Most dobja gyorsan a piacra az ingatlanát, így ne veszítsen az árból egy forintot se!

Biztosan sokan emlékeznek még a 2007-2008-as ingatlanpiaci válság idején megélt sokkoló folyamatokra: a lakásárak szárnyalása után szabályosan összeomlott a piac, és hosszú évek kellettek hozzá, hogy végül visszakússzanak az árak a válság előtti szintre. Arról már hónapok óta cikkezünk, hogy a jelenlegi helyzetben meglehetősen sokan tartanak hasonló folyamatoktól, ezért érdemes, ha most dobja a piacra az ingatlanát, mielőtt a reálértéke még többet csökkenne. 

Bár az árak nominálisan továbbra is meghaladják az egy évvel ezelőttit, a reálhozamokat nézve (inflációval korrigálva) már nem ilyen szép a helyzet.  

A piaci aggodalom okai érthetőek

Infláció, az energiaárak elszállása (ami a magyar ingatlanportfólió energetikai szempontból lesújtó állapota miatt erősen érinti a lakosságot ), és persze a lakosság apadó reálkeresete együtt nem rajzolnak ki túl szép képet. Az elmúlt egy évben ütött vissza igazán az, hogy célzott, az alacsonyabb jövedelműek számára elérhető energiahatékonyságnövelő és fogyasztáscsökkentő pályázatok helyett majd egy évtizeden keresztül ömlött a pénz korlátozás nélkül az energiafogyasztás támogatásába.

A portfolio.hu egy hosszú elemzésben tárgyalja a témát a KSH negyedik negyedéves adatai alapján. Mi szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen folyamatosan friss adatok állnak rendelkezésünkre, így meg tudtuk nézni, mi látszik az ingatlanhirdetési piacon az áprilisi árak és az áprilisi infláció (a KSH legfrisebb adatai szerint 24%) összevetése alapján. 

Ha a teljes országos adatbázist nézzük, áprilisban egy év alatt 7 százalékos reálár csökkenést látunk a kínálati oldalon. Az ország különféle régiói között óriási eltérések vannak, míg a Dél-Dunántúlon egy év alatt 13 százalékos reálérték-emelkedés látszik, a Közép-Dunántúlon ugyanebben az időszakban 15 százalékos csökkenés. 

Összevetve a friss adatokat az elmúlt pár hónap adataival viszonylag határozott lefelé mutató trend rajzolódik ki, így elképzelhető, hogy az év végéig további jelentős, akár 15 százalékos mértékben csökkenhet az ingatlanok reálértéke. Ez alapján annak, aki nem tud/szeretne éveket várni lakásának, házának eladásával, érdemes lehet igen gyorsan piacra dobni a portékát.

Tudatosan válassza a legjobb hirdetési felületet!

Tehát elhatározta, hogy mindenáron értékesíteni kívánja az ingatlanát, amelyhez már rendelkezik minőségi fotókkal, alaprajzzal és természetesen az összes releváns információval. Így már nincs is más hátra mint előre! Magabiztosan ajánljuk az Ingatlantájoló ingatlanhirdetési portált, mely hosszú múltra tekint vissza, jelentős látogatottsággal büszkélkedhet, és számos hirdető is használja napi szinten. Kiváló választásnak bizonyul, hiszen rendkívül megbízható, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik, és különösen kedvező ajánlatokkal is várja most az érdeklődőket.

Átlátható kezelőfelület és gyors feltöltés

Az Ingatlantájolót azért is érdemes választani, mert a hirdetésének feltöltése nem több, mint 2-3 perc alatt megoldható és a feltöltéssel abban a pillanatban 2 hirdető portálra is feltöltésre kerül ingyenesen. Az ingatlantajolo.hu valamint az otthonterkep.hu felületén is meg tudják Önt találni az ingatlant vásárolni szándékozó érdeklődők. Ha pedig befejezte a feltöltést, akkor további opciók állnak a rendelkezésére. Egy hirdetői csomag választásával azonnal megsokszorozhatja az esélyét arra, hogy az ingatlanán a lehető leghamarabb továbbadjon.

Kiemelkedő ár-érték arány!

