.

Újabb hotelből dobták ki az MCC-s konferenciát, amelyen Orbán Viktor is szerepet kapna

Újabb hotelből dobták ki az MCC-s konferenciát, amelyen Orbán Viktor is szerepet kapna

A brüsszeli Sofitel sem kér a rendezvényből. 

Kivételes produkció a magyar kakaós csigáktól

Kivételes produkció a magyar kakaós csigáktól

Hamburger kontra joghurt.

Példátlan lépéssel próbálkozik a Nike

Példátlan lépéssel próbálkozik a Nike

Méretes az olimpiai büdzsé.

© 2024 (v2.202102)