Otthontérkép Magazin

Ilyen a könnyen megközelíthető, csendes külvárosi idill

Sokan választják otthonuknak Budapest külvárosát, hiszen a csomópontok egyszerűen megközelíthetőek, mégis csendes környéken élvezhetik a lakók a mindennapjaikat, a város zajától távol. Mai cikkünkben egy ilyen családi házat mutatunk be a XVI. kerületben.

Árpádföldön, csendes, idilli helyen található ez az 5 szobás ingatlan, ami a HÉV-től kényelmes távolságra helyezkedik el, hiszen azt gyalogosan 7-9 perc alatt meg lehet közelíteni. Tömegközlekedéssel az Örs vezér terére körülbelül 30-35 perc alatt eljuthat, és az M0-ás és M3-as autópályák is könnyen elérhető távolságra vannak.

A megvételre kínált családi ház saroktelken, összesen 1000 négyzetméteren helyezkedik el. A széles utcák miatt a szomszédok nagyobb távolságra vannak az ingatlantól. A kertben a magasra és sűrűn nőtt fák, illetve növények árnyékossá teszik a telket, ami általuk az utcafront felől is zárt, ez hozzájárul a magánszféra megtartásához.

A 102 négyzetméteres földszinten van egy hálószoba, közlekedő tér, nappali, konyha, kamra, tágas fürdőszoba és külön toalett. A nappalinak és a konyhának is van 1-1 kijárata a közös fedett teraszra.  A 100 négyzetméteres emelet magába foglal 2 szobát, előteret, nappalit, erkélyt, fürdőszobát toalettel és egy étkezős konyhát.


A 2 emeletes ingatlanhoz egy szuterén is tartozik, amely a ház alatt teljes egészében nagy belmagassággal épült. Itt kapott helyet a fűtést ellátó gázkazán, ami így a lakó területektől teljesen biztonságos távolságban található. Emellett itt helyezkedik el még egy kétállásos garázs tárolóval együtt, egy külön tároló és egy mosókonyha is.

Az erős szerkezetű épület 1996-98 között épült, és jelenleg két generáció együttélését biztosítja. Erre a tulajdonosok egy egyszerű megoldást találtak: a földszinti zárt előtérből nyíló, lépcsőfeljárónak tervezett részt könnyű szerkezetű falazattal és ajtóval beépítették a lépcső tetején. Ezáltal a földszinti előtérből nyílik a lenti lakás bejárata és az emeleti lakás feljárója is. Így ha Ön is olyan házat keres, ahol két család is kényelmesen élhet együtt, de mégis külön, akkor megtalálta a megfelelőt. Azonban azoknak is tökéletes választás, akik teljes mértékben egyben használnák a házat.

A cikk az ingatlan értékesítőjének támogatásával készült.