A hobbibankrabló, a hamis halott, a fingszállító és egyéb furcsa kollégák

Mindenkinek vannak kedvesebb és kevésbé barátságos kollégái, szorgosabb, lustácskább, félénk, vagy éppen harsány munkatársai. Nem csoda, hisz nem vagyunk egyformák. Aztán időnként olyan csodabogarak bukkannak fel a munkahelyen, hogy nem győzünk pislogni.

A közelmúltban egy amerikai online lap arra kérte olvasóit, hogy számoljanak be arról, ha munkatársaiknak tényleg furcsa szokásai, vagy személyisége volt, vagy esetleg ha rendszeresen hajmeresztő dolgot csináltak. Nem mondhatjuk, hogy nem jöttek össze igazán meghökkentő esetek.

A szelíd gyerekkönyv-eladó nem várt meglepetése

“Sok évvel ezelőtt egy könyvesboltban dolgoztam. A gyerekkönyv részlegre egyszer csak új kollégát vettek fel, egy fiatal lányt, aki sajnos rákbetegséggel küzdött. A kezelések miatt elég sokat hiányzott, ám amikor ott volt, fantasztikusan végezte a munkáját. Nagyon szerette a gyerekkönyveket, az egyik legkapósabb szerzőnek ő maga is óriási rajongója volt, annyira, hogy ő vezette a hivatalos rajongói klubot. Emiatt személyesen is ismerte az írót, sőt időnként kiutazott az illető eseményeire az Egyesült Államokba.

Aztán egyik nap váratlanul nem jelent meg, és hamarosan bejelentették, hogy elhunyt. Nagyon szomorúak voltunk, mindenki kedvelte, a közvetlen kollégái pedig kifejezetten rajongtak érte. 

Nem túl sok idővel később egyik munkatársunk betért a szomszédos kisvárosban a Mekibe, ahol vajon ki állt a pult mögött??? Igen, a “halott” munkatársunk. Akiről kiderült, hogy nem, hogy nem halt meg, de beteg sem volt. Kiderült, a lány kitalálta a betegséget, hogy felhívja magára a híres író figyelmét, végül pedig annyira belebonyolódott a hazugságokba, hogy nem talált más kiutat, mint, hogy az anyja bejelentse a halálát a cégnél és az írónál is” – mesélte egy angol olvasó. 

Az orrbafingó

“Volt egy alkalmazottunk, akitől azért kellett megválni, mert rendszeresen odament a kollégákhoz, az orruk alá fingott, majd elsétált. Többször figyelmeztettük, de nem adta fel a fingósétákat” – számolt be egy amerikai HR-es.

A nagylelkű

“Az egyik alkalmazottam ellopta egy kolléga hitelkártyáját. Amikor az áldozat megkapta a havi hitelkártya-kimutatást, több mint 20 olyan vásárlást látott rajta, amiről fogalma sem volt, közte egy nagyobb összegről, amit a közeli szupermarketben költöttek el. Elment az üzletbe, ahol a biztonsági kamerák felvételein elképedve látta, amint a munkatársa a dugig telepakolt kocsival távozik a boltból. A tolvajtól azonnal megváltunk, ám a károsultnak majd’ egy évébe tellett, mire a rendőrség és az ügyészség is lefolytatta a hivatalos eljárásokat és elítélték az illetőt. A hab a tortán? A tettes egyszer az egész csapatot – a meglopott kollégát is – meghívta ebédelni egy elég jó étterembe. Később kiderült, így “hálálta meg” a sikeres kártyalopást, amit épp aznap ütött nyélbe.” – számolt be egy cégtulajdonos.

Sokat akar a szarka…

“Egy közeli kávézóban a diákoknak 30 százalékos kedvezményt adnak. Az egyik pincérnő maga is diák volt, és a saját kedvezményét érvényesítette minden alkalommal, amikor egy társaság készpénzben teljes árat fizetett, a különbözetet pedig egyszerűen zsebre rakta. Végül azon bukott le, hogy az egyik könyvelő rákérdezett, miként lehetséges, hogy egy diák hetek óta naponta ötször eszik-iszik ott.” 

