Otthontérkép Magazin

Meseszép balatoni családi házak 50 millió forint alatt

Lake Balaton with lots of sailboats from Tihany village in Hungary

Az elmúlt években nagy emelkedés történt az ingatlanárak terén. A legmagasabb árakat még mindig Budapesten, a főváros agglomerációjában és a Balaton-parti ingatlanoknál tapasztaljuk. Szerencsére még a Balaton-parton is akadnak olyan házak, melyeknek az áruk nem haladja meg a 100 milliót, sőt annak felét is épphogy elérik. Mai válogatásunkban 50 millió forint alatti, meseszép balatoni családi házakat mutatunk.

Siófokon található ez a 93 négyzetméteres családi ház. Az ingatlanban 3 hálószoba, egy tágas nappali, konyha és fürdőszoba kapott helyet. Az 1977-ben épült ház 2021-ben teljeskörű felújításon esett át, melynek alkalmával az elektromos hálózat és a vízvezeték rendszer korszerűsítése is megtörtént. Emellett a tető és az épület szigetelése is megvalósult. Az 532 négyzetméteres körbekerített kertben egy száraz, használható pince és melléképületek is megtalálhatóak. Továbbá riasztó és klíma is tartozik a házhoz.

Balatonkeresztúron fekszik ez az új építésű, 60 négyzetméteres családi ház. A könnyűszerkezetes ingatlanban egy kisebb és egy nagyobb hálószoba, amerikai konyhás nappali, fürdőszoba és mellékhelység kapott helyet. A ház kívülről szigetelt, a fűtés pedig elektromos és klíma is beszerelésre került. Az áram, a vezetékes víz és a csatorna be lett kötve, gáz az udvarban van. A 492 négyzetméteres telek rendezett, amelyen egy különálló garázs is található.

Balatonfenyves frekventált utcájában, a központhoz közel épült ez a 146 négyzetméteres családi ház. Az ingatlanban 4 szoba, amerikai konyhás nappali-étkező, 2 fürdőszoba, mosókonyha és egy kamra található. A ház az 1970-es években készült el, 2015-től pedig felújításokat végeztek rajta, melynek keretén belül új burkolatot kapott, megtörtént az elektromos- és a vízvezetékek cseréje, valamint új konyha és fürdőszobák kerültek kialakításra. A déli tájolású ingatlanhoz tartozik egy napos terasz és egy garázs is. A 220 négyzetméteres telekkel rendelkező ház fűtése a hidegburkolatos helyiségekben padlófűtéssel, a szobákban radiátorokon keresztül, gáz cirkóval történik.

Siófok kertvárosának központi részén található a következő, 70 négyzetméteres családi ház. Az ingatlan egészét egy szoba, egy nappali, egy konyha-étkező és egy fürdőszoba alkotja. A ház az 1970-es években épült, majd 2019-ben egy részleges felújításon esett át. Tartozik hozzá egy 8,5 négyzetméteres beépített terasz is, amely akár családi vagy baráti összejövetelek tökéletes helyszíne is lehet. A 190 négyzetméteres telek rengeteg lehetőséget rejt magában, a kapu pedig távvezérelt. A városközpont, vasútállomás, buszpályaudvar, üzletek és tanintézetek egyaránt 10 perc távolságon belül elérhetőek.