Otthontérkép Magazin

Balaton: bonts vitorlát a keleti parton, Kenesén!

Balaton rajongók közt állandó vita, hogy az északi vagy a déli part a jobb. Míg az északi part hívei azzal érvelnek, hogy a déli partban csak egy jó van: a kilátás az északira, addig a déli part híveitől nem lehet elvenni azt az érvet, hogy bizony a déli part minden települése könnyedén megközelíthető autópályáról.

És persze még sorolhatnánk, hogy a déli part jó a kisgyerekesnek, mert alacsony a vízszint, az északin viszont hegyek is vannak, persze jó borokkal. De mielőtt eldöntenénk ezt a vitát érdemes figyelmet fordítanunk a keleti partra, ami csak egy rövidebb szakasz, de Budapesthez kétségtelenül az itt található települések esnek a legközelebb.

Közülük is kiemelkedik Balatonkenese, a Balaton Keleti Kapuja, ami nemcsak közel van az autópályához, de itt már elég mély a víz, így ez a város a vitorlázók egyik kedvenc települése, és itt található a Balaton egyik legexkluzívabb és egyik legnagyobb kikötője is.

Ha valahol, akkor tehát Balatonkenesén biztosan érdemes nyaralni, nyaralóingatlant vásárolni, pénzünket ingatlanba fektetni. Akár saját részre, akár befektetés céljából vásárolunk, az ingatlan kiválasztásánál az egyik elsődleges szempont mindenképpen az elhelyezkedés, így a vízpart közeli, ugyanakkor a központban elhelyezkedő ingatlanok mindenképp előnyt élveznek.

Ha mindezek mellett a minőségi kivitelezés és a parkos környezet is fontos számunkra, akkor érdemes a Prémium Residence Kenese – liget lakóparkban vásárolnunk, ami a Balatonkenese Marina Port kikötőtől 250 méterre helyezkedik el, és mindössze a Balatoni út választja el a parti sávtól. A lakások 8 db különálló, 9-17 lakásos villaházban helyezkednek el és további 30 lakás kap helyet az ingatlanon álló, tradicionális, teljeskörűen felújított főépületben (Bakter Ház).

A Prémium Residence Kenese – liget lakópark egy több, mint 2 hektáros területen helyezkedik el, amire a szellős beépítés jellemző, és a lakások mindegyike nagyméretű terasszal is rendelkezik. A villaházak földszintjén 2 lakás, az emeleti szinteken szintenként 4 lakás, a legfelső, penthouse szinten pedig 3 lakás kap helyet, melyek közül kettő balatoni panorámás és össze is nyitható. A lakások minimum 2 hálószobásak, a penthouse lakások esetén van lehetőség 3-4 hálószobás kialakításra.

A projekt egyik rendkívüli előnye más projektekkel szemben, hogy a lakások egyedi hőszivattyús hűtéssel és fűtéssel, melegvíz ellátással, egyedi mérőórákkal rendelkeznek, illetve wifi is lesz minden lakásban.

A villaházak földszintjén zárt gépkocsibeállók is helyet kapnak, ezen kívül minden lakáshoz lesz telken belüli parkolási lehetőség.

 

 

Az épületek elhelyezése igazodik a változatos terepszinthez, így az egymást követő villaházak egy-egy szinttel magasabbak az előttük lévőnél, egyedi panorámát biztosítva a lakásokból.

Minden épületben a legkorszerűbb KONE felvonók biztosítják az akadálymentes közlekedést, az épületek prémium minőségű, többrétegű falazattal, kiváló hő- és hangszigetelésű szerkezettel, 3 rétegű üvegezéssel ellátott, hőszigetelt nyílászárókkal épülnek.

A kiváló minőségre garancia a beruházó korábbi projektje, a csopaki Prémium Residence 72 lakásos lakópark, melynek építése során szerzett tapasztalatait a fejlesztő itt is fel szeretné használni. Így a Prémium Residence Kenese – liget projekt épületei a csopaki épületek továbbfejlesztett változatai lesznek.

A cikk megjelenését a Prémium Residence Kenese – liget projekt fejlesztője támogatta.