Otthontérkép Magazin

Sok a szép ház Esztergom környékén

63810584 - cute pet sitting by new house with packed things on background

Patak partján fekvő szaunás, úszómedencés családi házat, örökpanorámás, különleges kerttel rendelkező álomotthont is találtunk az Esztergom környéki házak mustráján. A környék az ország egyik legszebb vidéke horgásztavakkal, festői túraútvonalakkal, no meg persze a Dunakanyarral.

Esztergom környéke az ország egyik legszebb vidéke: nem csak a Dunakanyar, Tatabánya nevezetességei – köztük a Turul-emlékmű, a Gyémánt gyógyfürdő -, hanem a tatai Fényes Tanösvény, az arborétum és az esztergomi Bazilika is vonzza ide az embereket. Turistákat és lakosokat egyaránt.

Munkalehetőségből sincs hiány a környéken, az ingatlanárak viszont még elmaradnak a budapestiektől és a főváros közvetlen agglomerációjában mérttől. Úgyhogy a természeti és kulturális szépségek mellett már csak ezért is megéri errefelé nézelődni.

Végigböngésztük a 40 és 50 millió forint között kínált családi házakat, és mutatunk néhány igazán megkapó ajánlatot. Komárom-Esztergom megyében egyébként 2016-ban 178 ezer forint volt a lakóingatlanok kínálati ára, az átlagos bérleti díj pedig – azok kedvéért, akik befektetésben gondolkodnak – 1400 forint volt négyzetméterenként.

A Gerecse nyugalmas kis völgyében, Mogyorósbányán 45 millió forintért hirdetik ezt az 5 + 2 félszobás kiváló állapotban lévő, közel 300 négyzetméteres családi házat.

Kattints a képre még több fotóért!

A település Budapesttől 48, Esztergomtól 14 kilométerre található, a túrázás és a kerékpározás szerelmesei számára fontos lehet, hogy az országos Kék-túra útvonalán fekszik. Nem csak a Duna, hanem kedvelt horgásztavak is vannak a közelben.

Kattints a képre még több fotóért!

A ház kétgenerációnak is alkalmas, duplakomfortos, beltéri fűtött úszómedencés, szaunás. Közelében óvoda, iskola, orvosi rendelő, buszmegálló és élelmiszerüzlet is található. A majdnem ezer négyzetméteres telek végében patak folyik, azon túl erdő kezdődik. Az épületet és a garázst riasztórendszer védi, a kapu és a garázsajtó távműködtetésű.

Esztergomban a Szamárhegyen található ez a mediterrán stílusú, 130 négyzetméteres ház, amit 52,99 millióért hirdetnek. Tervező által megálmodott 1200 négyzetméteres parkosított kert tartozik hozzá örökpanorámával nem csak a Szamár-, hanem a Sípoló-hegyre is.

Kattints a képre még több fotóért!

Online kamerarendszer, riasztó, biztonsági zárak, kandalló, klíma, automata biztonsági garázskapu, fűtött garázs, sziklakert, Leiland-ciprusok, fúrt kút és játszótér is sorakozik az extrák listáján.

41 millió forint az irányára ennek a szintén esztergomi, felújított 5 szobás háznak. Az ingatlan az északi városrészben található, és 4 lakásból áll, felső szintjén egy 50 négyzetméteres terasszal.

Kattints a képre még több fotóért!

Új a tető, a külső szigetelés és cserélték a nyílászárókat is. A ház több generációnak, vagy a jelenlegi állapotában, azaz több lakás hasznosításával befektetésként is kiváló lehet.