Otthontérkép Magazin

Kerületmustra: Fürkésszük át a külsőbb kerületeket!

Egy ideje futó válogatás-sorozatunkban, a “Kerületmustrában” végig bogarásszuk a főváros népszerű kerületeinek eladó ingatlankínálatát: hozunk példát egy kisebb garzonra, egy másfél-2 szobás lakásra, egy 2-3 gyerekes család számára ideális otthonra, valamint egy luxusingatlanra. Vágjunk is bele az utolsó kerületmustrába: bogarásszuk át Budapest külsőbb kerületeit is, irány a XXI. és a XIX. kerület!

Budapest XXI. kerülete: másik nevén Csepel, a főváros egyik legváltozatosabb területe, amely egyaránt rendelkezik kertvárosias, vízparti, illetve lakótelepi és ipari városrészekkel. A kerület a Csepel-sziget északi részén fekszik. Budapest XIX. kerülete: Kispest 1950. január 1-jével jött létre Kispestből, melyet akkor számos más Budapest környéki településsel együtt Budapesthez csatoltak.

Kis garzon:

Első helyen egy kisebb garzont mutatunk be, ami kiváló választás lehet akár egy fiatal, akár már egy idősebb pár számára is. A kellemes hangulatú ingatlan Csepel belvárosában található, egy kiváló állapotú, karbantartott társasházban. A 40nm-es lakás folyamatosan karbantartott, pár évvel ezelőtt felújításon esett át, található benne egy tágas nappali, egy kádas fürdő és egy jól felszerelt konyha is. Fenntartási költsége alacsony, fűtése távhő, a meleg vízellátás gázbojlerrel történik, a víz és az elektromos áram fogyasztás szerint fizetendő. A közelben minden megtalálható, bevásárlási lehetőségek, posta, orvosi rendelő, iskola, óvoda, és egyéb intézmények szintén pár perc sétára találhatók.

Másfél-2 szobás lakás:

A következő ingatlanunk Csepel-Szabótelepen, az Árpád utcában található. A 46nm-es lakás, az első emeleten kapott helyet, és két szobával is rendelkezik, az egyik egy hatalmas nappali, a másik egy tágas különnyíló hálószoba. Ezen kívül kialakításra került még egy konyha, egy fürdő WC-vel illetve egy tökéletes méretű gardróbszoba is. A ház nemrég felújításon esett át, ezen kívül kiváló közlekedési lehetőségekkel rendelkezik, közelben park, kutyafuttató és a Duna-part is megtalálható.

2-3 gyerekes család számára ideális otthon:

Gondoltunk a családosokra is, ezért elhoztunk egy 59nm-es, 3 szobás ingatlant, ami kiváló választás lehet azok számára, akik kedvelik a környéket. A nemrég felújított panorámás lakás a XIX. kerületben található egy rendezett társasház tizedik emeletén. A napfényes otthon gondos tervezés után modern fürdőszobával, gépesített konyhával, tágas nappalival és két különnyíló hálóval lett kialakítva. A lakás melegéről egyedi mérős távfűtés, a gazdaságos hőtartásról korszerű hő-, és hangszigetelt nyílászárók gondoskodnak. A környék infrastruktúrája kiváló. A Határ úti M3-as metró megálló pár villamosmegállóra található, a parkolás közterületen ingyenes, bevásárlásra pedig több lehetőség is adott.

Luxusingatlan:

Utolsó helyre egy igazán különleges ajánlatot hoztunk, ugyanis a XXI. kerület Rózsadombján, Királyerdőben egy modern többgenerációs okosház vált eladóvá. A ház jelenleg 2 lakóingatlanra van szétbontva, egy 122,4 nm-es 2 szintesre, és egy 67,5 nm-es földszinti lakásra, ami összenyitható. Ezen kívül különálló épületként található még egy teljesen összkomfortos 23,5 nm-es stúdió lakás, ami irodaként, vagy akár vendégházként is funkcionálhat. A nagyobbik lakrész teljesen modernizált, okos berendezésekkel felszerelt, modern fűtésrendszer, és több klíma is található itt. Az amerikai konyhás nappali rendkívül tágas és világos, ebből nyílik egy 11nm-es terasz is. A konyha részen dizájnbútor és beépített gépek kerültek kialakításra, a felső szinten található 3 hálószoba, nappali, nagyméretű fürdőszoba, ahol dupla kád és épített zuhanyzó is ki van építve.

A második, földszinti lakrész a ház hátsó részéről közelíthető meg, itt egy szoba, étkező, konyha, fürdő, valamint külön WC került kialakításra. Fontos megemlíteni, hogy a ház alatt egy 20,5 nm-es pince is található, ezen kívül a kert részben térkövezett és füvesített beépített öntözőrendszer került kiépítésre.