Otthontérkép Magazin

Zöld tavasz és zöldövezet, no meg zöldhitel

A tavasz idén nem csak a szokásos, nagyon várt, megújulást hozott, hanem új kihívásokat is. Ez azonban azt jelenti, hogy aki költözni szeretne, ne habozzon, mert várhatóan tovább nőnek majd a lakásárak és a hitelek is drágulhatnak. Kivéve a zöldhitel konstrukciót, amelyből a fővárosban remek lakások csíphetőek el. Íme egy tipp!

Ilyenkor március végéhez közeledve az ember egyre inkább ki van éhezve egy kis zöldre, a természet – pár korai virágot leszámítva – még jobbára szürke és barna. De már bújnak elő a rügyek, fakad az aranyeső, zöldül azért itt-ott a fű is – azaz a természet is várja az igazi, melegebb, napsütéses tavaszt.

Bár végre fellélegezhetünk, ugyanakkor a mindennapok a Covid elmúltával sem lettek sokkal egyszerűbbek, mert sajnos az ukrán konfliktus újra drágulást (is) hoz, így aki mondjuk „újlakás projektbe” kezdene tavasszal, annak alaposan körül kell néznie. Nekik ajánljuk a zöldhitel lehetőséget, ami legalább BB energetikai besorolású, új építésű lakásra vehető fel és a mai piacon egyre-egyre jobb ajánlatot jelent.

Érdemes megnézni az online hitelkalkulátorok valamelyikét!

Tehát ahogyan kezdenek drágulni a hitelek, úgy éri meg egyre inkább az a lakás, amelyre a „pimaszul” olcsóvá váló zöldhitel is felvehető.

Aki a főváros legjobb helyein, például Angyalföldön keres és érik a vásárlás gondolata, akkor nem szabad szó nélkül elmenni az UPTOWN nevű lakóházak kínálata mellett!

Itt nem csupán a zöldhitel előnyét kapjuk ugyanis meg, hanem környezetkímélő, energiatakarékos, azaz a várhatóan látványosan megugró energiaárak dacára is igen szerény költségvetésű rezsivel csábító, nagyon értéktartó lakásokat csíphetünk el… Mert ne feledjük, nem csak a kamaton, de a fenntartáson is súlyos százezreket spórolhatunk éves szinten!

Itt, az XIII. kerületben, a Rákos-patak pihenő övezetének közvetlen vonzásában épülő UPTOWN lakóházakban mindössze 10 százalékos foglalóval új otthont köthetünk le. E pihentető környéken, csupa zöldben nagyon nagy élmény lesz lakni vagy akár otthonról dolgozni is. És már nem is kell túlzottan sokáig várni a költözéssel.

Az első ütem lakásai 2022 második negyedévére, a második ütem otthonai pedig 2023 első negyedévére készülnek el. Aki pedig most tud vásárolni az ne habozzon: a készültségi foknak megfelelően várhatóan e lakások ára is valamelyest emelkedni fog a piaci trendek alapján!

A hely pedig több mint ideális, hiszen pár perces sétára esik az új lakásoktól a Vasas sportközpont, és a patak partján végig kiépített szabadidő-park. Közben persze a Városliget sincsen messze! Ahogyan a XIII. kerület központi rése sem, számtalan üzlettel, iskolával, bankkal, önkormányzati hivatallal és szolgáltatóval, például 3 nagy bolt, a Penny Market, az Aldi, és egy CBA is pár lépésnyire van. Ahogyan a posta, rendelők és éttermek is!

A két szép kiállású ház 84, illetve 96 lakásos, melyekben hőszivattyút használnak, amely – ahogyan említettük – a téli fűtés-költségeket leszorítja, illetve a zöld-fenntarthatóságot kitűnően szolgálja. Most 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások vannak a kínálatban.

Ráadásul jól is áll az építkezés: az első ütem már – mondhatjuk – egyre közelebb áll az idén nyár elejére várható befejezéshez. Itt jelenleg a beltérben (is) dolgoznak, ott a bejárati ajtók beépítése kezdődött március elején, ezután már a szerelvényezés következik. Azaz bekerülnek a lakásokba az elektromos, a gépészeti berendezések, a kapcsolók, a dugaljak és a szaniterek.

Közben a burkolás zajlik, a 6. és 7. emeleten, beleértve a közösségi tereket, folyosókat is – itt a végéhez közeledik a munka. Eközben a lakásokban a felső emeleteken glettelnek, festenek. Mindez idő alatt gőzerővel készül a homlokzat, a hőszigetelősökön kívül a bádogosok is dolgoznak.

Elkezdték beépíteni a korlátokat, amelyek folyamatosan érkeznek az építkezésre. A belső vakolás időközben befejeződött, az aljzatbeton kialakítása már csak a teraszokon van hátra. Ott jelenleg a hő- és vízszigetelésen dolgoznak; illetve március elejére a külső nyílászárók teljesen beépítésre kerültek.

Mindeközben ütemesen épül a második ház is: most a 6. emelet feletti födém betonozásánál tartanak, március 20-ára fejezték be e munkákat. Várhatóan e hónap végére készen lesz a vasbeton szerkezet is. Időközben pedig elkészültek a falazások az 1. és a 2. emeleten, jelenleg a 3. emelet falazása folyik. Továbbá az alapcsövezés is készen lesz az első emeleten március végéig, és indulunk a vakolás, valamint rövidesen a nyílászárók beépítése is felpörög.

A cikk az Uptown lakóházak fejlesztőjének, az Avico Group támogatásával készült.