Otthontérkép Magazin

Lélegzetelállítóan szép penthouse lakásokat mutatunk!

Az elmúlt évben a korábbinál is jobban megnőtt az érdeklődés az erkélyes, teraszos lakások iránt, közöttük a luxus kategóriát pedig vitathatatlanul a penthouse lakások képviselik. Ezek közül mutatjuk most a legszebbeket az országból.

Autóbeállókkal és teljes berendezéssel a Pünkösdfürdő utcán

A III. kerületben, Csillaghegy és Békásmegyer határán, a Pünkösdfürdő utcában, egy 2008-ban épült ház tetején helyezkedik el ez a csodás panorámájú lakás. Az ingatlant a nagy terasz L-alakban öleli körbe, de tartozik hozzá még egy erkély is. A lakás amerikai konyhás nappalival és 2 hálószobával rendelkezik, a nappaliból az erkélyre és a teraszra is kiléphetünk, a teraszra néz még a konyha és az egyik hálószoba 2 ablaka is. A lakás ára a teljes bútorzatot és a teremgarázsban 2 autóbeálló valamint egy tároló árát is tartalmazza.

Nagy lakás még nagyobb terasszal a XIII. kerületben

A XIII. kerületi Jász utcában, egy 2018-ban átadott társasház legfelső, 5. emeletén található ez a 80 nm-es lakás, melyhez 90 nm-es L-alakú terasz tartozik. Az ingatlan nappali + 2 hálószobával, 2 fürdőszobával, gardróbbal rendelkezik, fűtését hőszivattyús rendszer, hűtését fan-coil hűtő-fűtő klímák biztosítják. A teraszról a budai hegyekre és Angyalföld kertvárosi részére nyílik kilátás.

Minden oldalról terasz Székesfehérváron

Bár a penthouse lakásokra jellemző, hogy legalább két oldalról határolja őket terasz, az azért ritka, hogy egy ilyen ingatlan 4 oldalról is teraszkapcsolatos legyen. Márpedig ezt a székesfehérvári lakást tényleg mind a 4 oldalról terasz határolja és a mosdó és a háztartási helyiség kivételével nincs olyan helyisége, amiről ne lehetne kilépni vagy legalább kinézni valamelyik teraszra.

A legnagyobb, U-alakú terasz az amerikai konyhás nappalit öleli körbe és ki lehet lépni rá a konyhából, az étkezőből és a nappaliból, sőt még a saját gardróbbal és fürdőszobával rendelkező hálószobából is. A másik, L-alakú terasz egy másik hálószobából és a közös fürdőszobából közelíthető meg, de ide néznek a harmadik hálószoba ablakai is. Az ingatlanhoz tartozik még egy egészen kicsi terasz is, mely kizárólag a fürdőszobás, gardróbos hálószobához tartozik. A legnagyobb teraszon egy jakuzzi is helyet kapott, és a lift egyenesen az előszobában áll meg, csakúgy, mint az igazi penthouse-okban.


Saját zöld terület a város tetején

A VI. kerületben található ez a belső kétszintes, egyedi, luxus, design lakás, aminek a tetején egy négy oldalra panorámás zöld tetőterasz található. A tetőteraszról csodás kilátás tárul a bazilikára, de ugyanezt a látvány élvezhetjük az első emeleti nappali panorámaablakán keresztül is.