Otthontérkép Magazin

Kerületmustra: A csodálatos Óbuda!

Újonnan induló válogatás-sorozatunkban, a “Kerületmustrában” végig bogarásszuk a főváros népszerű kerületeinek eladó ingatlankínálatát: hozunk példát egy kisebb garzonra, egy másfél-2 szobás lakásra, egy 2-3 gyerekes család számára ideális otthonra, valamint egy luxusingatlanra. Ezúttal a csodálatos Óbudán nézünk körbe!

Keleten a Duna, Budapest IV. kerülete és a XIII. kerület határolja. Délen és délnyugaton a II. kerület, északnyugaton Solymár és Üröm, északon Budakalász a szomszédai. Budapest III. kerülete Budapesten a Duna nyugati partján fekszik, a budai oldal legnagyobb kerülete. A kerületi önkormányzat elsősorban az Óbuda-Békásmegyer nevet használja.

Ahogy a pesti oldalon is, itt is sok garzonnal és nagyobb lakással találkozhatunk egyaránt. Kezdjünk is a híres budai garzonlakásokkal, amik nem okoznak csalódást!

Óbuda kiemelt részén a Szentendrei úton bukkantunk erre az egyedi, fantasztikus hangulatú 35nm-es garzonlakásra. Az ingatlan a 3. emeleten helyezkedik el és található benne egy zuhanyzós fürdő wc-vel, egy konyha, külön szigettel, ami étkezőasztalként is funkcionál, valamint egy hálóhelyiség, ami jelenleg nincs leválasztva a nappalitól, de könnyen szeparálható. A konyha gépesített, a fűtést pedig gázkonvektor, inverteres hűtő-fűtő klíma és egy fűtőpanel is biztosítja. A környék hangulatos, Óbuda “belvárosában” mind iskolák, mind pedig óvodák séta távolságra találhatóak. Ezen kívül van itt számos bevásárlási és szórakozási lehetőség is a közelben.

A következő III. kerületi ingatlanunk már az eggyel nagyobb kategóriába sorolható, hiszen a 45nm-es alapterülete mellett 2 szoba is helyet kapott benne.

A Csillaghegyen található ez a legfelső emeleti Penthouse lakás, ahol egy amerikai konyhás nappali, egy hálószoba, fürdőszoba wc-vel és egy külön álló mellékhelyiség is helyet kapott. Az ablakok elektromos redőnnyel vannak felszerelve, emellett mind a két hálószoba légkondicionált, továbbá a lakáshoz tartozik egy teremgarázs beálló is. Az épületekhez gyönyörűen parkosított kert és játszótér tartozik. Az ingatlan infrastruktúrája kiváló, pár perc sétára elérhető a hév és több buszjárat is, ezen kívül üzletek, iskolák, és gyógyszertár is szép számban megtalálható.

Ha egy kisebb család döntene úgy, hogy a budai oldalon választanának otthont számukra is hoztunk egy rendkívüli ajánlatot.

Óbuda szívében, az Aquincumi Múzeum közvetlen szomszédságában találtunk egy közel 80nm-es lakást. Az ingatlan egy örök panorámás, tégla építésű, liftes társasház 3. emeletén kapott helyet. A családi fészek egy 3 szobás, dupla komfortos lakás, melyet modern ízléses kialakítás és berendezés jellemez. Található benne gépesített konyha külön étkezővel, egy fürdő wc-vel, ahol kád és zuhanyzó is beépítésre került, emellett található még egy külön kialakított wc is. A lakás fűtése távhő, radiátoros hőleadással, valamint klíma is beszerelésre került, ezáltal a rezsi költsége igen kedvező, számítása egyedi mérőórák szerint történik. A környéket átlagon felüli infrastruktúra jellemzi, biztosított a jó közlekedés és a kikapcsolódás lehetősége. Piac és egyéb bevásárlási lehetőség, sétatávolságra található.

Aki egy kicsit exkluzívabb vizekre evezne, annak hoztunk egy kiváló választást a 3. kerület közkedvelt, táborhegyi részéről.

A szóban forgó ingatlan egy 142 nm nettó alapterületű 110-nm terasszal rendelkező legfelső emeleti, négy szobával rendelkező Penthouse. A lakás központi helyisége a 60 nm alapterületű nappali-konyha-étkező, három hálója élhető méretű és elrendezésű, a szülői hálóhoz saját gardrób is csatlakozik. A lakásban egy kádas és egy zuhanyzós fürdő is található. Nagy terek, praktikus megoldások, modern gépesített konyha, a nappaliban kandalló biztosítja a kellemes hangulatot. Az intim, 50 nm fedett résszel rendelkező, több, mint 100 nm-es teraszra valamennyi szobából ki tudunk lépni, innen egész Óbuda, illetve Budapest belátható, beleértve a Parlamentet, Gellért-hegyet. A mai energia árak mellett fontos megemlíteni, hogy a lakás szigetelése kifejezetten jó, 2018-ban kondenzációs kazán került beépítésre saját kéménnyel, melyek lehetővé teszik, hogy jelenlegi energia kvótákon bőven belül van a fűtés mértéke. A környék infrastruktúrája kiváló, GO Buda bevásárlóközpont 3 perc, British School 5 perc alatt megközelíthető.