Az Ingatlantájoló kiemelkedő és exkluzív szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik az ingatlanhirdetés terén. Itt lehetőség van arra, hogy akár 14 napos próbaidőszakra is élvezze a plusz szolgáltatásokat, de azok számára, akik biztosra szeretnének menni, elérhetők a 30, 60 vagy akár 120 napos csomagok is. Ezek a csomagok nemcsak a fotók feltöltését teszik lehetővé, hanem számos más különleges funkcióval is rendelkeznek, mint például a partneroldali megjelenés, a Facebook hirdetés, a címlapi kiemelés, valamint egyedülálló módon lehetőség van cikk írására az eladó ingatlanról. A legszebb az egészben az, hogy Budapesten és Pest megyén kívüli ingatlanokra, valamint a 21 millió forintnál olcsóbb ingatlanokra további kedvezmények is érvényesek.

Éljen a cikkírás lehetőségével!

Ha a 120 napos csomag mellett teszi le a voksát, akkor kivételes lehetőségként élvezheti, hogy tapasztalt és szakértő újságírók írnak egy cikket az Ön által hirdetett ingatlanról, természetesen figyelembe véve az Ön egyedi igényeit és folyamatosan kapcsolatban maradva Önnel. Az elkészült cikk pedig megjelenik az Otthontérkép Magazin felületén, ahol akár 15-20 ezer potenciális vásárlóhoz is elérhet. Emellett az Ön cikke megjelenik a partneroldalainkon is, amelynek következtében még több érdeklődőhöz juthat el az eladó ingatlan híre.

Számos opció arra, hogy bevonzza a vevőket

Ne gondolja, hogy azonnal vagyonokat kell költenie ahhoz, hogy a hirdetett ingatlanát észrevegyék, mert az Ingaltantájolónak számos olyan ajánlata adott, ami igazán kedvező áron megszerezhető és nem is feltétlenül kötelező azonnal egy hirdetői csomag mellett elköteleznie magát (habár egyértelműen azzal tudja a legtöbb érdeklődőt bevonzani), de önmagában is kipróbálhat egy-egy szolgáltatást, mint például a Facebook hirdetés vagy a partneroldali kiemelés.

Kép és felirat: Minden csomag vásárlásával azonnal elérhetővé válik 20 kép feltöltése, amihez feliratot is hozzá tud adni, ezzel is növelve, hogy a találati listában böngészők felfigyeljenek az ingatlanára. 

Egyéb kiemelési opciók: Ahogy fent is írtuk, akár Facebook hirdetést vagy partneroldali megjelenést is választhat, így a privatbankar.hu, mfor.hu, infostart.hu, femina.hu, totalcar.hu, napi.hu oldalain is megjelenhet a hirdetése

A találati listák élére szeretne törni és a legtöbb érdeklődőt bevonzani? Akkor az Ingatlantájoló rendkívül innovatív és nagyszerű ár-érték arányú licit szolgáltatását az Ön igényeire szabták! A mi oldalunkon mindenki egyenlő eséllyel indul és a magánszemélyeknek épp akkora esélye van az élre törni mint az ingatlanközvetítő irodáknak!

A 3 szintű licitrendszerrel folyamatosan az első helyen maradhat 

Legyen szó arról, hogy magánszemélyként regisztrált, vagy egy cég képviseletében, akkor is ugyanazokkal az esélyekkel indul arra, hogy a találati listák élére törjön. A 3 szintű licitrendszernek köszönhetően a listaoldalakon való licitálással érheti el, hogy a legjobb pozíciókat tudja a magáénak. És hogy ez hogy is működik pontosan? Az érdeklődők általánosságban bizonyos tulajdonságokra vagy területre keresnek rá és abban az esetben, ha a nagyobb számú kreditmennyiséggel licitálta az ingatlanát, akkor azonnal a listaoldalak élére ugrik akár területi, sorbarendezett vagy alapértelmezett rendezés során. 

Hirdesse euróban az ingatlanát!

Nagyszámú külföldi érdeklődő is felkeresi az Ingatlantájoló oldalát, és előszeretettel vásárolnak is akár Budapest belső kerületeiben, vagy a határ mentén, de még a balatoni ingatlanok is közkedveltek a körükben. Amiért viszont igazán hasznos élni ezzel a lehetőséggel, hogy elkerülje az árfolyamveszteséget. A rendszer ugyanis az MNB napi árfolyami adatait felhasználva váltja át forintba az ingatlanok árát és az ár szerinti listázásnál is a találatokat a pénznemektől függetlenül sorrendbe teszi.

Növelné az érdeklődők körét az ingatlanára? Akkor az euróban hirdetés a hasznára lehet, hiszen ezáltal a külföldiek is nagyobb számmal érdeklődhetnek és még az árfolyamveszteség sem fenyegeti!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)