Otthontérkép Magazin

Egyre több az új társasház a Dagály Sétány környékén

Ma már nem vitás, hogy a XIII. kerület óriási változásokon ment keresztül az elmúlt években. Először irodaházak jelentek meg az Árpád híd pesti hídfőjénél, kiépült a Váci úti irodafolyosó, majd egyre több lakópark valósult meg a kerületben. A 2017-es vizes világbajnokságra felépült a Duna Aréna és megújult a Dagály fürdő, valamint elkészült a fürdőt és az irodafolyosót összekötő Dagály Sétány is.

Napról-napra új lakóparkok bukkannak fel az Árpád híd metrómegálló környékén, melyek közül a Váci út és a Népfürdő utca között épülők a legexkluzívabbak, sétatávolságra a Duna-parttól és a Margit-szigettől.

Itt, közvetlenül a Dagály Sétány mellett épül a négy ütemben megvalósuló, 450 lakásból álló Dagály Park is, mely formabontó, egyedi, különleges megjelenésével azonnal felhívja magára a figyelmet. A beruházás első ütemében 120 hatékony elrendezésű, 32 és 96 négyzetméter közötti alapterülettel rendelkező lakás épül, melyeknek nagy része két- és háromszobás, de találunk garzonlakásokat és nagyobb alapterületű négyszobás lakásokat is.

A lakásokat tágas, élhető terek, optimális tájolás jellemzi, fenntartásukat modern műszaki megoldások teszik gazdaságossá. Az épület kiváló hőtechnikai értékkel bír, a mennyezeti hűtést-fűtést hőszivattyúk biztosítják, a szobák többségében egyedi szabályozással. A gépkocsik elhelyezésére a mélygarázsban és a földszinten kialakuló zárt teremgarázsban lesz lehetőség, ugyanitt kapnak helyet az átlagosan 3 nm nagyságú tárolók is.

Az OTP Ingatlan beruházásában megvalósuló fejlesztés dinamikusan fejlődő környezetben, új építésű lakóházak és irodaépületek között épül, mindössze 300 méterre a 115-ös busz Karikás Frigyes utcai megállójától, és sétatávolságra az M3 metró Forgách utcai megállójától és a 15-ös busz Dagály fürdő megállójától.

Foglalóként 10%-ot, a szerkezetkész állapot elérésekor 40%-ot, 2019. október 15-ig 45%-ot, a birtokba adáskor pedig 5%-ot kell fizetni. Ettől ugyan el lehet térni, de azok számára, akik tartják a fenti ütemezést, a beruházó bruttó árgaranciát biztosít.

A cikk megjelenését támogatta az OTP Ingatlan.