Otthontérkép Magazin

Így varázsolhatod újjá a lakásod a legkedvezőbb kölcsönnel, kockázat nélkül

lakáshitel

hitel

Ahogy arról nemrégiben írtunk, ma már nem kell feltétlenül jelzáloghitelt felvenned, ha nagyobb összegű kölcsönt szeretnél az otthonod bővítéséhez, korszerűsítéséhez vagy felújításához. A Bank360 most azt is megnézte, melyek azok a hiteltermékek, amelyeket a legkedvezőbb feltételek mellett vehetsz fel.

hitel

Ha lakásfelújításról beszélünk, ma már nem kell kizárólag jelzáloghitelre gondolnod. Nemrég számoltunk be róla: ma már egyre több olyan pénzintézet van, amelyeknél akár 10 millió forintos személyi kölcsönt is felvehetsz szabad felhasználással. Ez már csak azért is jó hír a felújítás előtt állóknak, mert a bankok eddig nem kínáltak ilyen magas hitelösszeget, ráadásul a szabad felhasználás miatt gyakorlatilag arra költheted ezt a pénzt, amire csak akarod. A személyi kölcsön előnye a jelzáloghitellel szemben továbbá, hogy sokkal könnyebben igényelheted: nincs szükség önerőre és fedezetre, mindössze rendszeres jövedelmet kell igazolnod a banknak.

Mit érdemes választani?

Ha személyi kölcsön felvételét tervezed, érdemes alaposan utánanézned a kínálatnak, hiszen több százezer forintos különbség is lehet a hitelek között. A Bank360 szabad felhasználású személyi kölcsön kalkulátora alapján jelenleg ekkora összegnél az Erste Most Extra lehet a legjobb választás, ha jövedelmed eléri vagy meghaladja a havi nettó 250 000 forintot. 6 éves futamidővel a THM mindössze 7,64 százalék, a havi törlesztőrészlet pedig 170 442 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 12 386 224 forint.

De mi a helyzet, ha nincs ilyen magas fizetésed? Kicsit hosszabb, 8 éves futamidővel is érdemes az Erste Most személyi kölcsön mellett maradni a kedvező kamatozás miatt. A bank 11,93 százalékos THM-mel adja a 10 millió forintos hitelt, így a törlesztőrészlet 157 030 forint, míg a teljes visszafizetendő 15 194 080 forint lesz a futamidő lejártával.

A Bank360 kalkulációiból is látszik, hogy nem érdemes elsietned a hitelfelvételt. Hagyj elég időt a legjobb ajánlatok felkutatására, hiszen akár több százezer forintos különbségek is lehetnek a különböző hitelek között.

Több mint 10 millió forintra van szükséged? Válassz szabad felhasználású jelzáloghitelt és teremtsd meg azt az otthont, amit megálmodtál! A hitelválasztáshoz használd a Bank360 lakáshitel kalkulátorát, hiszen az ajánlatok között milliós eltérések is lehetnek!(X)

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.