Otthontérkép Magazin

Itt a tavasz, ideje elgondolkodni a költözésen! Mit szólna Óbudához?

Aki a Budai oldalon, Észak-Budán, Óbudához közel keresgél, annak most tavasszal érdemes lehet lépnie és lekötni az új otthonát. Ezt most a zöldhitel is segíti.

Óbuda egyre népszerűbb a főváros budai oldalán, de a hatalmas kerületen belül talán nincs is még egy olyan különleges hely, mint a Római-part és vonzáskörzete. Errefelé nagyon jó lakni, nem csoda, hogy több új társasház, illetve lakópark is akad.

Ezúttal a Római-parthoz közeli Pünkösdfürdő utca környékén találtunk rá egy épülő lakóparkra. A beruházó a jól ismert Indotek csoport, amely a mai napig jó árakat és nagyon előnyös, 20-80 százalékos fizetési ütemezést kínál.

No, de miért lenne érdemes Óbuda eme kitűnő környékére jönni lakni? Kezdjük ott, hogy nyugalmas, zöldövezeti részről van szó, ahová a festői, parkos Duna part, pontosabban az éttermekkel szegélyezett természetes „szabadidőpark” a Római part található. Ez pedig számtalan korosztálynak jelent többféle kikapcsolódási, szórakozási, illetve sportolási lehetőséget. Ráadásul nem csak a zöldfelületek vannak közel: errefelé iskolák, óvodák, üzletek, sőt üzletközpontok is sűrűn „előfordulnak”

A kifejezetten nyugalmas, jó levegőjű zöldövezet ellenére azért nem vagyunk túl messze a nyüzsgéstől sem: a III. kerület központja, jó forgalomban 8-10 perc alatt elérhető autóval, közösségi közlekedéssel minden időben mintegy 20 perc, mert sétatávolságra van a HÉV békásmegyeri megállója.

Ahogyan említettük: sok a bolt, egy-egy hétvégi bevásárláshoz ott van a budakalászi bevásárlóközpont, ami csupán csak 5-6 perc autóval, de nincsen sokkalta messzebb a Bécsi úti Eurocenter, vagy a Flórián tér sem.

Továbbá M0-s körgyűrű ugyancsak pár perc távolság, ami sokban könnyíti a város távolabb eső részeinek megközelítését. Közel van továbbá Szentendre vagy épp a Pilis hegység kiránduló célpontjai, ami nem csupán tavasszal jön jól.

Erre, a Pünkösdfürdő utca közepén épül most tehát Óbuda egyik legújabb lakóparkja, a Buda Bright. A névnek megfelelően (bright, azaz világos) új otthonok napfényesek. Ezen túlmenően az elemetekről a kilátás is egyre jobb, ahogyan haladunk az épületben felfelé.

Az otthonok tervezésénél – a vevők nagy szerencséjére – kiemelten lényeges szempont volt a bútorozhatóság és a praktikus elrendezés. A lakások túlnyomó részéhez erkély is tartozik, ami barátságos színteret biztosít egy-egy beszélgetéshez vagy játékhoz a gyermekek számára.

Tehát harmonikus, nyugodt és pihentető környezetet ad a tervezett, és már hónapok óta épülő, modern épületegyüttes. A háztömbök között park lesz, ami biztosítja az itt lakók feltöltődését.

Milyen jó is egy fárasztó munkanap után egyszerűen lesétálni a Duna-partra, játszani egyet a kutyával, esetleg a közeli Római-parton egy hangulatos étterembe beülve lazítani egy kellemes étel vagy ital mellett.

A kedvező ár mellett fontos tényező, hogy egyáltalán nem kell kompromisszumot kötni sem a minőség, sem az elhelyezkedés terén. Itt három épületben összesen 316 lakást alakít ki a beruházó, egészen pontosan a Pünkösdfürdő utca 42-46. szám alatt. Az építési munkálatok már több mint egy esztendeje, 2021. januárban elkezdődtek, így 2023. év végére várhatóan költözhetőek lesznek az új lakások.

Szerencsére nem csak a 20-80-as fizetési ütemezés csábít, hanem az is, hogy az összes kedvezményes hitel felvételére is lehetőség van a CSOK-tól kezdve a babaváró hitelig; továbbá a lakások ÁFA tartalma – akár egy gyermek utáni CSOK igénybevétele esetén – vissza is igényelhető.

A cikk megjelenését a Buda Bright lakópark beruházója támogatta.