A Te erkélyed felkészült már a nyárra? – Nyugi, még nem vagy elkésve!

Igen, valóban érdemes a nyári szezon előtt felfrissíteni a kerti bútorokat és gondoskodni a megfelelő kiegészítőkről annak érdekében, hogy egész évben élvezhesd a szabadtéri környezetet. A megfelelő kerti bútorokkal könnyedén átalakíthatod az erkélyed étkezővé, olvasósarokká vagy egy csábító kuckóvá.

Amikor kiválasztod a terasz bútorait, néhány dolgot érdemes figyelembe venned. Először is, gondolj a terasz méretére és azokra a tevékenységekre, amelyeket itt szeretnél végezni. Ezután válassz olyan bútorokat, amelyek a rendelkezésre álló területhez illeszkednek, és kényelmesek a használat szempontjából.

Az egyszerűség ereje

Budapest XIV. kerületében egy rendezett, 52 nm-es otthon erkélye kiváló módon került kialakításra. A kevesebb néha több. Teraszukat egyszerű fa székekkel, kis dísznövénnyel és csupán két mintás párnával dobták fel, ami még abszolút az egyszerű és letisztult kategóriába sorolható.

Pazar panoráma

Habár a panorámára nem minden esetben van ráhatásunk, ettől függetlenül mindenki jobban érzi magát, ha a teraszáról olyan kilátásban lehet része, ami nap mint nap motiváló és energikus érzést nyújt. Szintén a XIV. kerületből hoztunk egy lakást, ahonnan pazar kilátás nyílik a lakópark belső udvarára. Az ingatlan 71 nm, és nem csak a terasza gyönyörű, de a belső terei is.

Színes kiegészítők

A nyár közeledtével nem lehet nemet mondani a színes kiegészítőkre, igaz ez a teraszunk berendezésénél is, mint pl. a párnák, színes székek vagy dohányzóasztal. Hiszen ezek a kiegészítők nemcsak kényelmet, hanem védelmet is nyújthatnak. Válassz olyan anyagokat, amelyek vízállóak és UV-védettek, hogy hosszú távon is megőrizzék szépségüket. Szegeden gyönyörű kis erkélyre bukkantunk, ahol jól kombinálták a színeket és a bútorokat egyaránt.

Hangulatfokozó kellékek

Az, hogy a teraszunk vagy alapjában véve az otthonunk milyen hangulatot kölcsönöz számunkra nap mint nap, talán az egyik legfontosabb kérdés. Nem szabad, hogy sötét, nyomasztó környezetben éljük a mindennapjainkat. Hasznosak lehetnek erre az esetre a hangulatfokozó kellékek, ilyenek lehetnek például a növények, egy-egy illatgyertya, a színes kiegészítők, vagy akár a kényelmes párnák és a takarók is. Budapest VIII. kerületében egy gyönyörű otthonra mind igazak ezek a jellemzők, sőt az érzetet még műfűvel is fokozták, ami igazán természetközeli érzést nyújthat.

Növények

A növények talán az egyik legfontosabb kiegészítői az otthonunknak és a teraszunknak egyaránt. A legjobb, ha élő növényekkel dobjuk fel a környezetünket, hiszen ezek nem csak plusz oxigént nyújtanak számunkra, de sokkal szebben tündökölnek, mint egy mű növény. Ebben a budapesti, IX. kerületi otthonban pont így gondolkoztak és rengeteg növénnyel árasztották el a teraszukat, ami igencsak dekoratív látványt kelt.

Végül, ne feledkezz meg a bútorok rendszeres karbantartásáról és védelméről sem! Fedd el vagy tárold a bútorokat az esős vagy hideg időszakokban, és tisztítsd meg őket rendszeresen, hiszen ezzel hosszabb élettartamot biztosíthatsz számukra.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi is az a Mere? A németek is vásárolnak náluk

Mi is az a Mere? A németek is vásárolnak náluk

Orosz üzletlánc Magyarországon? Na, ezt sem tudta volna senki elképzelni, mondjuk harminc évvel ezelőtt.

Orbán Viktor békéje is füstbe mehet a washingtoni fordulattal, Zelenszkij újabb dolgot tilt meg katonáinak

Orbán Viktor békéje is füstbe mehet a washingtoni fordulattal, Zelenszkij újabb dolgot tilt meg katonáinak

Az amerikai fegyverszállítmányok állítólag már európai raktárakban várják, hogy útnak indulhassanak Ukrajnába.

Ömlik az orosz gáz Európába, ki nem találná, ki az egyik fő vásárlója

Ömlik az orosz gáz Európába, ki nem találná, ki az egyik fő vásárlója

Rekordot döntött a Török Áramlat áprilisban.

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

© 2024 (v2.202102)