Otthontérkép Magazin

Ezek nem hiányozhatnak a konyhádból, ha most szeretnéd eladni a lakásod

 

Mutatjuk a legnépszerűbb elemeket, amelyeket az utóbbi időben felújított konyhákba nagyon sokan kértek.

Kép forrása: pixabay.com

Konyhasziget

Mindenki álma egy konyhasziget, ami plusz munkafelületet, tárolóhelyet, sőt még esetleg ülőhelyet i biztosít, de nem minden konyhában valósítható meg kompromisszumok nélkül. Ahol nincs elég hely, ott szóba jöhet egy extra keskeny, vagy egy egészen pici konyhasziget is, hiszen mi értelme a nagy munkafelületnek, ha nem tudunk körülötte közlekedni. Ezeken kívül esélyesek még a félszigetek vagy a bárhova tolható zsúrkocsik, amik ideiglenes szigetként funkcionálhatnak a legkisebb konyhákban.

Kép forrása: houzz.com

Nagy egymedencés mosogató

Ma már szinte mindenkinek van mosogatógépe, így két medencés mosogató nem indokolt, az egyetlen medencés mosogatókból viszont népszerűek a nagyobb méretűek. Az ok egyszerű: általában pont a legnagyobb edények nem férnek be már a végén bepakoláskor a mosogatógépbe, ezeket pedig jóval egyszerűbb egy nagyobb mosogatóban elmosni kézzel.

Ebbe a VI. kerületi lakásba is ilyen mosogató került.

Még több képért kattintson a fotóra!

Több munkafelület

A több munkafelület könnyen biztosítható egy szigettel, ám egy kis konyhában, ahol ez nem oldható meg, a munkafelület és a tárolóhely sokszor egymás rovására mennek. Ha több munkafelületet szeretnénk, felejtsük el a magasszekrényeket és inkább kizárólag külön alsó és felső szekrényekben gondolkozzunk, extra tárolóhelyet pedig inkább dupla sor felső szekrénnyel próbáljunk biztosítani, ahogyan ebben az V. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Több tárolóhely

És akkor el is érkeztünk a másik problémához. Több tárolóhelyet elsősorban úgy tudunk biztosítani, ha van egy kamránk, ha nincs helyünk egy különálló kamrához, már az is jó, ha egy nagy beépített szekrényünk van erre a célra, tolóajtókkal, ha ehhez is túl kicsi a konyhánk, akkor egy kamraszekrény is megoldás lehet, amiből a fiókos megoldás a legpraktikusabb.

Képek forrása: houzz.com

Étkezési lehetőség a konyhában

Akiknek különálló étkezőjük és konyhájuk van, azok számára is fontosabb volt az utóbbi időben, hogy legyen egy étkezőasztal a konyhában is a hétköznapi étkezésekhez, amikor nem várunk vendégeket. Ha egy étkezőasztal nem, de egy konyhasziget vagy félsziget elfér, akkor bárszékekkel ez is népszerű megoldás. Amerikai konyhás nappalik esetében ennek kisebb a jelentősége, de még így is sokan igénylik, hogy az étkezőasztalon kívül legyen egy étkezőpult vagy reggelizősarok a konyhában.

Ennek a XII. kerületi lakásnak az amerikai konyhás nappalijában jól elkülönülnek az egyes funkciók, a konyharészben a sziget biztosít plusz étkezési lehetőséget.

Még több képért kattintson a fotóra!

Szabadon álló munkafelületek

A nagy munkafelületeken kívül elvárás a legtöbb vevő részéről, hogy ezek a munkafelületek szabadok is legyenek, azaz minél több konyhai kisgépet, szedőkanalakat, késtartót, fűszertartót el lehessen tüntetni a konyhapultról. A konyhai kisgépeknek legjobb egy konyhagép garázs, míg a többi mehet a direkt erre a célra kialakított felső fiókokba vagy a tűzhely mellet lévő keskeny, kihúzhatós tárolóba.

Képek forrása: houzz.com

Szemetesek komposzt és újrahasznosítható hulladék részére

Egyre többen gondolkoznak zölden, és szeretnék a hulladékot szelektíven gyűjteni, ehhez pedig több szemetesre, sőt egy komplett rendszerre van szükség, hogy a hulladékot könnyebb legyen szelektálni.

Képek forrása: pinterest.com