Otthontérkép Magazin

Döbbenet milyen alacsony lesz a rezsid, ha ideköltözöl!

Mennyi volt a rezsid ezen a télen? Kevesebb, mint 60 ezer forint havonta? Akkor jól figyelj, mert épül egy társasház, ahol a rezsid megközelítőleg 60 ezer forint lesz, de nem havonta, hanem évente! Az új beruházás a méltán népszerű, Vizafogón valósul meg és már elérte a szerkezetkész állapotot.

A XIII. kerületben, a Karikás Frigyes utcában, az M3-as metró Forgách utcai megállójától és a Dagály fürdőtől is sétatávolságra épül a Dagály Ökoház, ahol a geotermikus fűtésrendszernek köszönhetően a lakások rezsije rendkívül alacsony lesz.

A társasház elhelyezkedése ideális, hiszen nemcsak a kiváló közlekedési lehetőségek, de a Duna-part, a Váci úti irodafolyosó, a Duna Plaza és a Göncz Árpád városközpont van a közelben, de nincs messze a Margit-sziget és a Népsziget sem. Így egyaránt biztosított a munkalehetőség, a bevásárlási- és kikapcsolódási lehetőség, illetve számtalan szolgáltatás is a közelben.

De nézzük kicsit részletesebben, miért is jó a geotermikus fűtés! A hőszivattyús fűtéstípusok vitathatatlan előnye, hogy általa teljesen függetlenné válhatunk a gázszolgáltatótól, és olcsó, ráadásul környezetbarát módon biztosíthatjuk otthonunkban a kellemes hőmérsékletet. A hőszivattyús fűtések közül is kiemelkedik azonban a talajszondás hőszivattyú, ami lényegesen hatékonyabb.

A Dagály Ökoházban ezt a hatékonyságot növeli a felületfűtés (mennyezet- és padlófűtés) is, amelynek köszönhetően a föld hőjét elég 30-35°C-os vízzé felmelegítenie a rendszernek, a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével szemben. Ezáltal nemcsak a fűtéshez kell kevesebb energia, de a fűtés így a port sem kavarja fel, tehát a rendszer kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket, ami allergiásoknak is jó hír. A hűtés pedig szintén felületi hőleadókon keresztül történik, így ez sem kavarja fel a lakás levegőjét és nincs kellemetlen klímazaj sem.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, ezen a területen ők az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező cégcsoport országos szinten. Megalakulásuk óta már több ilyen társasházat is átadtak a vevők legnagyobb megelégedésére, köztük a tavaly elkészült Márton utcai projektjüket is, ahol az elmúlt egy évben a fűtés-hűtés és melegvíz előállítás költsége nem haladta meg éves szinten, lakásonként a 60 ezer forintot. Mivel a Dagály Ökoház is hasonló lakásszámú és ugyanezzel a technológiával készül, így várhatóan itt sem kell majd magasabb rezsiköltségre számítani.

A társasház építése nemrég kezdődött és ütemterv szerint halad, máris elérte a szerkezetkész állapotot. A lakáskínálatban mindenféle méretű és elosztású lakások találhatók, így az is megtalálhatja itt számítását, aki első lakását keresi, vagy már családdal költözne, és az is, aki befektetés céljából vásárolna.

A lakások legtöbbje erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a földszinti lakásokhoz pedig magánkertek is kapcsolódnak. A legfelső, 6. emeleten egyetlen nagy penthouse lakást alakítanak ki, melyhez nagy tetőterasz fog tartozni. Érdemes azonban sietnie annak, aki nem szeretne lemaradni erről a páratlan lehetőségről, ugyanis mostanra a lakások 30%-a már elkelt. Az autók parkolásához a pinceszinten beállóhelyeket alakítanak ki, a földszinten pedig tárolók és egy üzlethelyiség is helyet kap majd.

Ha tehát Ön alacsony rezsijű, környezetbarát, allergiamentes otthont keres méghozzá Vizafogón, a Duna-part és az M3-as metró megállójának közelében, akkor nem kell tovább keresgélnie, álmai otthona a Dagály Ökoházban várja.

A cikk megjelenését a Dagály Ökoház fejlesztője támogatta.