Otthontérkép Magazin

Frissen épülő kis lakások a fővárosi felsőoktatáshoz közel

VIII. kerületi lakóparkok

Lassan itt a ballagás és a szülőknek majd azon is kell gondolkodniuk, hogy az egyetemet vagy a főiskolát kezdő gyermekeik hová költözzenek. A legtöbb budapesti egyetemhez igen közel eső, mégis megfizethető árakkal operáló nyolcadik kerület lehet például az, ahol a vidékről érkező, tehetősebb szülők új építésű otthont találhatnak csemetéiknek. A Józsefvárosban ilyen új házakat találtunk.

Elsőnek a Baross Társasházat  érdemes kiemelni, amely a nagyon trendi Corvin Negyed szélén van, és igen színvonalas lakásokkal várja a vevőket.  A kiváló közlekedéssel megáldott Baross utcában levő épület szerencsére változatos alaprajzú otthonokat kínál. Az is jó hír, hogy a lakások többsége már el is kelt és rövidesen be is fejeződik az átadás. És a parkosított belső kert is csodás. A Corvin Negyed azt is jelenti, hogy a környéken üzletek (fedett bevásárlóközpont), éttermek, kávézok szép számmal találhatók, könnyen elérhetők az oktatási intézmények és a közlekedés is kiváló. Lehet még válogatni a lakások között, melyek 25,5 millió forinttól elérhetők. A képre kattintva a projekthez jutunk.

A fenti szempontok szerint a Homok Társasház szintén nagyon jó helyen van, mostanság megújult Mátyás tér és a II. János Pál pápa tér közelében. Ez utóbbin van megállója a 4-es metrónak, amellyel Kelenföld, az ottani pályadvar mindössze negyed óra! A korábban nem túl jó környék rehabilitációja folyamatosan zajlik, így az értéknövekedés gyors, nem csak a gyermekeknek jó vétel, hanem befektetésnek is egy-egy ilyen lakás. A Homok Társasházban kisebb és nagyobb garzon lakásokat találhatunk, amik minden mai igényt kielégítenek. Az otthonokat 23,5 millió forinttól vehetjük meg.

A aszintén józsefvárosi Tolnai társasház az első lakást keresőknek kis lakásokat kínálnak, a családosoknak pedig 3 és 4 szobásokat. Itt is a közelben van a Corvin Pláza és a lakások mellé tároló helyiségeket is vásárolhatunk.

Az új építés azért is előnyös, mert megkönnyítheti az életünket, nem kell felújításokra költeni, és értékőrzés szempontjából is sokkal biztosabb az új építés.

A cikk megjelenését a fenti társasházakat forgalmazó iroda támogatta.