Otthontérkép Magazin

Válogass a stílusok között, találd meg az igazit! 2. rész

A stílusok, ábrándozások közepette, folytatjuk az első válogatásunkat. Ebben a bejegyzésben további stílus típusokat sorakoztatjuk fel, remélve, hogy az első rész segített tisztábban látni ezeket és a mostaniban is felfedezhetünk számunkra tetszetős kialakításokat. Szerezz inspirációt!

Kezdjük is a válogatást!

Skandináv

Lakberendezéskor olyan elemeket használnak fel, amik szimplaságukban és visszafogott ízlésükben mégis művészi alkotásként néznek ki. A fehér árnyalatokat hangsúlyozza a fa, a műanyag, az alumínium és az acél kiegészítők, de a deszka padló is. A tágas terek, természetes fények és néhány kiegészítő jellemzi ezt a stílust. Az alábbi II. kerületi lakás ebben ragyog!

Tradicionális

Ez a stílus pazar klasszikus bútordarabokat vonultat fel, amik bőséges dekorációs elemekkel egészülnek ki. Az ilyen stílusban berendezett otthonokban sötét, faragott bútordarabokat használnak, amiket a paletta gazdag színeivel dobnak fel. Nem félnek a különböző anyaghasználattól és a görbe vonalaktól. Újlipótvárosban is felfedeztünk egy ilyen klasszikus kialakítású ingatlant.

Átmeneti

A modern és a tradicionális stílusokból kölcsönöz. A bársonyos lakberendezés közé becsempésznek modern anyagokat, mint például az acélt, az üveget. A semleges színhasználat nagyon kellemes hangulatot teremt. Ebben a XIII. kerületi ingatlanban a stílus ötvözést szépen megoldották.

Francia vidéki stílus

Nagyon jellemzők a fa anyagból készült bútordarabok, amik piros, aranyozott és természetes anyagokkal, valamint kővel, téglával egészülnek ki. Jellemzően megjelennek egyedi porcelán készletek és az ágyterítők is, amik nehéz anyagokat takarnak.

Bohém

Ebben a stílusban berendezett ingatlanok, vintage bútordarabokat tartalmaznak, amelyeket világos kiegészítőkkel, rongyokkal és anyagokkal ruháznak fel.  Szívesen tesznek a földre párnákat, vagy egyéb kényelmes ülőhelyeket. A fantáziadús megoldások mindig jól jönnek! Ezeket alkalmazták ebben az V. kerületi lakásban!

Rusztikus

A természet ihlette stílus, nyers és be nem fejezett lakberendezési eszközöket használ, amelyeket legtöbbször fából vagy kőből készülnek. Dekorációs elemek szempontjából kedveltek a házon kívüliek felhasználása, de a boltíves plafon is, amely farudakkal díszített. Mostanában a rusztikus dizájnhoz modern elemeket és kiegészítőket is felhasználnak.

Vintage

A régi tárgyakat hasznosítjuk, színezzük át, amelyeket keverünk új elemekkel is. Annyit azért meg kell jegyezzünk, hogy nem minden tárgy használható fel újra. Minták és a motívumok csokra fedezhető fel, amik kiválóan mutatnak! Ami a színeket illeti, a paletta világosabbjait használják, amiket élénk színekkel variálják. Ha körülnézünk ebben a II. kerületi lakásban, minden térben felismerhetünk vintage elemeket.

Forrás: https://rocheledecorating.com.au és adorable-home.com