Otthontérkép Magazin

Gyönyörű családi házak a Balaton déli partjáról

Sokan keresnek házakat a Balaton partján, nem csak nyaralás céljából, hanem állandó otthonnak is. Rengetegen szeretnének a magyar tenger közelében élni, és mindennapjaikat nyaralásként megélni. Mai cikkünkben a Balaton déli partján fekvő településekről mutatunk gyönyörű családi házakat.

Balatonlellén a boglári hegyhez közel fekszik ez a 2001-ben épült, 317 négyzetméteres családi ház. Fákkal övezett, csendes utcában található, a Virág strandtól mindössze 10 perces sétatávolságra. Az ingatlan 2020-ban felújításon esett át. A 7 szobás lakás földszintjén egy hálószoba, étkezős konyha, kamra, nappali, dolgozó sarok, mellékhelyiség, fürdőszoba és terasz van. A tetőtérben étkezős konyha, kamra, 2 hálószoba, erkély, fürdőszoba toalettel és egy külön mellékhelyiség kapott helyet. Az egyik itt található hálószobából juthatunk el egy nyolcszögletű toronyrészben kialakított télikertbe. A tetőtér hátsó részében 4 egymásból megközelíthető szoba került kialakításra, ami egy kis ráfordítással külön lakrésszé is alakítható. A ház végében még egy külön fűtött lakrész is készült, amiben egy teakonyhás szoba és fürdőszoba található, mellette saját garázzsal.

 

Zamárdi csendes, családias környezetében található ez a 2006-ban épült 4 szobás családi ház. A 200 négyzetméteres ingatlan földszintjén nappali, konyha-étkező, télikert, kamra, mellékhelyiség, fürdőszoba és mosókonyha található. Az emeletre érve 3 hálószobát, gardróbot, padlófűtéses fürdőszobát, külön mellékhelyiséget és két teraszt találunk. A ház helyiségei radiátoros fűtéssel, kandallóval és központi klímával ellátottak. A kertben egy 180 négyzetméteres feszített víztükrös medencét alakítottak ki, amit két hőszivattyú fűt. Mellette kerti grillező és konyha biztosítja a nyári társasági összejövetelek központját. Továbbá az udvaron egy különálló épületben egy háromállásos garázst is találunk. A csodás családi ház 1300 méterre fekszik a Balatontól.

 

Balatonlellén található ez a gyönyörű, 2021-ben felújított, 7 szobás családi ház. A 253 négyzetméteres ingatlan szintjei belső és külső lépcsőről is megközelíthetők, ezért vendégháznak, kétgenerációs családi háznak és nyaralónak is kiválóan alkalmas. A földszinten egy tágas nappali és egy mosókonyha kapott helyet. Az első emeleten étkező, konyha, nappali, hálószoba, mellékhelyiség, fürdőszoba és egy hatalmas erkély található, míg a második szinten 4 hálószoba, fürdőszoba és egy erkély van. A házban klíma, padlófűtés és kombi gázkazán biztosítja a megfelelő hőmérsékletet. Az ingatlanhoz tartozik továbbá egy dupla garázs, automata garázskapuval. A ház a teljes berendezéssel együtt azonnal költözhető.

Balatonkeresztúron a Balaton parttól 1600 méter távolságra található ez a 3+3 szobás, új építésű családi ház. Benne egy tágas nappali-konyha-étkező, hálószobák, fürdőszoba és dolgozószoba került kialakításra. A nappaliból kilépve egy fedett, térkövezett, 50 négyzetméteres teraszra érkezünk, ahol a friss levegőn iszogathatjuk a reggeli kávét, vagy fogadhatjuk nyáron a vacsoravendégeket. A forró nyári napokat pedig a nappaliban elhelyezett klíma segít elviselhetővé tenni. 2020-ban a háztető déli oldalára napaelem rendszer került felszerelésre, ami az egész ház áramszükségletét megtermeli. A telek gondozott, pázsittal és dísznövényekkel ültetett.