Otthontérkép Magazin

Csepel jó választás, ha energiatakarékos, családi házakról van szó

: Quadratic or quadrangle fountain and police station. - Szent Imre Square, [[:en:Csepel|Budapest District XXI.]], [[:en:Budapest|Budapest]].}}{{hu|1=: A tér rendőrség felőli oldalán lévő négyszögletes szökökút és a Budapest XXI. Kerületi Rendőrkapitányság épülete azonosító 11179 (törzsszám 16066). Modern, L alaprajzú, kétemeletes irodaépület kontyolt nyeregtetővel, Szrogh György, 1952-53. Előcsarnokban kerámia dombormű, Medgyessy Ferenc: Minden hatalom a dolgozó népé. - [[:hu:Budapest|Budapest]], [[:hu:Budapest XXI. kerülete|Csepel]] kerület, [[:hu:Csepel-Belváros|Csepel-Belváros]] városrész, Szent Imre tér.{{Monument Hungary|11179}}{{Location|47|25|54.06|N|19|4|5.72|E|region:HU}}

Csepel a főváros egyik legváltozatosabb kerülete, ahol a kertvárosi részektől kezdve a vízparti területen át a lakótelepi városrészekig bármi megtalálható. Védett területe a királyerdei Tamariska-domb, ami kiváló helyszín kirándulásokhoz, nagyobb sétákhoz a természetben, illetve számos kulturális és szórakozási lehetőség is adott a környéken. Ha szeretne a belváros zajától távol, zöld övezetben, de kiváló tömegközlekedéssel rendelkező helyen ingatlant vásárolni, akkor Csepel kiváló választás lehet. Az alább bemutatott családi házakban a pozitívumok kiegészülnek az energiatakarékos műszaki megoldásokkal is, így külön érdemes itt lecsapni egy ingatlanra.

Csepel Királyerdő részén eladóvá vált egy kiváló műszaki megoldásokkal rendelkező, újszerű, 134 m2-es családi ház 22 m2-es terasszal, mindez egy 560 m2-es telken. A 2019-es építkezés során figyelembe vették a modern elvárásokat, a házban a padlófűtést és a melegvizet okos cirkó biztosítja, ezáltal a fenntartási költségek alacsonyan tarthatóak. A tető burkolásánál Bramac tetőcserepet alkalmaztak és fafödémes szerkezetet alakítottak ki.

A 4 szobás ház korszerű bútorokkal berendezett, amik letisztultságot és nyugalmat sugallnak, így a délutáni kikapcsolódás  garantált. A környéket a kifogástalan közlekedés és infrastruktúra jellemzi, az ingatlan közvetlen közelében pékség, közért, buszmegálló található. A HÉV megálló is mindössze 5 percre van autóval és a kerületben ingyenes parkolási lehetőség is fennáll.

Csalitos lakóparkhoz közeli részen, gyönyörű környezetben keresi új tulajdonosait ez a 160 m2 alapterületű, 5 szobás, családi ház. A 3 szintes ingatlan 2003-ban épült, porotherm falazattal. Szintenként 80 m2-es lakóterület áll rendelkezésre, és a kialakításnak köszönhetően rendkívül kényelmes és tágas. A jól átgondolt tervezés következtében a ház a modern elvárásoknak még napjainkban is megfelel. Fűtött szuterén is kiépült a házban, ami jól kihasználható, hiszen elfér benne autó, konditerem és tárolónak is használható.

A fűtés cirkó gázkazánról és vegyestüzeléssel is működhet. Az első szinten található az amerikai konyhás nappali, nagyméretű fürdőszoba, wc és hálószoba erkéllyel. A nappaliban kandalló kialakítható. A felső szinten található további 3 külön bejáratú szoba, ebből 2 teraszkapcsolattal. A ház és a hozzá tartozó kert szépen karbantartott. Autó számára is van beállási lehetőség az udvaron. A környezetet a csend és nyugalom jellemzi, de az infrastruktúra is kiváló. A buszmegálló mindössze pár percre található és iskolák, óvodák, bevásárló központok is könnyűszerrel elérhetők.

A csepeli Plázánál várja az újonnan beköltözőket ez a felújított nagypolgári lakás, saját, 350 m2-es telekkel. Az ingatlanban étkezős konyhát, fürdőszobát, kamrát, nappalit és 2 kényelmes méretű szobát találunk. A ház egy része alatt pince épült ki. Az energia felhasználási költségek minimálisak, a fűtés számla sem haladja meg átlagosan a 20 000 Ft-ot havonta, a házban beépített Ariston típusú cirkónak és a fa nyílászáróknak köszönhetően. A nappaliban klíma is üzemel és hatalmas ablakok biztosítják a természetes napfényt egész nap.

Az ingatlan belső részén minden új esztétikailag és műszakilag is. Modern járólap burkolat található az összes helyiségben a belső szoba kivételével, ahol laminált padló van. A házhoz önálló padlástér is tartozik, illetve könnyen karbantartható kert fúrt kúttal. Az ingatlant a kerület központi részén találjuk, a HÉV- buszmegállókat, Spart, orvosi rendelőket, bankot, postát, mindent kényelmes sétával elérhetünk.

Budapest XXI. kerületében, a Tátra utcában, csöndes, barátságos környéken kínálnak eladásra egy 528 m2-es telken elhelyezkedő, 3 szintes, 265 m2-es családi házat, ami 3 + 1 szobával, pincével, erkéllyel, terasszal és rendezett kerttel rendelkezik. A kertben egy kisebb tó, egy fémszerkezetes, betonyp lap alapú garázs, és két téglaépítésű melléképület is található. A melléképületek lakórészként funkcionálnak, összközművesek, a fűtésük külön gáz cirkó-kazánról biztosított. A falak felülete tapétázott és festett, a pincében lambériázott, a vizes helyiségek csempézve is vannak.

A fűtés gáz(cirkó)-rendszerrel megoldott, radiátor hőleadókkal. A használati meleg víz ellátását a földszinten a fűtési rendszer, a tetőtérben villanybojler szolgáltatja. Az ingatlanban 2012-ben külső szigetelés, a kovácsoltvas kerítés megépítése, 2018-ban pedig az elektromos vezetékek cseréje történt. Az ingatlan közelében üzletek, iskola, óvoda, valamint orvosi rendelő is található. Budapest belvárosból a 148/152-es jelzésű busszal könnyen beérünk. Parkolás az utcán valamint a telken belül garázsban is megoldható.