Otthontérkép Magazin

Élj úgy, mintha mindennap a tengerparton nyaralnál!

Tengerparti szálloda Budapesten? Nos, természetesen nem létezik, de olyan lakóépület, ami ezt az életérzést nyújtja igen! Mai cikkünkben egy olyan Duna-parti beruházást mutatunk be, ahol mindennap úgy érezhetjük, mintha a tengerparton nyaralnánk.

Az elmúlt másfél évben sok mindenről le kellett mondanunk, ezek közé tartoznak például a külföldi utazások is. Az otthonunk fejlesztése azonban felértékelődött, így sokan ma már olyan projektekben keresnek új lakást, ahol a kikapcsolódás olyan szinten biztosított, mint egy exkluzív üdülőhely szállodájában. Ennek megteremtésében természetesen fontos szerepet játszik a helyszínválasztás és maga az épület is.

Budapesten, a Duna-partján Vizafogó városrész került most a lakásfejlesztések fókuszába, hiszen ez az egyetlen olyan Duna-parti terület, ami még beépítetlen, természetközeli, ugyanakkor rendkívül közel van a belvároshoz, a Váci úti irodafolyosóhoz és minden fontos, a mindennapi élethez szükséges szolgáltatás is megtalálható a közvetlen közelben.

Itt, az egyik Dunához közeli telken épül most a Blu lakópark, amely már egyedi homlokzatával, tájolásával is a tengerparti szállodákra emlékeztet. Ehhez természetesen nélkülözhetetlenek a minden lakáshoz kapcsolódó, nagy teraszok, melyek mélysége a 2-3 métert is elérheti. Ugyanakkor a Duna – mint természetes szélcsatorna – szomszédságában mégis szélvédettek, hiszen részben loggiás, részben erkélyes kialakítást kaptak. A nagy teraszok sokkal több lehetőséget biztosítanak a bútorozásra, a szabadban tartózkodásra, így akár a lakások második nappalijaként is funkcionálhatnak.

Mindemellett a legfelső szinten elhelyezkedő lakások privát tetőteraszokat is kapnak. A társasházak lapostetői korábban városi hőszigetekként jelentek meg a nagyvárosokban, a Blu tetején azonban a zöld, párolgó felszínt biztosító tetőkertek és a részben animált, lakott tetőteraszok életet adnak a régebben csak technológiai területként kezelt tetőfelületnek, ahonnan természetesen a Dunára és a budai hegyekre néző csodás panorámát is élvezhetik a lakók.

Ugyanakkor az épület külső frontjain elhelyezkedő lakások tájolásánál is fő szempont volt, hogy a legtöbb lakásból a Dunára és a budai hegyekre nyíljon panoráma, a többi lakás pedig a 3000 nm-es belső parkra néz, ahol a gyönyörű növények mellett medencék és egy wellness részleg is helyet kap, csakúgy, mint egy szállodában.

A csak a lakók által használt belső kert medencéi a piacon szokásos méreteket jelentősen meghaladják, így a felnőttek számára készülő medence valóban alkalmas úszásra, míg a gyermekmedence biztonságos kikapcsolódási lehetőséget kínál. Az épületek pozícionálásánál pedig nemcsak arra figyeltek, hogy a lakások, hanem arra is, hogy a kert is kellően benapozott legyen.

A belső terek pedig semmivel sem maradnak el a külső kialakítástól, hiszen a mély erkélykonzolok megfelelő árnyékolást biztosítanak a legnagyobb melegben is, ugyanakkor a nagy felületű külső nyílászáróknak köszönhetően kellő mennyiségű természetes fény jut a lakásokba, melyek mégsem melegszenek fel a nyílászárók falazattal azonos hőtechnikai értékének köszönhetően.


A Blu nemcsak a kiváló helyszín és az épület által járul hozzá a „mindennap nyaralás” életérzéshez, hanem számtalan szolgáltatással is, amelyek a wellness mellett a közösségi élményeket és a gyermekek élményeit is gazdagítják. Így egy közösségi tér is várja a lakókat és külön csocsó asztallal és videójáték sarokkal felszerelt Kölyökklub várja a gyerekeket. A közösségi terek akár kisebb családi események lebonyolítására is ideálisak. A közösségi irodában pedig megoldható az otthoni munkavégzés, a lakáson kívül, kiválóan felszerelt irodai környezetben. A Blu tehát biztosítja mindazt, amit az ideális otthon jelent, egy olyan otthon, ahol a mindennapi élethez, a kikapcsolódáshoz és a munkához is adott minden feltétel.

A Blu csodálatos épületét Fekete Lajos, a Lamro építésziroda tulajdonosa és vezető tervezője tervezte.

A cikk megjelenését a Blu fejlesztője támogatta.