Akinek tényleg nagyon szokatlan kedvtelése volt

“Volt egy alkalmazottunk, akiről kiderült, hogy a szabadnapjain rendszeresen bankot rabolt. Már 8 vagy 9 bankot kirámolt, mire elkapták. Úgy tudtuk meg, hogy egy hajnalban az FBI razziázott a munkahelyi szekrényeinkben, mint elmondták, ugyanakkor, amikor a srác otthonán is rajtaütöttek. Az állam leesett, a fickó a top 20-as listámon sem szerepelt volna, ha meg kell tippelnem, ki tévedhet rossz útra a kollégák közül – küldte be a sztorit egy elképedt cégvezető.” 

Az újrahasznosító ínyenc

“Egy szállodai kollégáról kiderült, hogy a brunch végén kiszedegette a szemetesből az el nem fogyasztott rákokat, majd azokat ötösével nyársra húzva este eladta a hotel egyik koktélbárjában” – derült ki ebből a hangulatos luxushotel sztoriból.

Aki kimaxolta a matricagyűjtést

“Ismertem egy fickót, aki a Subway-ben dolgozott, amikor még futott a matricagyűjtős akciójuk. Annak az volt a lényege, hogy a megvett szendvicsek után 15 centinként kaptál egy matricát, és ha összegyűlt 8 a füzetedben, kaptál ajándékba egy 15 centis szendót ingyen. Ez a srác meg rászokott arra, hogy csak annak adta oda a matricákat, aki kifejezetten elkérte, a többit meg félretette magának. Aztán amikor valaki készpénzben fizetett egy szendvicset, bedobott érte egyet a teli matricafüzetei közül, a lóvét meg zsebretette. A vevő megkapta a kajáját, a kasszában sosem volt hiány, ő meg mindig beljebb volt 5-10 dolcsival.

Éveken keresztül folyt ez a játék, nem tudom, mennyit kaszált rajta, de az tuti, hogy akkoriban vett egy elég menő motort” – mesélte egy amerikai olvasó. 

Halkabban, gyerekek!

“Egy felsőkategóriás reptéri szállodában dolgoztam. Az egyik lakosztályt egy fiatal kollégánk “nem kiadható” státusszal lezárta, majd odahívta a haverjait, meg néhány örömlányt egy orgiára, amibe az éjszaka egy pontján ő maga is beszállt. Azon buktak le, hogy a szomszédos szobák lakói panaszkodni kezdtek a zaj miatt. A bulinak a rendőrség vetett véget, a srác céges karrierjének meg én” – mesélte egy magas rangú szállodai alkalmazott.

Ha az itt felsoroltaknál jobb kollégákat szeretnél, vár a  nemrég megújult jobinfo.hu átlátható nyitó oldallal, praktikus szűrési lehetőségekkel, tematizált állásokkal, hogy azonnal megtaláld, amit keresel. Ha nincs még Önéletrajzod, töltsd ki a Profilodat és generálj CV-t az adatokból fél perc alatt! Használd álláskeresői fiókodban a beállításokat: iratkozz fel akár bér alapú hírlevélre, az Álommunkahely funkcióval pedig rögzítheted, ha van olyan cég, akinek a hirdetései különösen érdekesek számodra!

Töltsd fel önéletrajzodat folyamatosan bővülő CV-adatbázisukba és nyerj akár bruttó 2 Millió forintot!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

 Magyar Péterről ír a Spiegel: 2010 óta példátlan helyzet alakult ki

Magyar Péterről ír a Spiegel: 2010 óta példátlan helyzet alakult ki

Mit látott a Spiegel újságírója Magyarországon?

Szijjártó Péter mondott egy csomó számot

Szijjártó Péter mondott egy csomó számot

25 ezer állás jön létre a kínai beruházások révén.

Üzemanyag: újra bevezeti a kormány az ársapkát ?

Üzemanyag: újra bevezeti a kormány az ársapkát ?

Beavatkozásra van szükség Nagy Márton szerint.

Mire lehet elég az Ukrajnának nyújtandó új amerikai segélycsomag?

Mire lehet elég az Ukrajnának nyújtandó új amerikai segélycsomag?

A segélycsommaggal kapcsolatos kétségeket James David Vance ohiói republikánus szenátor fejtette ki, még a kongresszusi szavazás előtt.

© 2024 (v2.202102)