Otthontérkép Magazin

Válassz vízparti új otthont a fővárosban vagy a Balaton-parton!

Mindannyian álmodoztunk már egy vízparti otthonról, hiszen ki ne szeretne, gyönyörű panorámára és a víz látványára ébredni minden reggel?! Vízpartot azonban nem csak nyaralóvásárláskor választhatunk, a fővárosban épp úgy lehet egy Duna-parti álomotthonunk, mint a Balatonon.  Ha pedig új építésű ingatlant választunk nem csak gyönyörű környezetet, hanem egyúttal modern minőségi új otthont is kapunk. Mai válogatásunkba ilyen új építésű projekteket gyűjtöttünk össze a Duna-partról, a Törökbálinti-tó partjáról és természetesen a Balatonról!

A XIII. kerületi Duna-parton több projekt is épül jelenleg, melyek jobbnál jobb lehetőségeket kínálnak. Elsőként itt van a Foka-öböl és a Rákos-patak ölelésében épülő Danubio lakópark, amely már idén nyáron elkészül. A változatos méretű és elrendezésű lakások mindegyikéhez kapcsolódnak teraszok, melyekről gyönyörű panoráma tárul a Dunára. A lélegzetelállítóan szép panoráma és a gyönyörű vízparti környezet mellett a lakópark külső kialakítása is figyelemre méltó, luxus óceánjárókra emlékeztető formája egyedülálló a Dunaparti projektek között. A lakópark közvetlen közelében kialakított Dunaparti plázs és a néhány perces sétányira található Rákos-patak egyaránt remek kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Szintén a XIII. kerületi Duna-part közelében épül a kerület legnagyobb vízparti beruházása, a Duna Terasz Grande is, a hajókikötőtől mindössze egy utcányira. A környék előnye, hogy a vízpart mellett a belváros is kellő közelségben van ahhoz, hogy gyors és egyszerű legyen a mindennapi munkába járás. A projekt minden lakásához tartozik erkély vagy nagyobb terasz, illetve közös használatú közösségi jóga-, grill- és napozóterasz áll majd a lakók rendelkezésére. A belső kertekben WiFi, okospad szolgálja a kényelmet a gyermekek számára pedig játszóteret létesítenek. A Duna Terasz Grande lakásai egytől egyig okosotthon rendszerrel felszereltek, így a lakóknak maximális kényelembe lesz része.

Image: 74000536, A Kopaszi-gát és az új városrész, a Budapart 2020.11.30-án., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A budai oldal is bővelkedik a jobbnál jobb vízparti projektekben. A Kopaszi-gát szomszédságában épülő BudaPart projekt keretein belül például új városnegyed épül, ahol az irodák mellett elképesztően szép modern vízparti otthonokat is kínálnak. A Lágymányosi öböl partján épülő otthonok smart home rendszerrel és igény szerint mennyezetfűtés és hűtéssel nyújtanak kiemelkedő komfortot a leendő lakók számára. A Duna közelsége, Újbuda kiváló közlekedési kapcsolatai és a környezetkímélő modern megoldások teszik kivételessé a BudaPart lakásait.

A fővárostól kissé eltávolodva, ugyanakkor annak vonzáskörzetében épült a Tópark ‘Be My City’ lakópark, mely egészen egyedülálló projekt eredménye. A lakópark az úgynevezett város a városban kialakításának köszönhetően, új minivárost hozott létre a Törökbálinti tó partján.  A Tópark Kelenföldről autóval és tömegközlekedéssel is gyorsan megközelíthető. A város a városban jellegnek köszönhetően a gyönyörű lakókörnyezet mellett, minden a mindennapokhoz szükséges szolgáltatás otthona közvetlen közelében elérhető, legyen szó oktatási intézményekről, üzletekről vagy sportolási lehetőségekről.

Ha a vízparti projekteket vesszük sorra természetesen a Balaton sem maradhat ki, így innen is hoztunk két projektet, méghozzá Balatonföldvárról és Balatonlelléről.

A déli part egyik legnépszerűbb célpontja Balatonföldvár, itt épül a figyelemre méltó Mistral Reisdence, a Kvassay sétány közvetlen közelében A hamarosan átadásra kész 56 lakásos társasház 1-5 szobás lakásokat kínál, melyekhez impozáns méretű teraszok, a földszintiekhez pedig saját kertrész kapcsolódik. A lakóparktól egy karnyújtásnyira van a sétány, a strand és a déli part legnagyobb kikötője.

Balatonlellén a volt SZOT üdülő helyén épül a Napfény Resort társasház 50 lakással, gyönyörű panorámával a Balatonra.  A társasház kínálatában 48 nm-es 2 szobás lakástól, az épületek legfelső szintjén lévő, akár 288 nm-es, 4 szobás penthouse lakásokig válogathatnak az érdeklődők. Az épületegyüttes már nyáron költözhető, így aki idejében lecsap egyre már idén élvezheti saját teraszáról a lenyűgöző balatoni panorámát. A Napfény Resort közvetlenül kapcsolódik a strandhoz, ráadásul az udvaron egy látványos kültéri medence is helyet kap majd.